SEX

Τι πιθανότητες έχεις για σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Ναι, όχι, ίσως ή ό,τι κάτσει; Βάλαμε τις συντάκτριες του Cosmo να μας γράψουν πως σκέφτονται στο συγκεκριμένο θέμα

Η δική μας πλευρά είναι μάλλον ξεκάθαρη. Ναι στο σεξ στο πρώτο ραντεβού. Όσο το δυνατόν περισσότερο. Σεξ και στο δεύτερο και στο τρίτο. Δηλαδή σεξ με το καλημέρα. Το θέμα, όμως, είναι τι σκέφονται αυτές. Ναι, ίσως, όχι, υπό προυποθέσεις; Γι’ αυτό ρωτήσαμε τις γυναίκες συντάκτριες του Cosmo, να μας πουν πως σκέφτονται για το σεξ στο πρώτο ραντεβού.

Ευχαριστώ δε θα πάρω, λέει η Ιωάννα Μαμάη

Δεν είναι θέμα ηθικών αρχών, ούτε αν θα με περάσει ο άλλος για εύκολη. Είναι θέμα το αν θα νιώθω άνετη στο σεξ. Όχι, δε θα μπορούσα να κάνω σεξ από το πρώτο ραντεβού. Όσο και αν μου αρέσει ο άλλος. Όσο και αν λιώνω κοιτώντας τον. Δε μου βγαίνει. Θέλω να τον γνωρίσω καλύτερα. Θέλω να διαισθανθώ τι θέλει από μένα. Ειδικά αν έχω “τσιμπηθεί” μαζί του. Άλλωστε, εμείς οι γυναίκες, ως πλάσματα, είμαστε πιο συναισθηματικές από τους άνδρες. Δεν κοιτάμε μόνο την ερωτική επαφή. Αλλά και τη συναισθηματική. Ως Ιωάννα δε θα μπορούσα να κάνω σεξ με κάποιον που δεν τον ξέρω, δεν έχω άνεση μαζί του, δεν έχουμε μια επικοινωνία. Δε θα το απολάμβανα, θα ήμουν κλειστή και σίγουρα θα έδειχνα πιεσμένη. Οπότε, όχι, όχι. ΌΧΙ. Υπομονή guys.

Μέγα χάρισμα η υπομονή, λέει η Ιωάννα Παχούλη

Το αντρικό φύλο εκεί έξω πρέπει να (παρα)δεχτεί ότι τα περισσότερα κορίτσια δεν προχωράνε στο “ψητό” στο πρώτο ραντεβού, επειδή δεν  θέλουν κι όχι από φόβο μην τις περάσουν για εύκολες, όπως λέει ένας εξαιρετικά διαδεδομένος αστικός μύθος. Όπως σοφά ανέφερε και η συνονόματη Ιωάννα, σε εμάς τις γυναίκες λειτουργεί πολύ το συναίσθημα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αντρών όπου μπορούν να “κάνουν παιχνίδι” άνετα και χωρίς αυτό. Ας μη ξεχνάμε επίσης, ότι το να περιμένεις να συμβεί κάτι, είναι πολύ περισσότερο διεγερτικό από το να το δοκιμάζεις εξ’αρχής.

Εγκεφαλικό παιχνίδι πριν το ερωτικό, αυτή είναι η σωστή σειρά για την Εύη Χουρσανίδη

Παιδιά, τα είπε πριν από όλους η Valerie (στον Dylan) στο Beverly Hills 90210: “I want a man to ache for me” – “Well, I’m acheing.” – “Not yet, you’re not“. Γιατί να του το κάνεις εύκολο, έτοιμο, πάρ’το και να μην παρατείνεις για λίγο το παιχνίδι; Αφού αυτό είναι η μισή απόλαυση, τι να λέμε τώρα. Βαριέμαι θανάσιμα τα κλισέ για το πόσα ραντεβού πρέπει να έχεις βγει με τον άλλον πριν αφεθείς, αλλά γενικά μιλώντας, όσο περισσότερο κρατήσει η φάση του παιχνιδιού τόσο πιο από άλλο πλανήτη θα είναι και το σκηνικό. That said, υπάρχουν αμέτρητα ζευγάρια που το πήγαν αργά και τελικά έκαναν μια τρύπα στο νερό και ζευγάρια που ήπιαν 2-3 βότκες και παραδόθηκαν στο πάθος από το πρώτο βράδυ, έμειναν μαζί για χρόνια και τώρα περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Κοινώς, να τις βράσω τις θεωρίες, μια ζωή την έχετε, βγείτε με όποιον θέλετε και κάντε ό,τι σας φωτίσει.

 

Μία ζωή την έχουμε λέει η Δέσποινα Δημά

Σεξ στο πρώτο ραντεβού; Μία ζωή την έχουμε για αυτό και η απάντηση θα είναι καταφατική. Πριν προλάβεις να προβείς σε άσεμνους χαρακτηρισμούς με αποδέκτη το πρόσωπό μου να σου πω κι αυτό. Δηλαδή αν βγεις πρώτο ραντεβού, φιληθείς σταυρωτά, πεις καληνύχτα και μετά από μία εβδομάδα ενδώσεις, θα είσαι υπόδειγμα σεμνότητας; Αν βγεις και όλα πάνε καλά γιατί να μην το κάνεις; Γιατί να καταπιέσεις την επιθυμία σου κρυμμένη πίσω από στερεότυπα και κλισέ; Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να είσαι συνειδητοποιημένη. Μετά από αυτό μην περιμένεις λουλούδια και μονόπετρο; Μπορεί να γίνει μπορεί και όχι. Μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση μπορεί και όχι. Δηλαδή αν δεν το κάνεις στο πρώτο ραντεβού έχεις εξασφαλίσει την αίσια έκβαση; Το ερωτικο-συναισθηματικό παιχνίδι είναι αμφίρροπο για αυτό φρόντισε να έχεις τουλάχιστον περάσει καλά.

Καλύτερα μην κάνεις σχέδια, λέει η Έλενα Μπουζαλά

Εξαρτάται, σου λέω εξαρτάται… Βγαίνεις με κάποιον και από την πρώτη στιγμή αναρωτιέσαι: Χριστέ μου, πόσο έξω έπεσα; Πώς θα τελειώσει η βραδιά όσο πιο σύντομα και ευγενικά γίνεται; Το σεξ, καταλαβαίνουμε όλοι, ότι δεν παίζει ούτε σαν σκέψη, ούτε σαν διέξοδος… Μπορεί να βγεις με κάποιον άλλο και περάσεις καλά και στο σεξ καλύτερα… Αν σου τύχει κάποιος που δεν τρελαίνεσαι και κάνεις σεξ, μπορεί την άλλη μέρα να χτυπιέσαι και να πεις, αφού του φαινόταν ότι και στο κρεβάτι θα ήταν βαρετός, τι σκατά το έκανα;;; Αν πάλι βγεις με κάποιον και πείτε, θα σου τηλεφωνήσω, τα λέμε, ήταν μια υπέροχη βραδιά, μάλλον έχεις κάνει σχέδια για να δεις αν θα σε κυνηγήσει, αν του αρέσεις πραγματικά, μπλα μπλα μπλα, κούραση, πολύ ελεύθερος χρόνος… Τι θέλω να πω, αν σου αρέσει ο γκόμενος που βγήκες για πρώτη φορά και θέλεις να κάνετε σεξ, κάνε. Αν δεν θέλεις, δεν είσαι σίγουρη, σου φαίνεται βλάκας, μην κάνεις. Πραγματικά, γιατί ρωτάτε;

Ξεπερασμένα τα παιχνίδια στρατηγικής λέει η Νίκη Χάγια

Το σεξ έχει να κάνει με τη χημεία δύο ανθρώπων και στη χημεία το Age of Empires δεν χωρεί. Αυτά τα ξεπερασμένα παιχνίδια στρατηγικής, όπου ανάμεσα στις πρώτες οδηγίες/κανόνες είναι δεν του κάθομαι από το πρώτο ραντεβού για να μην με πει εύκολη, δεν θα τον πάρω εγώ τηλέφωνο πρώτη για να μην του δείξω ότι τον σκέφτομαι, δεν θα του ζητήσω να βγούμε εγώ αλλά εκείνος γιατί αυτός είναι ο άντρας και όλα αυτά τα κλισέ, που το μόνο που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν είναι ένα μεγατόνο κομπλεξικών και ηττοπαθών γυναικών, ποτέ μου δεν τα συμπάθησα. Αν τον θέλεις τον άλλον και σε θέλει και έχετε ήδη προχωρήσει στο να βγείτε ένα πρώτο ραντεβού, τότε γιατί να περιμένεις; Γιατί να ρίξεις ταφόπλακα στο πάθος σου; Φοβάσαι ότι μπορεί να πει ότι είσαι πιο easy και από Sunday morning; Μα ακόμα και αν το θεωρήσει αυτό και σε αφήσει, τότε και πάλι κερδισμένη θα βγεις. Όχι μόνο γιατί ο συγκεκριμένος άντρας δεν άξιζε, αλλά και γιατί κέρδισες χρόνο και δεν χαράμισες την ώρα σου και σε τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού.