© Вадим Биць / Pexels
SEX

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να έρθει μία γυναίκα σε οργασμό

Ναι, υπάρχει. Όχι, δεν είναι αυτό που περιμένεις ότι θα διαβάσεις.

Για τον γυναικείο οργασμό, οι αστικοί μύθοι δίνουν και παίρνουν. Έχουμε ακούσει τα πάντα. Από «δεν υπάρχει, όλα στο κεφάλι είναι» μέχρι «δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα, σιγά πώς κάνετε έτσι;». Αυτοί που λένε το τελευταίο είναι οι πιο αισιόδοξοι της παρέας. Αυτοί με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τέλος πάντων.

Στην πλειοψηφία τους, οι άντρες το θέμα συζήτησης με τίτλο «γυναικείος οργασμός» το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι και αυτό γιατί το έχουν στο μυαλό τους σαν ένα τεράστιο φάντασμα. Πιο μεγάλο και από αυτό του καπιταλισμού.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα των όποιων προσωπικών ερευνών του καθενός συνήθως καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Οι γυναίκες έχουν καλύτερο και γρηγορότερο οργασμό τις πρωινές ώρες, όπως και οι άντρες». Αμ δε.

Η ορμονολόγος Alisa Vitti έρχεται όχι μόνο για να καταρρίψει το μύθο του πρωινού σεξ ως το πιο ευεργετικό για την κορύφωση και των δύο πλευρών αλλά και να δώσει και τον πολυπόθητο αριθμό που θα σου κάνει τα πράγματα ευκολότερα: Την ακριβή ώρα που μία γυναίκα έρχεται πιο εύκολα σε οργασμό.

Και ο αριθμός αυτής (τα τα τα τααααααν!): 3 το μεσημέρι.

Ω ναι. Σύμφωνα με την ειδικό, ο γυναικείος οργασμός είναι μεσημεριανός τύπος. Όπως μάλιστα εξηγεί στην Daily Mail ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί μετά τις 3 το μεσημέρι τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την ενεργητικότητα και την ανταπόκριση του σώματος) είναι τα υψηλότερα της ημέρας.

Περίπου την ίδια ώρα, στο αντρικό στρατόπεδο, τα οιστρογόνα αυξάνονται, γεγονός που τα κάνει πιο αισθητά κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το μόνο πρόβλημα στο όλο ιδανικό της περίπτωσης; Εφόσον η τεστοστερόνη παράγεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άντρες έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ το πρωί. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι για όσους δουλεύουν το 3 το μεσημέρι σεξ είναι κομματάκι δύσκολο.

Εκτός, αν τα έχουν με κάποιον ή κάποια συνάδελφο. Οπότε κάτι γίνεται. Ντροπή.