SEX

Τελικά, φτιάχνεται το σεξ;

Μία από τις μεγαλύτερες απορίες στην ιστορία των ζευγαριών βρίσκει επιτέλους την απάντησή της.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, σε μία συζήτηση που στριφογύριζε γύρω από το σεξ σαν την πεταλούδα στη φωτιά, ειπώθηκε η εξής κουβέντα: ‘Όταν δεν τα βρίσκετε στο σεξ, να χωρίζετε με συνοπτικές διαδικασίες‘. Φυσικά, οι αντιδράσεις ήταν γιγαντιαίες και ήρθαν στο τραπέζι παρέα με ένα ακόμη μισόκιλο ρακόμελου.

Οι άντρες της παρέας που για έναν εξαιρετικά περίεργο λόγο δεν συμφώνησαν απόλυτα με τον φίλο τους (ναι, το είπε άντρας) υποστηρίζοντας ότι όταν με μία κοπέλα έχεις σχέση και είναι καλή, μπορείς να κάνεις και λίγο τα στραβά μάτια αν το σεξ δεν είναι τόσο καλό. ‘Δεν είπαμε να μην παλεύεται και με τίποτα, αλλά γενικά, το φτιάχνεις το σεξ‘, είπε ένας από τους φίλους μου κατεβάζοντας το σφηνάκι που είχε μπροστά του πιο αργά και από την κίνηση του τραμ.

Οι περισσότερες γυναίκες της παρέας, συμφώνησαν μαζί του (με τον τελευταίο) και τσούγκρισαν στο όνομά του τα ποτήρια τους. ‘Παιδιά το σεξ θέλει το χρόνο του, δεν μπορείς να το πετύχεις με την πρώτη‘ είπε η μία, ‘ούτε να θεοποιούμε τη χημεία‘ συμπλήρωσε η άλλη. Ο διπλανός της, κατενθουσιασμένος της έσπρωξε το ποτήρι με ένα ‘πέστα χρυσόστομη’ που έχυσε το ποτό. Τόσο πολύ συμφωνούσε μαζί της.

Σε εκείνο το σημείο, πρέπει να ήταν που άρχισα να ζαλίζομαι από το πολύ ποτό σαν το τραγούδι. Γι αυτό κάπου εδώ θα σταματήσω την αναμετάδοση. Άλλωστε, είμαι σίγουρη ότι έχεις παρευρεθεί και εσύ σε τέτοιου είδους συζητήσεις και έχεις άποψη επί του θέματος. Παρεμπιπτόντως, την περιμένω στα σχόλια.

Αν μου άφησε κάτι αυτή η συζήτηση είναι ότι τελικά, τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι όπως τα περιμένουμε. Ούτε έρχονται όπως τα λέει ο Πάολο Κοέλιο. Εκείνης της συζήτησης από το μπαράκι στου Ψυρρή (δεν θυμάμαι ποιο) ακολούθησαν αρκετές σε πιο στενό παρεΐστικο κύκλο με πρωταγωνιστές φίλους ή φίλες μου που γνωρίζουν ένα κορίτσι ή ένα αγόρι αντίστοιχα, περνάνε καλά, αλλά δεν τους βγαίνει πολύ το ερωτικό. ‘Και τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα‘ που θα τραγουδούσε και ο Σάκης.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, πριν πάρουμε την όποια απόφαση για κάποιο ζήτημα πρέπει πρώτα να δούμε τις πραγματικές του διαστάσεις. Γι αυτό, σε περίπτωση που για παράδειγμα σου συμβαίνει και σένα κάτι αντίστοιχο με τους από πάνω, τότε κάπου εδώ πέφτει ο φάκελος με τις πιθανές κατηγόριες που μπορείτε εσύ και το κορίτσι σου να ανήκετε.

Έχετε κάνει τόσες φορές σεξ που μετριούνται στα δάχτυλα

 

Αρχικά, δεν έχεις κανέναν λόγο να φέρνεις την καταστροφή. Πολλές φορές, μιας και δεν είμαστε όλοι τόσο ανοιχτοί όσο ίσως πιστεύεις, μπορεί η άλλη να χρειάζεται το χρόνο της για να νιώσει άνετα μαζί σου, να μην ντρέπεται που είναι πολύ πιθανό και το σεξ σας να εξελιχθεί σε κάτι πραγματικά καλό.

Κοινώς, δώστου λίγο χρόνο και βλέπεις.

Το σεξ δεν είναι ακριβώς κακό, αλλά είναι βαρετό

 

Κάπου εδώ αρχίζω και τσιρίζω γιατί είναι σαν να μην έχεις διαβάσει για τις ενδείξεις καλού σεξ. Το σημαντικότερο πράγμα στο σεξ είναι η φαντασία. Όσο πιο πολύ αφήνετε τον εαυτό σας ελεύθερο να κάνει και να πει πράγματα χωρίς ταμπού και βλακείες τόσο πιο εύκολα θα δείτε την σεξουαλική σας ζωή να παίρνει τα πάνω της.

Το δέχομαι ότι μπορεί να είστε μόλις ένα μήνα μαζί και να νιώθεις ότι κάνετε συζυγικό σεξ των 50 χρόνων γάμου. Ωστόσο, πρώτον υπάρχουν και ζευγάρια που μετράνε τόσα χρόνια στο κοντέρ και το υπερευχαριστιούνται και δεύτερον, στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις.

Το σεξ είναι κακό σε βαθμό που δεν παλεύεται

 

Εδώ, χωρίζεις. Πνίχτο. Είπαμε να το προσπαθήσουμε αλλά να βλέπεις και κάτι. Αν δεν σου βγαίνει κατά πάσα πιθανότητα δεν θες πολύ. Άρα γιατί να προσπαθείς για κάτι που δεν θες πολύ; Έχεις χρόνο για χάσιμο;

Τώρα λοιπόν που ξεχωρίσαμε τις κατηγορίες, ήρθε η ώρα να δώσουμε μία πιο σαφή απάντηση στον τίτλο του σημερινού κειμένου. Παρότι, έχεις ήδη μπει στο κλίμα. ‘Το σεξ φτιάχνεται όταν θέλουμε να φτιαχτεί‘.

Αρχικά, ας συμφωνήσουμε ότι χημεία με την πρώτη δεν γίνεται να την πετυχαίνεις πάντα. Αν την πετύχεις μπράβο σου, κάνε ό,τι μπορείς να μην την χάσεις. Ωστόσο, ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Είναι δύσκολο. Γι αυτό λοιπόν, όταν στην αρχή διακρίνεις μία απόσταση μην την κρίνεις απαραίτητα ως κακή. Θέλει το χρόνο του το πράγμα όπως είπαμε και στην πρώτη περίπτωση.

Έπειτα, πρέπει να μοιραστώ μαζί σου μία ατάκα που αν δεν μου είχε συμβεί δεν θα την έγραφα. Αυτό το ‘όσο περνάει ο χρόνος με έναν άνθρωπο τόσο καλύτερο γίνεται το σεξ’ ισχύει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι ή περιμένεις. Αρκεί να είστε και οι δύο διατεθειμένοι να γνωρίστε ο ένας τον άλλο. Να μάθετε ο ένας το σώμα του άλλου και να αποκτήσετε την μαγική ικανότητα να το ικανοποιείτε όπως κανείς άλλος.

Γιατί η οικειότητα όσο και αν για τις περισσότερες μακροχρόνιες σχέσεις μοιάζει με μπαμπούλα, στο σεξ είναι κάτι σαν τον Θεό του έρωτα. Και όχι, δεν το πάω ρομαντικά. Απλά είναι εύλογο ότι για να πειραματιστείς με την άλλη και να κάνετε πράγματα που θα σας πάνε σε άλλο ερωτικό επίπεδο χρειάζεται χρόνος και φυσικά, εμπιστοσύνη. Ναι, και θέληση.

Άρα, εν κατακλείδι, δεν υπάρχει κακό σεξ. Υπάρχει το πόσο θέλεις την άλλη και πόσο είσαι διατεθειμένος να ανοιχτείς σε αυτήν και εκείνη σε σένα. Όλα τα άλλα είναι φυγοπονιές. Τέλος.