SEX

The Ex Files: Τι τα κάνεις τα πράγματα της πρώην;

Ένας οδηγός τακτοποίησης- ξεμπερδέματος με όλα αυτά που εκείνη άφησε πίσω της πριν πείτε αντίο. Οριστικά. Εντάξει, στο λιγότερο μελοδραματικό.

Ο χωρισμός δεν είναι ωραίο πράγμα. Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε ίσως σκεφτείς τώρα και δίκιο θα έχεις. Αλλά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμη και οι πιο ανώδυνοι χωρισμοί, ακόμα και εκείνοι που γίνονται κοινή συναινέσει όπως για παράδειγμα αυτός της Μεγκ Ράιν από το φίλο της στο You ve Got Mail (πού το θυμήθηκα δεν ξέρω!) ε, ακόμα και αυτοί έχουν τις στενάχωρες πτυχές τους. Η συνήθεια και η αντιμετώπισή της είναι μία από αυτές. Η επαφή με δικά της δώρα και αντικείμενα, είναι μία ακόμη.

Κάπου εδώ, αρχίζουν οι κατηγοριοποιήσεις: Μένατε μαζί και αν ναι μένατε σπίτι σου, σπίτι της ή (και) κάπου αλλού; Εφόσον δεν μένατε, πού περνούσατε περισσότερο χρόνο στο δικό σου ή το δικό της σπίτι;

Με την περίπτωση οι θετικές απαντήσεις στην πρώτη ερώτηση και το πρώτο σκέλος αυτής να είναι εμφανώς η χειρότερη, μπορώ μετά βεβαιότητας να σου πω ότι ακόμα και στην καλύτερη των περιπτώσεων, μία μανούρα με τα πράγματά της κάποια στιγμή θα την περάσεις. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πιστεύεις το αντίθετο.

 

Γι αυτό, όσο πιο προετοιμασμένος εμφανισθείς από τις πρώτες κιόλας ημέρες του χωρισμού σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να το περάσεις ξώφαλτσα το άβολο αυτό στάδιο. Πάρε ανάσα λοιπόν, και ξεκινάμε.

Κάνε το αντίστροφο: Ζήτησέ της τα πράγματά σου

Είναι κάπως άκομψο, πράγματι. Άσε που πολλές φορές παρεξηγείται ως ‘αφορμή για να ξαναβρεθείτε’. Παρόλα αυτά αξίζει να το ρισκάρεις γιατί έχει πολύ καλή απόδοση. Όταν της ζητάς τα πράγματά σου, αυτομάτως ενεργοποιείς τον εγωισμό της ο οποίος τις περισσότερες φορές, την κάνει να πει: ‘Και εγώ θέλω τα δικά μου’. Κάπως έτσι έχεις κάνει το δύο στα δύο. Και ξεφορτώνεσαι εκείνα που θα καταστρέψουν μία ανύποπτη ξέγνοιαστη στιγμή του μέλλοντός σου και το προφανές, παίρνεις πίσω τα πράγματά σου.

Πάρε μία κούτα και ρίξτα όλα μέσα

Αν οι σχέσεις σας δεν είναι αυτό που λέμε ιδανικές ή η πιθανότητα να την συναντήσεις είναι πιο απίθανη και από το να ξαναδούμε τα Φιλαράκια στην τηλεόρασή μας τότε η αμέσως επόμενη λύση σου είναι ο λεγόμενος ‘αχταρμάς’. Κάνε μία καλή γύρα στο σπίτι και καλού κακό και το αυτοκίνητο και περιμάζεψε οτιδήποτε είναι δικό της ή για κάποιον λόγο σου τη θυμίζει. Μπορεί να είναι από εσώρουχο μέχρι άλμπουμ φωτογραφιών ή το γουόκ που φτιάχνατε μαζί κινέζικο. Αφού πρώτα σιγουρευθείς ότι εκείνη δεν τα θέλει ή δεν έχει σκοπό να τα πάρει ‘γιατί δεν θέλει τίποτα πια από σένα’ τότε μπορείς να τα ρίξεις μέσα στην κούτα. Προσοχή στο ρήμα: Είναι ρίξεις και όχι πετάξεις. Μην γίνεσαι κάφρος.

Μία συμβουλή: Προσπάθησε να κλείνει. Ωραία, και τώρα πάρε την κούτα και βάλτη στην αποθήκη ή το πατάρι ή πήγαινέ την στο πατρικό σου να κάνει παρέα στους ελέγχους από το σχολείο και τα λευκώματα (αν τα κρατάς).

Σε κάθε περίπτωση: Μην τα πετάξεις. Από σεβασμό προς τον άνθρωπο που περάσατε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μαζί.

Σιγουρέψου ότι έψαξες καλά

Κάνε το τεστ. Λίγες μέρες μετά την παραπάνω τακτοποίηση, άνοιξε το συρτάρι που φύλαγε συνήθως τα πράγματά της. Αν ξεχνάμε κάτι, αυτά είναι τα προφανή μέρη. Μην λες τον εαυτό σου βλάκα, εντάξει, είχες την στεναχώρια σου και δεν το σκέφτηκες. No big deal. Πήγαινε από πάνω και ακολούθησε τη διαδικασία.

Φρόντισε τους λογαριασμούς

Εδώ βρισκόμαστε στα λημέρια εκείνων που συγκατοικούσαν. Αν είχατε μαζί κάποιον κοινό λογαριασμό ή κάρτα, αρχικά άουτς και δεύτερον πρέπει να τακτοποιήσεις το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα. Φυσικά, εδώ δεν ισχύει η ίδια άνετη αντιμετώπιση με παραπάνω. Αν το αποφύγει, ανάγκασέ τη να το κάνετε. Δύο ανθρώπους που τους ενώνει μία τράπεζα, δεν τους βγαίνει ποτέ σε καλό.

Sos: Κάτι ακόμα που πρέπει να κάνεις είναι να διευθετήσεις και το θέμα των φακέλων. Αν το κινητό της, η κάρτα της, γενικά οι λογαριασμοί της έρχονται σπίτι σου τότε καλό θα ήταν να σταματήσουν να έρχονται.

Προσοχή στα δώρα!

Αρχικά, ας συμφωνήσουμε ότι δεν είσαι παιδάκι να πετάς τα δώρα του άλλου ή ακόμα χειρότερα, να του τα επιστρέφεις. Ειδικά όταν αυτός ο άλλος είναι μία γυναίκα που πριν λίγο καιρό πίστευες ότι ήταν η γυναίκα τη ζωή σου. Λίγος σεβασμός στο χρόνο και το χρήμα που εκείνη σπατάλησε για να σου τα αγοράσει δεν βλάπτει. Άσε που, μπορεί κάποια αν όχι τα περισσότερα από αυτά να σου είναι χρήσιμα.

 

Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι μπορεί αν δεν χωρίσατε και καλά, η επαφή μαζί τους να σε στεναχωρεί ή να σου χαλάει τη διάθεση. Δεκτόν και κατανοητόν. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση, είναι να πάρεις πάλι μία ωραιότατη κούτα και να τα τοποθετήσεις μέσα με μία πιο ορθολογική σειρά έτσι ώστε όταν σου περάσει εντελώς το κόλλημα, να μπορέσεις να τα βρεις σώα και αβλαβή.

Bonus για την επόμενη σχέση σου

Ακόμα και αν δεν σε ενοχλεί τίποτα και αν δεν σε νοιάζει να πέφτεις πάνω στα πράγματά της ή τα ρούχα της, είναι το πλέον ευγενικό προς την επόμενη κοπέλα που θα μπει στο σπίτι σου να ‘έχεις καθαρίσει’ από το παρελθόν. Γι αυτό καλό θα ήταν να μην της προτείνεις να μείνει εκεί γιατί έχεις ‘πιτζάμες για αυτήν’ ή ‘ρούχα για το επόμενο πρωί’. Όχι, όχι και όχι. Όπως όχι στο να υπάρχουν ακόμη δύο οδοντόβουρτσες στο μπάνιο.