Κείμενα

 

Το ΟΝΕΜΑΝ στο Μεξικό

Το ταξίδι στο Μεξικό δεν είναι μόνο η μυσταγωγία του να βρίσκεσαι εκεί, αλλά και η σπάνια εμπειρία του να μάθεις πώς φτάνει η τεκίλα, από την αγαύη στο ποτήρι σου.

Τα λαχταριστά μεξικάνικα της Αθήνας

Το ΟΝΕΜΑΝ έκανε μια επίσκεψη στα καλύτερα μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης που θα σε κάνουν να ξεχάσεις μια και καλή τη σφετερίστρια.

Η γέννηση της tequila: Από την αγαύη στο ποτήρι σου

Το Oneman βρέθηκε στο Tequila Town και είδε από κοντά πώς φτάνει αυτό το νέκταρ των Θεών από το χωράφι στο ποτήρι σου.

Όπως μπορείς να δεις και στο οδοιπορικό του Oneman στο Μεξικό, βρεθήκαμε για μερικές ημέρες στην πατρίδα της τεκίλα, καλεσμένοι της Jose Cuervo. Σε ένα μαγικό ταξίδι γεύσεων, μυρωδιών και λοιπών αισθήσεων αλλά κυριότερα σε ένα ταξίδι μυσταγωγίας στον ταυτόχρονα απλοϊκό και πολύπλοκο κόσμο της τεκίλα. Κι αν οι πρώτες τρεις ημέρες του ταξιδιού πέρασαν σε παραλίες και αμμουδιές, σε σκάφη και ξενοδοχεία πίνοντας ολημερίς και οληνυχτίς αυτό το άγιο ποτό σε margaritas, palomas και ό,τι άλλο σκαρφιζόταν ο νους, η τέταρτη ημέρα του ταξιδιού ήταν ο λόγος για τον οποίο ανυπομονούσα τόσα χρόνια να πάω στο Μεξικό.

Διαβάστε περισσότερα

Κουίζ: Ποιος χαρακτήρας του Καρουζέλ είσαι;

Θα πέσει το Μεξικό να μας πλακώσει αν δεν αναφέρουμε σ' αυτή την άγια Special Day τη σειρά που μας έκανε καλύτερους μαθητές, συμμαθητές και ανθρώπους. Το Καρουζέλ.

Ένας πάρα πολύ εύχρηστος και γρήγορος τρόπος για να ξεχωρίσεις το καλό παιδί από τα υπόλοιπα στο σχολείο ήταν να τον συγκρίνεις με τον Σιρίλο Ριβέρα, αυτό το καλοκάγαθο πλάσμα που δεν χόρταινε να τρώει χυλόπιτες από τα χεράκια της ξινής Μαρία Χοακίνα.

Διαβάστε περισσότερα

Το Dos Agaves είναι το ελληνικό σπίτι της Tequila

Στο στενό της Αβραμιώτου υπάρχει ένας χώρος που οι φανατικοί πιστοί της Tequila προσκυνούν “δύο αγαύες”.

Σκέψου ότι βρίσκεσαι στο Μεξικό με την θερμοκρασία και την υγρασία να είναι σε υψηλό βαθμό. Φοράς το σομπρέρο σου και αναζητάς μια μαργαρίτα, ένα ποτήρι τεκίλα, ένα σφηνάκι mezcal.

Διαβάστε περισσότερα

Σοράγια! Εσμεράλδα! Ουσουρπαδόρα! Και τώρα, Μεξικάνικες σαπουνόπερες

Υποχρεώσαμε έναν συντάκτη να δει τυχαία επεισόδια από 3 διάσημες μεξικάνικες σαπουνόπερες, τις οποίες δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του.

Θα μπορούσαμε να έχουμε Japan Day κι εγώ να γράφω για το “Fullmetal Alchemist” ή Scandinavia Day και να περνάω τη μέρα μου βλέποντας μουντά νουάρ ή France Day και-- βασικά όχι, άκυρο, le ugh, δε θέλω French Day, μη σας μπαίνουν ιδέες.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν είναι παιχνίδι, είναι η πρώτη ελευθερία

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Κάθεται στο παγκάκι με την μπάλα του περιμένοντας συμπαίκτες, αλλά ποιος παίζει μπάλα όταν έχει ποδήλατο;

Photos

Θα είναι το 'Eighth Grade' το 'Lady Bird' των επόμενων Όσκαρ;

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γνωστού κωμικού Bo Burnham έφυγε με τις καλύτερες όλων των κριτικών από το φετινό Φεστιβάλ Sundance κι έχει βλέψεις ακόμα και για τα Όσκαρ του 2019. Η ταινία αγοράστηκε από το A24 (Moonlight, Lady Bird) που απέδειξε ότι μπορεί να σπρώξει και τις πρώτες σκηνοθετικές προσπάθειες ενός δημιουργού και τις ιστορίες ενηλικίωσης κοριτσιών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.