ORIGINALS

Κέρδισε τα premium Cardhu Gold Reserve και Cardhu Amber Rock

Πρώτη ημέρα για το Oneman Secret Santa και ξεκινάμε με single malts από ένα φανταστικό αποστακτήριο στο Speyside.

Το Oneman Secret Santa ξεκινά. Τι είναι αυτό; Μήπως θυμάσαι κάτι Χριστουγεννιάτικα ημερολόγια που κάθε μέρα άνοιγες ένα κουτί κι έτρωγες ένα σοκολατάκι; Πολύ ωραία. Το ίδιο θα γίνει και εδώ, με τη διαφορά ότι για κάθε ημέρα αυτού του μήνα, το Oneman θα χαρίζει σε έναν τυχερό, ένα πολύ συγκεκριμένο δώρο.

24 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, 24 και τα δώρα που θα δώσει το Oneman, σε μία προσπάθεια να αναταποδώσει τη αγάπη που του έχετε δείξει όλο αυτό το χρόνο. Κάθε μέρα θα αποκαλύπτουμε και ένα καινούριο δώρο και θα κληρώνουμε τον νικητή της προηγούμενης ημέρας.

Μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις εσύ και τα δύο αυτά φανταστικά whiskies.

 

Το αρκετά γνωστό στην ελληνική αγορά Cardhu έχει εδώ και αρκετό καιρό αποκτήσει ένα τρομερό ντουέτο γευστικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών μέσα στα Cardhu Gold Reserve και Cardhu Amber Rock.

Το 1824, ένας λαθρέμπορος whiskey, ο John Cumming, οικοδομεί ένα αποστακτήριο το οποίο διοικεί η γυναίκα του, Helen Cumming πριν αναλάβει η νύφη της, Elizabeth. Χτίζεται ένα καινούριο αποστακτήριο για να καλύψει τις ανάγκες του Cardhu και γρήγορα γίνεται πό τα πιο αναγνωρισμένα whisky.

Τα Cardhu Gold Reserve και Cardhu Amber Rock αποτελούν δύο πάρα πολύ ενδιαφέροντα single malts, το καθένα με το δικό του πολύ ξεχωριστό χαρακτήρα. Είναι τα πρώτα Cardhu που δεν έχουν κάποιο ηλικιακό περορισμό. Το Cardhu με τα νέα του variants έδωσε έμφαση στα πλούσια χαρακτηριστικά τους και πιο συγκεκριμένα στις γλυκές και φρουτώδεις γευστικές τους νότες.

Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία για το καθένα. Το Cardhu Amber Rock™, είναι διπλά ωριμασμένο σε καπνισμένα βαρέλια αμερικάνικης δρυός, που πρόσθεσαν αρμονικά στο ουίσκι πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών. Κομψό και αρωματικό, διατηρεί την άψογη ισορροπία και τις γλυκές γευστικές νότες που χαρακτηρίζουν το Cardhu.

Οι γευστικές νότες του Cardhu Amber Rock™ βασίζονται στις βασικές νότες εσπεριδοειδών και μελιού του κλασσικού Cardhu με μια έμφαση στα φρούτα και τα μπαχαρικά. Είναι ένα εξαιρετικά ισορροπημένο single malt scotch whisky, με τις γεύσεις και τα αρώματα της φρέσκιας βανίλιας και ταννίνης να είναι αρμονικά συνδυασμένες μεταξύ τους.

Η ονομασία “CARDHU” σημαίνει «μαύρος βράχος» στα Κέλτικα, και το όνομα “Cardhu Amber Rock™” διαλέχτηκε ως μια παραλλαγή του ονόματος του αποστακτηρίου και μια αντανάκλαση του χρώματός του αποστάγματος, καθώς αυτό θυμίζει ένα χρυσό κόσμημα.

Η πρώτη γευστική ιδέα που δίνει το Cardhu Gold Reserve™ σε εκείνον που θα το δοκιμάσει, είναι «ευγενικό» και εξαιρετικά απαλό στην αρχή. Στη συνέχεια βγάζει μια γλυκύτητα και φρεσκάδα. Οι γλυκές του γευστικές νότες συνδυάζονται υπέροχα με τη φλούδα κόκκινου μήλου, το ξύσμα πορτοκαλιού, το φρέσκο αχλάδι και την άχνη ζάχαρη ή το marzipan.

Το Cardhu Amber Rock™ και το Cardhu Gold Reserve™ έχουν προστεθεί στην ήδη πλούσια οικογένεια του Single Malt Scotch Whisky από το Speyside που αποτελείται από το Cardhu 12 y.o., το Cardhu 15 y.o. και τέλος, το Cardhu 18 y.o.

Γίνε εσύ εκείνος που θα κερδίσει τη δυνατότητα να βάλει την κάβα του και τα δύο αυτά καταπληκτικά single malts!

* Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνεται κάθε Παρασκευή για τις κληρώσεις της εβδομάδας που προηγήθηκε