ΜΟΔΑ

10 χειμωνιάτικα trends (που όντως φοριούνται)

Αν σκοπεύεις να αρχίσεις τις στιλιστικές εξερευνήσεις για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2015-2016, αυτές οι 10 τάσεις μπορούν να γίνουν η ενδυματολογική πυξίδα σου.

Κάθε σεζόν στις πασαρέλες εμφανίζεται μια πληθώρα sartorial ιδεών, από τις οποίες προκύπτουν τα επικρατέστερα trends της σεζόν. Επειδή όμως κάποια από αυτά είναι cool και φοριούνται εύκολα στην καθημερινότητα του μέσου άντρα, ενώ κάποια άλλα μοιάζουν με στιλιστικό τρολάρισμα, χρειάζεται σύνεση και ρεαλισμός για να επιλέξεις ποιες από τις τάσεις όντως μπορούν να ενσωματωθούν στο ντύσιμό σου και ποιες καλύτερα να μείνουν για πάντα στις ιλουστρασιόν σελίδες των περιοδικών μόδας. Εμείς κάναμε ένα πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» για εσένα, καταλήγοντας στην δεκάδα των φετινών τάσεων που θα μας άρεσε να σε δούμε να φοράς – και πιστεύουμε πως θα σου άρεσε κι εσένα. 

Γκρι

Αφού έμαθες τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι, ώρα να μάθεις άλλες πενήντα. Γιατί οι σχεδιαστές για τη φετινή σεζόν επέδειξαν μια εμμονή με το συγκεκριμένο χρώμα και αυτό κακό δεν το λες, γιατί το γκρι είναι ίσως το πιο ευκολοφόρετο, αρρενωπό και σοφιστικέ χρώμα απ’ όλα, και επιπλέον μπορείς να ακολουθήσεις την τάση με πράγματα που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου. Δηλαδή, για να καταλάβεις, φοράς τη γκρι φόρμα σου και είσαι μες τη μόδα (όχι, αλλά λέμε τώρα).

Παλτό Asos, 127,96€ >

 

 

Λεπτή μπλούζα Sorbino Uomo, 19,50€ >

 

Baggy παντελόνια

 

Οι περισσότεροι άντρες ούτως ή άλλως δεν συμπάθησαν ποτέ την τάση των skinny jeans, οπότε τώρα μπορούν να πανηγυρίσουν ελεύθερα, καθώς η μόδα θέλει το παντελόνι απομακρυσμένο από τον καβάλο. Εφόσον το παντελόνι φέτος είναι φαρδύ, προσπάθησε να κρατήσεις ισορροπία στο επάνω μέρος του σώματος, διότι δεν θέλεις τελικά να μοιάζεις με hip hop ρακοσυλλέκτης.

 

Baggy jeans G-Star, 139,90€ >

 

Pinstripe παντελόνι Diesel, 100€ >

 

Κόκκινο Βουργουνδίας

 

Κόκκινο μεν, ιδιαιτέρως κομψό δε. Το βαθύ κόκκινο Βουργουνδίας αλλά και οι υπόλοιπες αποχρώσεις του μπορντό γίνονται η χρωματική πινελιά που δεν θα διστάσεις να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου, αφού το εφέ της είναι διακριτικό: το φοράς το μπορντό πουλόβερ μεν, αλλά δεν είσαι «ο τύπος με το κόκκινο» δε.

 

Πουλόβερ Asos, 42,65€ >

 

 

Υφασμάτινο παντελόνι Vivaldi, 29,90€ >

 

Πλεκτά με σχέδια

Θα μιλήσουμε αναλυτικά κάποια στιγμή για το δύσκολο project πουλόβερ με σχέδια, το οποίο, αν πάει καλά, μπορεί να δίνει το stylish στίγμα σου κάθε χειμώνα, αν όμως πάει λάθος μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με nerdy δημόσιο υπάλληλο. Για αρχή, πάντως, κράτα πως τα πουλόβερ με σχέδια είναι και φέτος hot – αρκεί να έχεις την αυτοπεποίθηση και τον σωστό τρόπο να τα φορέσεις.   

 

Πουλόβερ Diesel, 120,85€ >

 

Πουλόβερ με σχέδια Franklin & Marshall, 128€ >

 

Shearling

 

Ποιος μετράει προβατάκια; Εμείς, στις πασαρέλες. Το shearling είναι ίσως η πιο καυτή τάση του φετινού χειμώνα, με τα δερμάτινα παλτό και τα μπουφάν να έχουν αυτή τη fluffy και πολυτελή επένδυση. Είπαμε επένδυση; Ναι, αυτή είναι μια επένδυση που αξίζει να κάνεις φέτος.

 

Μουτόν μπουφάν Mabrun, 333€ >

 

 

Μπουφάν με faux shearling, 99,53€ >

 

Αποχρώσεις του πράσινου

 

Οι fans του πράσινου (της ομάδας, της μπίρας, της οικολογίας, όπως θέλεις πάρ’ το), δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς και αυτή η χρωματική βεντάλια πρωταγωνιστεί στη φετινή σεζόν. Παρότι στις πασαρέλες εμφανίστηκε κάθε πιθανή πράσινη απόχρωση, εσύ προτίμησε το χακί, το κυπαρισσί και το λαδί, καθώς ταιριάζουν περισσότερο στο φθινόπωρο και κολακεύουν κάθε τύπο δέρματος.  

Bomber jacket Bellfield, 49,50€ >

 

 

Λεπτό πουλόβερ William, 38€ >

 

Oversize παλτό

 

Ξέχνα τα μεσάτα παλτό και τις γκαμπαρντίνες με ζώνη. Η φετινή χρονιά σε θέλει καλυμμένο με ένα intellectual, μυστηριώδες, φαρδύ παλτό που πέφτει χαλαρά στους ώμους σου και δεν ακολουθεί αυστηρά πατρόν και γεωμετρίες. Αν είναι και γκρι ψαροκόκαλο, ακόμα καλύτερα.  

 

 

Παλτό River Island, 170,62€ >

 

 

Pinstripe παλτό Peter & sons, 178€ >

 

Ζιβάγκο

 

Καλώς τα ζιβάγκο, μας λείψατε. Αυτό το τόσο ωραίο και ζεστό ρούχο, που κάνει τους γοητευτικούς γοητευτικότερους, επιτέλους παίρνει τη ρεβάνς από τα V και φιλοδοξεί να τυλιχτεί και πάλι γύρω από τον λαιμό σου. Συνίσταται το layering, δηλαδή το να το φορέσεις με ένα άλλο πουλόβερ, ζακέτα ή blazer από πάνω.

 

 

Ζιβάγκο Brave Soul, 19,90€ >

 

 

Ζιβάγκο 8, 112€ >

 

Δέρμα

 

Στις πασαρέλες εμφανίστηκαν και πολλά δερμάτινα παντελόνια, αλλά δεν στα προτείνουμε γιατί θα σκεφτείς τον εαυτό σου να το φοράει και θα γελάς μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο ένα δερμάτινο jacket ή παλτό είναι ούτως ή άλλως must για κάθε αντρική γκαρνταρόμπα, οπότε αν δεν το έχεις ήδη, ευκαιρία να το βάλεις στα πλάνα σου φέτος να το αποκτήσεις.

 

Μπουφάν από δέρμα Asos, 177,73€ >

 

 

Δερμάτινο jacket Effetto d’ Italia, 150€ >

 

Βελούδο

 

Δύσκολη τάση, ας το παραδεχτούμε, ειδικά δεδομένου πως η καθημερινότητα του μέσου έλληνα πολίτη απέχει πολύ από εκείνον της Δυναστείας. Εμείς όμως οφείλαμε να σε ενημερώσουμε αφενός γιατί είναι μια από τις σημαντικότερες τάσεις για φέτος, αφετέρου γιατί θέλουμε φέτος στο ρεβεγιόν να σε δούμε πιο polished, καλοντυμένο από ποτέ. 

 

 

Βελούδινο σακάκι Selected, 102,37€ >

 

 

Βελούδινο παντελόνι Asos, 42,65€ >