ΜΟΔΑ

3 στιλ πουκαμίσων για να ξεχειμωνιάσεις

Όσο ο καιρός παγώνει, αυτά τα πουκάμισα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γκαρνταρόμπας σου.

Την Κυριακή ο καιρός πήρε – επιτέλους – μια παγωμένη τροπή και μετά χαράς κλειστήκαμε στο σπίτι, είδαμε ταινίες, φτιάξαμε σούπες, κάποιοι ανυπόμονοι στόλισαν έλατα και γενικώς περάσαμε την πρώτη μέρα του χειμώνα ζεστά, σπιτικά, χουχουλιάρικα. Κάπως έτσι σκοπεύουμε να περάσουμε και τις επόμενες κρύες μέρες που έρχονται, αλλά και έξω, σε γραφεία, καφετέριες και bar, φορώντας τα κατάλληλα ζεστά και cosy ρούχα (στο σπίτι αν θες φοράς και την πιτζάμα σου). Αν και εσύ θέλεις να ακολουθήσεις αυτά τα πλάνα αλλά η γκαρνταρόμπα σου διαφωνεί, μπορείς να της αλλάξεις γνώμη εξοπλίζοντάς την αρχικά με μερικά χειμωνιάτικα πουκάμισα, που θα σε κρατήσουν ζεστό και cool ταυτόχρονα, έτοιμο για το γραφείο, την βόλτα και την εκδρομή. Εμείς επικεντρωνόμαστε στα 3 πιο δημοφιλή είδη και σου λέμε όχι μόνο που θα τα βρεις αλλά και πώς θα τα φορέσεις.  

Το oxford πουκάμισο

 

Καλά, αν δεν σ’ αρέσει, δεν είναι ανάγκη να το φωνάζεις oxford, μπορείς να το λες και «κάπως-πιο-χοντρούλι-από-το-κανονικό-βαμβακερό». Δεν έχει κάτι που να το κάνει αμιγώς χειμερινό, είναι όμως ένα πουκάμισο που παρότι δεν του φαίνεται, μπορεί να σε κρατήσει αρκετά ζεστό, ειδικά αν το φορέσεις μέσα από πουλόβερ ή κάτω από ζακέτες. Η διπλή του πλέξη το κάνει ανθεκτικό και πιο ζεστό από τα κανονικά βαμβακερά πουκάμισα, ενώ τα κουμπιά στον γιακά το κάνουν να δείχνει cool και καθημερινό. Στην πραγματικότητα προσφέρει εξαιρετική ευελιξία, ώστε να μπορεί να σε πηγαίνει και στο γραφείο αλλά και στο ποτό. Συνδύασέ το με τα σακάκια σου αλλά και κάτω από τα πλεκτά σου, ενώ – αν νιώθεις πως «το ’χεις» – δοκίμασε να το φορέσεις και κάτω από τα hoodies σου.    

Oxford πουκάμισο Gant, €99

Oxford καρό πουκάμισο Nautica, €48,90

Oxford πουκάμισο Manetti, €59

Πουκάμισο Funky Buddha, €27,90

Πουκάμισο Pepe Jeans, €29

 

Το καρό πουκάμισο

 

Χειμώνας και καρό πουκάμισο ταιριάζουν σαν ζεστός καπουτσίνο με μπισκοτάκι κανέλας. Όχι πως τα καρό prints, γενικώς, δεν φοριούνται καλοκαίρι, κάθε άλλο. Ένα ωραίο madras πουκάμισο είναι απαραίτητο σε κάθε ευάερη, ευήλια αντρική γκαρνταρόμπα. Αλλά πώς να το κάνουμε, όταν ακούς καρό πουκάμισο αμέσως σκέφτεσαι ξυλοκόπους, ζεστά flannel, σκωτσέζικα prints και τον Kurt Cobain. Εσύ μη σκέφτεσαι τίποτα πέρα από τον εαυτό σου και πως θα το ενσωματώσεις στο στιλ σου. Αν είσαι γενικώς φίλος του casual, ψάξε για ένα τυπικό tartan πουκάμισο που θα το φοράς με όλα τα τζιν σου, τα chinos σου – ακόμη και πάνω από τη φόρμα σου – ενώ αν σου αρέσει η sartorial τέχνη, αναζήτησε ένα πτι καρό, gingham καρό ή, το hit των τελευταίων ετών, ένα windowpane καρό (με πολύ φαρδιά τετράγωνα και λεπτές γραμμές). Φόρεσέ το μέσα από το ψαροκόκαλο, το πικέ ή το κοτλέ blazer σου.

Καρό πουκάμισο Camaro, €14,90

Καρό πουκάμισο Sublevel, €29,73

Καρό πουκάμισο Top Secret, €29,90

Καρό πουκάμισο Tommy Hilfiger, €69,90

Φανελένιο πουκάμισο Edward Spiers, €49

 

Το τζιν πουκάμισο

 

Εμείς εδώ το λατρεύουμε και το έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα στο παρελθόν, εσύ μπορείς να αρχίσεις φέτος να το συμπαθείς. Όσο πρέπει ζεστό και απόλυτα ανθεκτικό σε όποιες κακουχίες και να το υποβάλλεις, το denim πουκάμισο είναι η cool πινελιά σε όποιο outfit και να το προσθέσεις και, πραγματικά, υπάρχει τρόπος να το φορέσεις με όλα σου τα ρούχα. Θέλεις να το φορέσεις με t-shirt από μέσα και hoodie από πάνω; Ωραίο. Θέλεις να το φορέσεις μέσα από πουλόβερ, να ξεπροβάλλουν οι τζιν γιακάδες του; Υπέροχο. Θέλεις να το φορέσεις με κοστούμι, αντικαθιστώντας κάποιο σοβαρό ριγέ ή καρό πουκάμισο; Φανταστικό. Θυμήσου, μόνο, ότι το κάθε ένα από αυτά τα looks χρειάζεται διαφορετικό τζιν πουκάμισο (από εντελώς χοντρό τζιν ύφασμα και σε φαρδιά γραμμή έως μαλακό chambray και fitted για να φορεθεί με κοστούμι). Κάνε τη σωστή επιλογή.

Τζιν πουκάμισο Funky Buddha, €27,90

Τζιν πουκάμισο Manetti, €59

Τζιν πουκάμισο Diesel, €60

Τζιν πουκάμισο 8, €71

Τζιν πουκάμισο Gant, €79