ΜΟΔΑ

7 αξεσουάρ για να ξεχωρίσεις στο ρεβεγιόν χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Με μία κίνηση μπορείς να έχεις ένα στιλάτο outfit για το ρεβεγιόν.

Μπορεί το κάλεσμα του ρεβεγιόν να μην έχει dress code black tie, αλλά σίγουρα θα βάλεις τα δυνατά σου για να έχεις μία πιο ξεχωριστή εμφάνιση. Είτε τελικά καταλήξεις σε κοστούμι, είτε μείνεις πιστός στον κλασικά διαχρονικό συνδυασμό σακάκι-παντελόνι, το ζητούμενο είναι να προσθέσεις κάτι διαφορετικό στο τελικό στιλιστικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να σου πω, να πάρεις ένα καινούριο σακάκι, βελούδινο κατά προτίμηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα θαφτεί στην ντουλάπα σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μερικές πινελιές στο στιλ σου που θα ανανεώσουν το outfit του ρεβεγιόν, χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτείς.

Τα αξεσουάρ θα παίξουν σαφώς πρωταγωνιστικό ρόλο και η αλήθεια είναι ότι θα μείνουν στην συλλογή σου. Μία ποσέτ, μία καλή γραβάτα, ένα κομό γιλέκο ή απλά ένα καλό ζευγάρι παπούτσια δεν πάνε ποτέ χαμένα, αφού δεν σχετίζονται άμεσα με τις τάσεις. Ανάλογα λοιπόν το στιλ σου, το κάλεσμα, την περίσταση αλλά και τη διάθεσή σου μπορείς με μία κίνηση να ανανεώσεις το γιορτινό σου outfit. Οι εναλλακτικές είναι πολλές και εδώ σου έχω 7 από τις πιο στιλάτες αλλά κι εύκολες για να τις υιοθετήσεις.

Ποσέτ

Μεταξωτή, πουά ποσέτ, Paul Smith

Δεν μπορεί να μην έχεις μία ποσέτ στην τνουλάπα σου. Αν όχι, τότε έφτασε η στιγμή. Ας είναι αυτό ένα μικρό δώρο για τον εαυτό σου, αφού μπορεί να κάνει το αγαπημένο σου σακάκι λίγο καλύτερο και πιο γιορτινό. Δεν είναι ανάγκη να καταλήξεις σε μονόχρωμες ποσέτ. Μία με prints θα κάνει λίγο πιο στιλάτο το outfit και θα σου είναι πιο εύκολο να τη φορέσεις ξανά. Μπορείς να την ταιριάξεις με ένα μονόχρωμο ή ακόμα και με διακριτικό πουά ή ρίγες πουκάμισο, αν γενικά είσαι πιο τολμηρός στους συνδυασμούς. Διαφορετικά, μαζί με λευκό πουκάμισο και το μονόχρωμο σακάκι σου θα δείχνει τέλεια.

Wing Collar πουκάμισο

Λευκό πουκάμισο από ποπλίνα με wing collar, Caruso

Μπορεί να μην είσαι fan του tuxedo ή να μην έχει χρειαστεί ακόμα να αποκτήσεις, ωστόσο το κατάλληλο πουκάμισο για ένα τέτοιο outfit, νομίζω έχει μία θέση στην ντουλάπα σου. Φυσικά θα επιλέξεις ένα σε λευκή ή off-white απόχρωση με τον χαρακτηριστικό Wing γιακά, τον οποίο μπορείς να αφήσεις ανοιχτό, χωρίς παπιγιόν. Φρόντισε το ύφασμα να είναι σταθερό, έτσι ώστε να κάθετε σωστά ο γιακάς (η ποπλίνα είναι μία ασφαλής επιλογή). Με το καλό σου κοστούμι θα έχεις ένα απόλυτα κομψό outfit, χωρίς να είναι πολύ επίσημο ή βαρετό. 

Γιλέκο

Μπλε σκούρο γιλέκο, Massimo Dutti

Πιθανότατα να μην το έχεις κατά νου όταν σκέφτεσαι το outfit του ρεβεγιόν, αλλά ένα γιλέκο είναι ικανό να αλλάξει όλο το σύνολο. Μέσα από το σακάκι και πάνω από το πουκάμισο θα δείχνει άψογο, αλλά εγώ θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις και με ένα ζιβάγκο από λεπτή, καλή πλέξη. Ίσως πιο retro αισθητικά αλλά αυτός ο συνδυασμός θα σε κάνει να τραβήξεις τα βλέμματα και θα χαρίσει επιπλέον πόντους στη γοητεία σου. Επίσης, το γιλέκο θα μείνει στην ντουλάπα σου και είμαι σίγουρη ότι θα το φορέσεις ξανά και ξανά.

Ζώνη

  Δερμάτινη ζώνη, Dolce & Gabbana

Είναι βασικό αξεσουάρ σε κάθε ανδρικό outfit και φέτος μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τη διαφορά. Ένα παντελόνι σε ουδέτερο χρώμα, ένα λευκό πουκάμισο και μία ιδαίτερη ζώνη αρκούν για να έχεις ένα προσεγμένο ντύσιμο, χωρίς να είναι κραυγαλέο, αλλά ούτε και αδιάφορο. Δώσε λίγη έμφαση έτος σε αυτό το αξεσουάρ και θα δεις αμέσως τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Μην αγχωθείς να τη συνδυάσεις με το παπούτσι, αφού είπαμε ότι δεν θα πας σε black tie πάρτι.

Γραβάτα

Γραβάτα με μεταξωτή υφή, Ted Baker

Αν είσαι από εκείνους που έχουν δώσει λίγο χώρο στην γραβάτα κι όχι αναγκαστικά, τότε στο ρεβεγιόν μπορείς να τη φορέσεις. Διάλεξε μία στενή με μία ιδιαίτερη ύφανση και άσε την να παίξει εκείνη το στιλιστικό παιχνίδι εκείνη τη βραδιά. Δεν είναι ανάγκη να φοράς κοστούμι, αρκεί μόνο να την υποστηρίξεις με όλη σου την παρουσία. Θυμίσω ο κόμπος της γραβάτας να μην είναι πολύ χοντρός γιατί πρώτον δεν ταιριάζει στις λεπτές γραβάτες και δεύτερον θα παραείναι σοβαρό το αποτέλεσμα.

Παπούτσια

Δετά, δερμάτινα παπούτσια, Tod’s

Είναι ίσως το item που πρέπει πάντα να προσέχεις περισσότερο σε κάθε σου ντύσιμο. Ένα ζευγάρι παπούτσι έχει την ικανότητα να χαλάσει ή να απογειώσει ένα outfit, γι’ αυτό, ειδικά σε μία επίσημη εμφάνιση, καλό είναι να δώσεις λίγη παραπάνω προσοχή. Αν σκέφτεσαι να κάνεις μία μικρή επένδυση για να πάρεις κάτι καινούριο τις γιορτές που θα το φορέσεις στο ρεβεγιόν αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, τότε προτείνω να καταλήξεις σε ένα ζευγάρι καλά, δερμάτινα παπούτσια. Κι όταν λέω καλά, δεν εννοώ αυτά τα κλασικά που έχεις στο μυαλό σου. Μπορείς να ξεφύγεις από το μαύρο αλλά και να τολμήσεις ένα πιο σύγχρονο σχεδιασμό.

Κάλτσες

Κάλτσες με σχέδια, Happy Socks

Αυτή είναι μία λεπτομέρεια που τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται trend και μου αρέσει πολύ. Οι πολύχρωμες κάλτσες με τα γεωμετρικά σχέδια, τις βούλες ή τις ρίγες μπορούν να φορεθούν ακόμα και με το κοστούμι σου και να του χαρίσουν μία πιο ανάλαφρη πινελιά στιλιστικά. Αν ακόμα δεν έχεις μερικές στη συλλογή σου κάνε την αρχή και με την πρώτη ευκαιρία δώσε μία πιο παιχνιδιάρικη διάθεση στο outfit σου.