ΜΟΔΑ

8 + 1 τρόποι για να φορέσεις χρωματιστά παντελόνια

Σου δείχνουμε όχι έναν, όχι δύο αλλά 8 συν 1 τρόπους για να φορέσεις τα πιο cool παντελόνια της σεζόν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σου βρήκαμε και άλλες τόσες cheap & chic επιλογές από την αγορά. Γιατί τέτοιοι είμαστε.

Το ξέρουμε και το ξέρεις: φέτος έχεις δελεαστεί από όλα αυτά τα φωτεινά κόκκινα, κίτρινα και πράσινα παντελόνια που κυκλοφορούν εκεί έξω, αλλά διστάζεις να τα αγοράσεις γιατί φοβάσαι πως δεν θα ξέρεις πώς να τα ενσωματώσεις στο στιλ σου. Η αλήθεια είναι πως οι τρόποι να φορέσεις ένα χρωματιστό τζιν ή chino είναι αμέτρητοι. Εμείς απλά κάναμε το καθήκον μας και διαλέξαμε 8 cool και εύκολους συνδυασμούς, που μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς να ξεφύγεις εντελώς από τις ενδυματολογικές σου νόρμες και να νιώθεις μέσα τους το ίδιο άνετα όπως με το τζιν σου.

 

Φόρεσε ένα χρωματιστό παντελόνι με…

 

1. Άλλα έντονα χρώματα

Θέλει θράσος, αλλά αν το πετύχεις θα καταλήξεις να φοράς ένα outfit τόσο cool που θα σε αποζημιώσει. Κίτρινο πουκάμισο με μπλε παντελόνι, πράσινο παντελόνι με κόκκινο t-shirt, πορτοκαλί παντελόνι με μπλε polo shirt ή μακρυμάνικο – οι συνδυασμοί δεν έχουν τέλος. Μείνε στη διχρωμία ή στην τριχρωμία και συνδύασε τα πολύχρωμα ρούχα σου με ουδέτερα παπούτσια, όπως καφέ boat shoes, για να “γειώσεις” κάπως αυτό το fun σύνολο.

Slim-fit βαμβακερό chino, Polo Ralph Lauren, €75,60, www.mrporter.com

 

2. T-shirt & σακάκια

Χαλαρό, απλό, καθημερινό αλλά with a twist. Το t-shirt σου μπορεί να είναι απλό μονόχρωμο αλλά και με στάμπα, αρκεί αυτή να έχει κάποια χρωματική σχέση με το παντελόνι σου. Το σακάκι τώρα, φρόντισε να είναι στο ίδιο χαλαρό ύφος με το υπόλοιπο look: ένα οποιοδήποτε sport jacket θα ταιριάξει μια χαρά ενώ ένα γκρι σακάκι από το κλασικό βαμβακερό ύφασμα φόρμας είναι ιδανικό για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Βαμβακερό chino, €89,90, www.bensherman.com

 

3. Πολύχρωμα πουκάμισα

Ακούγεται επικίνδυνο, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό: το χρωματιστό σου παντελόνι ταιριάζει με οποιοδήποτε ριγέ ή καρό πουκάμισό σου, αρκεί το πουκάμισο να συμπεριλαμβάνει έστω και στο ελάχιστο στα χρώματά του το κυρίως χρώμα του παντελονιού.

Βαμβακερό παντελόνι, €24,99, www.newlook.com

 

4. Μαρινιέρες

Η κλασική ριγέ μπλε- άσπρη μπλούζα, είναι τόσο διαχρονική που πλέον λειτουργεί ως μονόχρωμη: επιτελεί τον ίδιο ακριβώς ρόλο με ένα λευκό μακό, μόνο που τα σύνολα που δημιουργεί είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα. Σήκωσε τα μανίκια μέχρι τους αγκώνες (καλοκαίρι γαρ), φόρεσε από κάτω ένα χρωματιστό παντελόνι και πρόσθεσε λιτά λευκά πάνινα παπούτσια ή μαλακά loafers.

Βαμβακερό παντελόνι, €55, www.frenchconnection.com

 

5. Πουκάμισα & σακάκια

ΟΚ, προφανώς δεν θα φορέσεις ένα τόσο fashionable σύνολο για να πας στο πιο σημαντικό επαγγελματικό meeting της καριέρας σου, αλλά μπορείς άνετα να ακολουθήσεις αυτή τη smart casual εμφάνιση σε ένα formal party ή σε ένα καλοκαιρινό γάμο. Μη σκέφτεσαι πως το σακάκι επισημοποιεί το παντελόνι. Σκέψου πως το παντελόνι ανεπισημοποιεί το σακάκι.

Slim-fit παντελόνι, Paul Smith London, €102,81, www.mrporter.com

 

6. Γαλάζια πουκάμισα

Ιδανικό για τους απανταχού διστακτικούς/ συντηρητικούς εκεί έξω, το all time classic και πάντα manly γαλάζιο πουκάμισο μπορεί να αποτελέσει το στιλιστικό σου καταφύγιο για όποτε νιώθεις πως το χρωματιστό σου παντελόνι είναι πολύ κραυγαλέο ή πως σε κάνει να μοιάζεις με pop τραγουδιστή. Κράτα τα παπούτσια σε κλασικά σχέδια και γήινους τόνους, το πουκάμισο φορεμένο από μέσα με preppy τρόπο και άσε το χρωματιστό παντελόνι να κάνει την (καλόγουστη) δουλειά του.

Βαμβακερό παντελόνι, Band of Outsiders, €108,85, www.mrporter.com

 

7. Μαύρα ρούχα

Δεν είναι ούτε ο πλέον ενδεδειγμένος, ούτε ο πιο καλοκαιρινός τρόπος να φορέσεις τα colored παντελόνια σου, αλλά αν επιμένεις, δεν θα τα χαλάσουμε εδώ. Το μαύρο όντως δίνει ένα πιο dark, αντρικό τόνο στο outfit (σε περίπτωση που είχες ανασφάλεια) αλλά προτίμησε να το συνδυάσεις με ζωηρά ή παστέλ χρώματα, όπως το κίτρινο, το ροζ ή το φυστικί για να κάνεις statement, παρά με μελαγχολικές μουντές αποχρώσεις, όπως το κυπαρισσί ή το μωβ.

Βαμβακερό παντελόνι, €77, www.tedbaker.com

 

8. Λευκά ρούχα

Ο πιο safe και απλός συνδυασμός που μπορεί να φανταστείς τυχαίνει να είναι και από τους πιο stylish, καθώς τα άσπρα ρούχα -και ειδικά το λευκό πουκάμισο- είναι τα πλέον κολακευτικά για οποιονδήποτε άντρα. Συνδύασε με οποιοδήποτε χρωματιστό παντελόνι (ξέρεις κανένα χρώμα που δεν πάει με το λευκό;), άσε το λευκό πουκάμισο απ’ έξω για relaxed αποτέλεσμα ή φόρεσε το μέσα από το παντελόνι με δερμάτινη ή πλεκτή υφασμάτινη ζώνη.

Πεντάτσεπο παντελόνι, €19,99, www.pullandbear.com

 

9. Αυτοπεποίθηση

Αν μπορείς να συνδυάσεις το χρωματιστό σου παντελόνι με αυτό το τελευταίο, ξέχνα όλες τις συνταγές παραπάνω. Στο ντύσιμο και στη ζωή, όποιος έχει αυτοπεποίθηση τους κανόνες τους φτιάχνει μόνος του.