ΜΟΔΑ

Αυτά τα παπούτσια χρειάζεσαι φέτος (αλλά δεν το ξέρεις)

Άσε τον αέρα ανανέωσης να φυσήξει στη βαρετή και ταλαιπωρημένη παπουτσοθήκη σου, προσθέτοντας μερικά από τα πιο μοντέρνα και άνετα ζευγάρια της σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως φέτος το φθινόπωρο μας αιφνιδίασε. Εκεί που είχαμε συνηθίσει πως σε αυτή τη χώρα είναι καλοκαίρι μέχρι τον Νοέμβριο, ξαφνικά η θερμοκρασία έπεσε, ο ουρανός σκοτείνιασε και οι υαλοκαθαριστήρες άρχισαν να δουλεύουν πρόωρα. Και κάπως έτσι αναγκαστήκαμε να κρύψουμε άρον-άρον τις σαγιονάρες και να κατεβάσουμε από το πατάρι τα μποτάκια.

Και παρότι σίγουρα έχεις μερικά παλιά ζευγάρια για να βγάλεις αυτές τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου, δεν θα έλεγες «όχι» και σε μερικές νέες προσθήκες, που θα εμπλουτίσουν τη συλλογή και το στιλ σου. Εδώ είμαστε εμείς. Μελετήσαμε εξονυχιστικά το lookbook της Migato για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-17, επιλέξαμε για εσένα 6 μοναδικά ζευγάρια, σου εξηγούμε το γιατί αλλά και το πώς να τα φορέσεις. No worries, μας ευχαριστείς αργότερα.

Τα sneakers που δεν θα βγάλεις από τα πόδια σου

Μαύρα sneakers, €59

Γιατί αυτά: Γιατί είναι η upgraded, φθινοπωρινή version των λευκών πάνινων sneakers που έλιωσες να φοράς όλο το καλοκαίρι. Για την ακρίβεια είναι ακόμη πιο εύκολα στους συνδυασμούς, διότι το γεγονός ότι είναι μαύρα και δερμάτινα τους επιτρέπει να φορεθούν και σε βραδινές εξόδους ή άλλες πιο smart περιστάσεις.

Πώς να τα φορέσεις: Με το κλασικό σου τζιν παντελόνι αλλά και με υφασμάτινα chinos, είτε σε μαύρο χρώμα είτε σε κάποια πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση, όπως μπεζ ή γκρι. Για καθωσπρέπει σύνολα συνδύασε τα με πουκάμισο ή t-shirt και blazer ή ζακέτα από πάνω, ενώ σε πιο casual εμφανίσεις μπορείς απλά να προσθέσεις το hoodie σου ή ένα δερμάτινο jacket. Αυτονόητο είναι επίσης πως για τις ακόμη πιο χύμα περιστάσεις, αυτά τα sneakers ταιριάζουν με τη γκρι φόρμα σου σαν ρόκα-παρμεζάνα.

Τα sneakers with a twist

Μαύρα sneakers με καρό λεπτομέρεια, €60

Γιατί αυτά: Γιατί κάποια στιγμή θα βαρεθείς να φοράς τα προαναφερθέντα «sneakers που δεν θα βγάλεις από τα πόδια σου» και θα αποφασίσεις εχμ, να τα βγάλεις. Τότε θα αναζητήσεις μια λύση παρόμοια βολική και ευκολοφόρετη, αλλά κάπως πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα. Et voilà.

Πώς να τα φορέσεις: Κατεβάζοντας το φερμουάρ αρκετά ώστε όταν κάθεσαι, να ξεπροβάλλει από το πλάι η tartan φόδρα. Ιδανικά, καλό θα ήταν να υπάρχει κάποιο από τα χρώματα του καρό (κόκκινο ή γκρι) και στο υπόλοιπο outfit, στο t-shirt, το polo shirt ή το blazer σου. Η αρμονία, ωστόσο, στο σύνολο δεν προκύπτει μόνο από τα χρώματα αλλά και από τα υλικά: καθώς εδώ έχουμε ένα αμιγώς χειμερινό παπούτσι, με σουέντ και μάλλινες λεπτομέρειες, θα έδενε τέλεια με ρούχα από αντίστοιχα χειμερινά υλικά. Η δική μας πρόταση; Μαύρο τζιν, λευκό t-shirt, κόκκινο hoodie και μάλλινο γκρι blazer.

Τα μποτάκια παντός καιρού

Γκρι ανδρικά μποτάκια, €67

Γιατί αυτά: Γιατί μπορεί ακόμη έξω ο ήλιος να λάμπει, αλλά όταν θα πιάσουν το κρύο, η βροχή και οι προτάσεις για εκδρομές για βουνά θα πέφτουν (κι αυτές) βροχή, θα εύχεσαι να είχες στην παπουτσοθήκη σου ένα ζευγάρι παπούτσια κατάλληλο τόσο για το γραφείο, όσο και για παν ακραίο καιρικό φαινόμενο. Με την εσωτερική του επένδυση και την τρακτερωτή του σόλα, αυτό το μποτάκι δεν θα σε απογοητεύσει ούτε στα πιο ψηλά υψόμετρα.

Πώς να τα φορέσεις: Παρότι είναι ετοιμοπόλεμα να αντιμετωπίσουν κάθε καιρό και κάθε ομαλό ή ανώμαλο έδαφος, τα μποτάκια αυτά είναι παραδόξως εξαιρετικά κομψά, πράγμα που σπάνια συναντάς σε παπούτσι της κατηγορίας τους. Ίσως να φταίει και το sleek γκρι χρώμα ή η γαλάζια λεπτομέρεια στη σόλα. Σε κάθε περίπτωση, ταιριάζει με τα περισσότερα χειμερινά σου σύνολα, με την προϋπόθεση ότι κινούνται στην παλέτα του μαύρου ή του μπλε και όχι π.χ. του καφέ.

Οι μπότες – πασπαρτού

Καφέ μποτάκια, €67

Γιατί αυτά: Γιατί στην καρδιά του χειμώνα θα χρειάζεσαι ένα παπούτσι που να μην σε προβληματίζει πολύ, ένα παπούτσι που να ταιριάζει σχεδόν με κάθε κομμάτι της ντουλάπας σου. Αυτές εδώ οι μπότες δεν ονομάζονται τυχαία “combat boots”: είναι το μόνο ζευγάρι που χρειάζεσαι για να βγεις κερδισμένος στην μικρές και μεγάλες μάχες της αστικής σου καθημερινότητας.

Πώς να τα φορέσεις: Ένα διαχρονικό μποτάκι σε σκούρο καφέ – σχεδόν μαύρο – χρώμα, που όμως στολίζεται με λεπτομέρειες από κλασικό καφέ δέρμα, δείχνει εξίσου ωραίο με casual φούτερ και καρό πουκάμισα όσο και με πιο preppy γαλάζια oxford πουκάμισα, με ζακέτες, με λευκά πουκάμισα και σακάκια αλλά και sports jackets. Συνδυάστε ελεύθερα.

Τα μποτάκια – χαμαιλέοντας

Μαύρο ανδρικό μποτάκι, €60

Γιατί αυτά: Γιατί υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που αμέσως μετά το γραφείο έχεις κανονίσει να βγεις για φαγητό ή να συναντηθείς με κάποιον που θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση. Τα συγκεκριμένα παπούτσια διακρίνονται για αυτό το χάρισμα: να μπορούν να σε ακολουθούν… κατά πόδας σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα, πρωινή ή βραδινή.

Πώς να τα φορέσεις: Ο τίτλος που επιλέξαμε για τα συγκεκριμένα παπούτσια τα λέει όλα. Έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται σε όποιο ενδυματολογικό περιβάλλον βρεθούν που με απλά λόγια σημαίνει πως αν εσύ θέλεις να δείχνουν casual, θα δείχνουν casual ενώ αν τα συνδυάσεις με πιο βραδινά κομμάτια θα δείχνουν σχεδόν επίσημα. Κάνε τις δοκιμές σου και απλά θυμήσου πως μονάχα με κοστούμι δεν ταιριάζουν, και αυτό εξαιτίας της λαστιχένιας σόλας τους.

Τα μποτάκια της σεζόν

Μπορντό σουέντ μποτάκια, €67

Γιατί αυτά: Γιατί τα έχουμε ξαναπεί, ο βασιλιάς της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας είναι ένα ζευγάρι καλοφτιαγμένες, κομψές desert boots. Ειδικά αν μιλάμε για ένα ζευγάρι σε ένα από τα πιο hot χρώματα για την φετινή σεζόν.

Πώς να τα φορέσεις: Όσο και να σου φαίνεται απίστευτο, το ιδιαίτερο χρώμα τους όχι μόνο δεν σε δεσμεύει στους συνδυασμούς, αλλά αντιθέτως σου χαρίζει ευελιξία. Διότι το μπορντό, ένα από τα πιο ζεστά και πλούσια χρώματα της χειμερινής παλέτας, ταιριάζει τόσο με το τζιν σου όσο και με όλα τα άλλα casual παντελόνια σου, είτε είναι μαύρα, είτε μπλε, είτε μπεζ. Σεβάσου τον κανόνα των τριών χρωμάτων (όχι περισσότερα από τρία χρώματα σε ένα outfit, αν δεν είσαι απολύτως βέβαιος για το αποτέλεσμα) και είσαι εντάξει.