ΜΟΔΑ

Δεν θα ξεπεράσεις ποτέ τα πιο εμβληματικά sneakers

Υπάρχουν κάποια sneakers που, όποτε και να τα βάλεις στα πόδια σου, δείχνουν τόσο cool όσο την πρώτη φορά. Τα βρήκαμε και σου τα παρουσιάζουμε σε κλασικές και μοντέρνες παραλλαγές.

«Θυμάσαι τότε στο γυμνάσιο που όλοι φορούσαμε τα Χ αθλητικά;» ή «πρωτοετής πήγαινα κάθε μέρα στη σχολή φορώντας τα Ψ μου». Σίγουρα αυτές οι φράσεις δεν σου είναι άγνωστες. Κι αν το καλοσκεφτείς, τίποτα δεν περιγράφει το στιλ σου – αλλά και το στιλ των συνομηλίκων σου – από τα αθλητικά παπούτσια που φορούσες μια δεδομένη χρονική στιγμή. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα sneakers που δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς πότε τα φορούσες, γιατί πολύ απλά τα φορούσες σε πολλές χρονικές στιγμές – ενδεχομένως να φοράς κάποιο από αυτά τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Με design που αντέχει στο χρόνο αλλά και με πρωτοφανείς αντοχές στις κακουχίες και στη συχνή χρήση, αυτά είναι τα ζευγάρια μεγαλώνουν μαζί μας και, ενώ εμείς αλλάζουμε, εκείνα μένουν ίδια και απαράλλακτα. Ή περίπου. Ακολουθούν κλασικές και λιγότερο κλασικές εκδοχές των πιο αγαπημένων μας sneakers όλων των εποχών.  

Adidas Superstar

 

Χρονιά πρώτης κυκλοφορίας: 1969

Μπορεί να κυκλοφόρησε στα τέλη των 60s, ωστόσο το μοντέλο απογειώθηκε στη δεκαετία του 80, με τη βοήθεια των Run-D.M.C.. Έχει κυκλοφορήσει σε αμέτρητες παραλλαγές και limited εκδόσεις – θυμήσου το μοντέλο του Pharrell αλλά και αυτό που κυκλοφόρησε πρόσφατα με αφορμή τo Star Wars. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντως, κάθε φορά που θα φοράς ένα ζευγάρι Superstar θα νιώθεις την άνεση, ζεστασιά και νοσταλγία – κάπως σαν να επιστρέφεις σπίτι σου.

 

Κλασικό Adidas Superstar, 102€ >

 

 

Adidas Superstar x Pharrell, 51,50€ >

 

 

Σουέντ Adidas Superstar, 59,90€ >

 

Nike Air Max 

 

Χρονιά πρώτης κυκλοφορίας: 1987

Αέρας στην σόλα του παπουτσιού; Μα και βέβαια. Με τα Air Max η «αερόσολα» δεν είναι απλά «λόγια του αέρα» για να πουλήσει η Nike περισσότερα ζευγάρια, είναι μια τεχνολογική και σχεδιαστική πραγματικότητα, η οποία δεν σταματά να γοητεύει μέχρι και σήμερα. Αν πρόκειται να μιλήσουμε για αθλητικά παπούτσια που άλλαξαν για πάντα αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως «αθλητικά παπούτσια», τα Air Max είναι το πρώτο παράδειγμα που έρχεται στο μυαλό.

 

Nike Air Max, 119,90€ >

 

Nike Air Max Ultra Br, 123,20€ >

 

Nike Air Max Tavas Print, 128€ >

 

New Balance 574

 

Χρονιά πρώτης κυκλοφορίας: 1990

Σχεδιάστηκαν για να τρέχουν, όμως τα πραγματικά χιλιόμετρα δεν τα έχουν γράψει στο ταρτάν, αλλά στα πόδια κολεγιόπαιδων, φοιτητών, εργαζόμενων σε casual δουλειές, μπαμπάδων. Και παρότι δεν έχουν επανασχεδιαστεί δεκάδες φορές, ούτε έχουν πειραχθεί πολύ από διάσημους σχεδιαστές, δείχνουν πάντα επίκαιρα.

 

 

New Balance 574, 99,99€ >

 

 

New Balance 574, 103€ >

 

 

New Balance 574, 75,20€ >

 

Adidas Stan Smith

 

Χρονιά πρώτης κυκλοφορίας: 1965

Ποιος θα φανταζόταν πως ένα παπούτσι του τένις θα ζούσε τέτοιες δόξες στις πιο σημαντικές μητροπόλεις του κόσμου, φορεμένο με ευφάνταστο styling από τραγουδιστές, ηθοποιούς,  fashion bloggers και μοντέλα 0ff-duty στις μεγάλες Εβδομάδες Μόδας. Τα παπούτσια που λάτρευες να φοράς τότε, είναι ακόμη πιο hot σήμερα. 

 

 

Κλασικό Adidas Stan Smith, 92€ >

 

 

Σουέντ Adidas Stan Smith, 99,95€ >

 

 

Adidas Stan Smith Multicolor, 58,20€ >

 

Vans Slip-on

Χρονιά πρώτης κυκλοφορίας: 1979

Άρρηκτα συνδεδεμένα με την skate κουλτούρα, αλλά και με πάσης φύσεως εναλλακτικούς, νέο-hippies, hipsters και εν γένει forever youngsters, τα Vans είναι το παπούτσι της νιότης που σε ακολουθεί αξιοπρεπώς και στην ενήλικη ζωή σου. Ειδικά αν μιλάμε για τα άνετα slip-on, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν σε όλα τα μεγάλα editorials μόδας.

 

 

Κλασικά Vans Slip-on, 67€ >

 

 

Δερμάτινα Vans Slip-on, 54€ >

 

 

Κλασικά Vans Slip-on Camouflage, 50,40€ >

 

Converse All Star

 

Χρονιά πρώτης κυκλοφορίας: 1917

Για κάποιους τα All Star δεν είναι απλά ένα παπούτσι – για κάποιους τα All Star είναι το μοναδικό παπούτσι που δέχονται να φορέσουν σε όλη τους τη ζωή. Αυτό το σχεδιαστικά άριστο παπούτσι, που αρχικά προοριζόταν για να παίζεις μπάσκετ, είναι έμβλημα για περισσότερες από μια γενιά. Εσύ πόσα ζευγάρια από δαύτα έχεις;

 

 

Κλασικό μποτάκι Converse All Star, 54,90€ >

 

 

Σουέντ μποτάκι Converse All Star, 66,90€ >

 

Δερμάτινο μποτάκι Converse All Star John Varvatos, 139€ >