ΜΟΔΑ

Ένα βήμα μπροστά

Νέα σεζόν, νέες τάσεις, νέα κομμάτια στη γκαρνταρόμπα σου. Δες σήμερα τα πιο stylish ανοιξιάτικα παπούτσια που θα φορέσουν όλοι αύριο.

Έφτασε λοιπόν και φέτος εκείνη η ευλογημένη εποχή του χρόνου που η μουντάδα γίνεται λιακάδα, οι κάμπιες πεταλούδες και ο ζεστός καπουτσίνο φρέντο. Όλα αλλάζουν την άνοιξη – συνήθως προς το καλύτερο – και τα παπούτσια δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Όσο κι αν σου στάθηκαν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα, ήρθε η ώρα οι μπότες σου να κρυφτούν για λίγο στο πίσω μέρος της παπουτσοθήκης και να δώσουν τη θέση τους σε κάποια από τα 6 νέα trends της φετινής άνοιξης. Παράλληλα με αυτές, σου παρουσιάζουμε και 24 εκπροσώπους τους στην αγορά, για κάθε στιλ και κάθε budget.

Η μεγάλη επιστροφή: Boat shoes

Η γνωστή σε όλους μας από τα 90’s “φώκια”, ετοίμαζε από πέρυσι σιγά – σιγά το comeback της και φέτος είναι η χρονιά τηςι. Η Timberland και Sebago παραμένουν οι κορυφαίες εταιρίες στο είδος (με την πρώτη δυστυχώς να κλείνει στην Ελλάδα), αλλά αυτή τη σεζόν κάθε αντρικό fashion brand παρουσίασε τη δική του εκδοχή για το εν λόγω παπούτσι. Έτσι λοιπόν στα μαγαζιά θα βρεις πολλές επιλογές, από τα κλασικά navy ή καφέ δερμάτινα boat shoes (ονομάζονται και deck shoes) μέχρι πολύχρωμες παραλλαγές τους από σουέντ ή ύφασμα. 

Δερμάτινα boat shoes, €49,95, Zara.

Υφασμάτινα boat shoes, €24,95, Η&M.

Boat shoes από σουέντ και δέρμα, €86,30, Ted Baker, www.asos.com

 

Τρίχρωμα σουέντ boat shoes, €453,56, Lanvin, www.mrporter.com

 

Canvas, όπως λέμε καλοκαίρι

Εκείνοι εκεί τα λένε canvas shoes, εμείς εδώ τα λέμε «πάνινα». Σημασία έχει πως πρόκειται για τους πιο cool καλοκαιρινούς αντικαταστάτες των δερμάτινων και των σουέντ παπουτσιών σου, οποιοδήποτε σχέδιο και αν προτιμάς, καθώς φέτος κυκλοφορούν σε αμέτρητες version – από κλασικά μποτάκια τύπου All Star, μέχρι εσπαντρίγες τύπου TOMS (που 9 στους 10 άντρες σιχαίνεται να βλέπει) και από plimsolls μέχρι desert boots. Όποιο και να προτιμήσεις, θα είναι πανάλαφρο, άνετο και ανθεκτικό – φτιαγμένο ιδανικά για το μακρύ, ελληνικό καλοκαίρι. 

Καφέ sneakers, €50, Topman, www.topman.com

Desert boots, €55,95, Zara.

Chukka boots, €27,95, www.asos.com

Plimsolls με δερμάτινα κορδόνια, €63, Generic Surplus, www.farfetch.com

 

Όχι άλλο καφέ και μαύρο

Όχι πως έχουμε κάποια ιδιαίτερη αντίρρηση αν θες να βγάλεις όλη την εαρινή σεζόν με τα παλιά και αγαπημένα λευκά sneakers και τα καφέ loafers. Αλλά μιας που οι Μάγιας προμηνύουν πως αυτή θα είναι η τελευταία σου άνοιξη πάνω στη γη, μήπως να δοκίμαζες κάτι καινούργιο; Ίσως κάποιο χρώμα ζωηρό, φωτεινό, αισιόδοξο – που τυγχάνει να είναι και η μεγαλύτερη τάση στα παπούτσια για φέτος;

Σουέντ desert boots, €90, Ben Sherman, www.topman.com

Δετά δερμάτινα παπούτσια, €55,95, Zara.

Υφασμάτινα boat shoes, €24,95, H&M.

Τρίχρωμα δερμάτινα boat shoes, €140, Sebago, www.farfetch.com

Sneakers, τα αναβαθμισμένα

Μεταξύ ONEMAN και αναγνώστη πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια: όσο και να αγαπάς τα sharp, επίσημα ζευγάρια της παπουτσοθήκης σου, εκείνα που τελικά φοράς συχνότερα είναι μάλλον τα sneakers σου. Άρα λοιπόν αξίζει τα παπούτσια που συνοδεύουν τα περισσότερα βήματά σου να ξεχωρίζουν ποιοτικά και στιλιστικά. Ευτυχώς η αγορά φέτος την άνοιξη είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα ζευγάρια, άνετα, κομψά και από sophisticated υλικά (όπως σουέντ ή herringbone), ώστε να σε πηγαίνουν εύκολα από την απογευματινή βόλτα μέχρι το μπαρ και από τον καφέ στο γραφείο – με τους κατάλληλους, πάντα, ενδυματολογικούς συνδυασμούς.

Δερμάτινα sneakers με κίτρινες λεπτομέρειες, €181,68, Alexander McQueen for Puma, www.asos.com

Sneakers από δέρμα και σουέντ, €362,85, Common Projects, www.mrporter.com

Δερμάτινα sneakers, €125,78, Lacoste, www.asos.com

Sneakers από herringbone, €29,95, Zara

Sole-mates με χρώμα

Μπορεί να φαίνεται μικρή και ασήμαντη, όμως αυτή η χρωματιστή γραμμή στο κάτω μέρος των παπουτσιών υπογραμμίζει, στην ουσία, την ιδιαιτερότητά σου. Οι χρωματιστές σόλες είναι διακριτικές (και άρα safe για όποιον αισθάνεται άβολα με τους πειραματισμούς) αλλά συγχρόνως τόσο ζωηρές και αυθάδεις επάνω στα κλασικά σχέδια, που επουδενί δεν περνάνε απαρατήρητες. Όπως, άλλωστε, ούτε και εκείνος που τις φοράει. 

Σουέντ δετά παπούτσια, €125,78, Aldo, www.asos.com

Δερμάτινα δετά παπούτσια, €125,78, Bobbie Burns, www.asos.com

Δερμάτινα δετά παπούτσια, €258,54, T&F Slack Shoemakers, www.asos.com

Δερμάτινα desert boots, €59,95, Zara. 

Brogues με παραξενιές

“Θα τσαλακώσουμε το σοβαρό προφίλ των brogues, θα τους δώσουμε ανάλαφρη διάθεση, θράσος και τσαγανό”. Κάτι τέτοιο πρέπει να συμφώνησαν για φέτος οι shoe designers – διαφορετικά δεν εξηγείται η ενδιαφέρουσα μετάλλαξη των κλασικών brogues. Αυτή την άνοιξη, τα πιο stylish ζευγάρια φοράνε chunky λαστιχένιες σόλες, χρωματιστά κορδόνια και άλλες casual λεπτομέρειες και από τη μια στιγμή στην άλλη αλλάζουν κατηγορία: από τα απόλυτα gentlemen’s shoes γίνονται το πιο cool ζευγάρι για άντρες με στιλ, χιούμορ και fun προσωπικότητα. 

Δερμάτινα brogues, €145, Dr.Martens, www.oki-ni.com

Σουέντ brogues, €144, Swear, www.farfetch.com

Δερμάτινα οxford shoes, €142,82, Cole Haan, www.nordstrom.com

Σουέντ brogues, €220,65, Walk-over, www.nordstrom.com