ΜΟΔΑ

Εννιά jackets για να τη βγάλεις καθαρή το φθινόπωρο

Βρες το μπουφάν που σου ταιριάζει για την εποχή που δεν κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Πέρασε το καλοκαίρι και τώρα – έστω κι ανεπίσημα – μπορείς να πεις ότι η φθινοπωρινή περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά. Μετά τα μαγιό, τις σαγιονάρες και τις ξέγνοιαστες στιγμές των διακοπών σου, ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στους ρυθμούς την καθημερινότητας. Αυτό σημαίνει, επιστροφή στο γραφείο αλλά και στις συνήθειες που συνεπάγονται αυτής.

Μία ακόμα αλλαγή που θα κληθείς αργά ή γρήγορα να κάνεις, εκτός από την προσπάθεια να προσαρμοστείς στα δεδομένα της ρουτίνας, θα είναι ότι θα πρέπει να αποχωριστείς τα ανάλαφρα καλοκαιρινά σου ρούχα και να αρχίσεις να συμβαδίζεις λίγο με τον καιρό. Εντάξει, ας μην είμαι υπερβολική. Στην Ελλάδα δεν κάνει κρύο, τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά μια πτώση της θερμοκρασίας έχει έρθει και το βραδάκι λίγο σαν να δροσίζει αρκετά. Επομένως, μία ζακέτα την χρειάζεσαι.

Εδώ όμως είμαι εγώ να σου προτείνω τη ζακέτα που θα μπορείς να έχεις μαζί σου όλη μέρα για παν ενδεχόμενο, αυτή τη μεταβατική περίοδο που ο καιρός έχει αψυχολόγητες αντιδράσεις. Μαζί της, όμως, σου έχω κι άλλες εναλλακτικές για πανωφόρια που θα σε βολέψουν και θα ολοκληρώσουν το στιλ σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το bomber jacket

Τρίχρωμο bomber jacket, Diesel

Το bomber έχει ήδη κάνει επανεμφάνιση από την περσινή χρονιά και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει και φέτος δημοφιλές. Το καλό με τα bombers είναι ότι μπορούν να συνοδεύσουν αρκετά διαφορετικά outfits και ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε στιλ.

Το δερμάτινο μπουφάν

Δερμάτινο μπουφάν, Massimo Dutti

Δεν έχω να σου πω πολλά για το leather jacket και πιθανότατα δεν χρειάζεται. Είναι κλασσική αξία σε κάθε ντουλάπα και αν έχεις κάνει μία καλή επένδυση στο παρελθόν νομίζω ότι κάθε φορά που δεν θα ξέρεις τι να φορέσεις από πάνω, το δερμάτινο μπουφάν θα είναι η λύση. Αν δεν έχεις όμως ή αν απλά χρειάζεσαι συμπλήρωμα, βρες ένα σε μίνιμαλ γραμμή για να μπορείς να το φοράς καθημερινά, χωρίς όμως να σε δεσμεύει στις πιο επίσημες περιπτώσεις. Αυτό από τα Massimo Dutti είναι ιδανικό, καθώς έχει απλές γραμμές, ένα εύκολο στους συνδυασμούς χρώμα και κουκούλα που μπαινοβγαίνει όποτε θες.

Το κλασικό denim jacket

Τζιν μπουφάν, Dr Denim Jeansmakers

To κλασικό τζιν μπουφάν που φόρεσες στην εφηβεία σου έχει επανέλθει και μπορείς να το φορέσεις άνετα. Αν σου έχει ξεμείνει ένα από τα παλιά και είναι σε καλή κατάσταση, τότε δοκίασέ το. Αλλιώς, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να επενδύσεις σε ένα blue denim jacket.

Το σακάκι

Γκρι blazer, Zara

Είναι για σένα που πρέπει να είσαι καλοντυμένος στο γραφείο σου αλλά δεν θες να πέσεις στα τυπικά σακάκια. Το φθινόπωρο, μία ουδέτερη απόχρωση σε ένα σακάκι με απλές και πιο μοντέρνες γραμμές θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στο γραφείο, αλλά θα σου φανεί χρήσιμο και στην βόλτα σου το βράδυ.

Το παρκά

Military jacket, American Eagle

Το military jacket με τις τσέπες και την πιο cool γραμμή είναι πάντα μία στιλάτη λύση για να έχεις μία ενημερωμένη γκαρνταρόμπα. Αν δίνεις λίγη παραπάνω σημασία στο στιλ σου καθημερινά, τότε μάλλον θα στραφείς προς μία τέτοια λύση για να δόσεις μία urban διάθεση στα φθινοπωρινά σου outfits.

Το αδιάβροχο

Τρίχρωμο, αδιάβροχο μπουφάν, Pull & Bear

To cult μπουφανάκι των ’90s έχει κάνει comeback και μπορεί να αντικαταστήσει το τύπο αντιανεμικό. Είναι πρακτικό κι αν μπορείς να το υποστηρίξεις, νομίζω θα γίνει το αγαπημένο σου.

Το sleeveless jacket

Αμάνικο μπουφάν, Sisley

Το αμάνικο, ελαφρώς φουσκωτό μπουφανάκι νομίζω ότι σε έχει ήδη σώσει πολλές φορές. Έχεις πολλές λειτουργίες και την μεταβατική αυτή περίοδο θα σου λύσει τα χέρια αρκετές φορές, οπότε είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει από την ντουλάπα, στο αυτοκίνητό σου – τουλάχιστον προσωρινά.

H ζακέτα

Πλεκτή ζακέτα, Mango

Η πάντα κομψή πλεκτή ζακέτα που τώρα λειτουργεί ως πανωφόρι και πιο μετά μπορεί να φορεθείς ακόμα και κάτω από το παλτό ή το μπουφάν σου. Μία σε απλές γραμμές και σε ένα safe χρώμα, έχει μία θέση στην ντουλάπα σου.

Η ζακέτα – φούτερ

Track jacket, adidas

Τι γίνεται με σένα που στην καθημερινότητά σου ένα τζιν παντελόνι κι ένα t-shirt είναι υπέρ-αρκετά; Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να μην έχεις στην γκαρνταρόμπα σου μία ζακέτα, τύπου φούτερ όπως αυτό το truck jacket της adidas. Αγαπημένο κι ευκολοφόρετο, πάει με τα τζιν και τις φόρμες σου και είναι πάντα μία safe επιλογή.