ΜΟΔΑ

Εσύ τι φοράς για να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου;

Αντλούμε στιλιστική έμπνευση από ανθρώπους που βγάζουν καθημερινά βόλτα τον καλύτερό τους φίλο αλλά και το καλύτερό τους γούστο. 

Προτού ξεκινήσεις το scrollάρισμα για να χαζέψεις φωτογραφίες, με τελικό προορισμό να αφήσεις την δική σου απάντηση στην ερώτηση του τίτλου (αναμένουμε “το γαμπριάτικό μου/ τη στολή του δύτη/ το βρακί μου inside out” στην πρώτη πεντάδα), κάνε ένα κόπο να μπεις στο νόημα του κειμένου: το άρθρο αυτό δεν γράφεται για να σου πει να ντύνεσαι σαν να έχεις ξεφύγει από τις σελίδες του Vogue Uomo για να βγάλεις τον Φρίξο για πιπί. Δεν ζούμε σε κάποιο άλλο, παράλληλο (αν και καλαίσθητο) σύμπαν, ξέρουμε πως εδώ δεν είναι το Soho της Νέας Υόρκης, ούτε το Knightsbridge του Λονδίνου, ούτε τo Marais του Παρισίου και πως η αληθινή ζωή δεν μοιάζει με editorial μόδας.

Για την ακρίβεια, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως το “βγάζω το σκύλο βόλτα” είναι μια δραστηριότητα που βρίσκεται στον πάτο της ενδυματολογικής πυραμίδας, παρέα με το “πάω να πετάξω τα σκουπίδια” και το “πετάγομαι στο περίπτερο για τσιγάρα”. Για να μην χαλάς, λοιπόν, φαιά ουσία να σκέφτεσαι εξυπνακίστικα comments, το λέμε από τώρα προς αποφυγή πάσας παρεξήγησης: εννοείται πως θα συνεχίσεις να βγάζεις το σκύλο βόλτα με παντόφλα και τρύπια φόρμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως εμείς δεν πρέπει να σου δείξουμε άντρες που ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε στις μεγάλες μητροπόλεις του στιλ να βολτάρουν με το κατοικίδιό τους και ο καθένας με το δικό του, προσωπικό αψεγάδιαστο στιλ.

Μη μένεις με το λουρί στο χέρι: Βρες σε ποια κατηγορία θα μπορούσες να ανήκεις και πάρε ιδέες για κομψές εμφανίσεις με ή άνευ τετράποδου φίλου. 

Ο businessman λίγο πριν φύγει για την πολυεθνική

Όχι, αυτόν τον τύπο μάλλον δεν θα τον συναντήσεις στο παρκάκι της γειτονιάς σου, διότι δεν έχει χρόνο να κάνει τόσο μεγάλη βόλτα με το σκύλο του. Αλλά είναι τόσο πιο χαριτωμένο να βλέπεις businessmen να κάνουν pause από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης βολτάροντας με το αγαπημένο τους κατοικίδιο – και όχι μιλώντας στο κινητό τους.

O fashion connoisseur, καλοντυμένος κάθε φορά που βγαίνει από την πόρτα

Δεν χρειάζεται να κάνει υπερβολές για να αποδείξει την στενή σχέση που έχει με τη μόδα: αρκεί που τα ρούχα του εφαρμόζουν τέλεια επάνω του, τα πουλόβερ, τα παντελόνια και τα παπούτσια του είναι διατηρημένα σε άψογη κατάσταση και τα σύνολα που φοράει – ακόμη και για να βγάλει τον σκύλο βόλτα – μπορούν άνετα να σε πάνε για φαγητό, σινεμά, ποτό ή οποιαδήποτε άλλη μη επίσημη δραστηριότητα. 

Ο hipster, παίρνει μαζί του τον σκύλο όπου πάει, σαν αξεσουάρ

Αναγνωρίζεται κυρίως από α) το μούσι β) τα κοκάλινα γυαλιά μυωπίας γ) το καρό πουκάμισο ή δ) τον συνδυασμό όλων των παραπάνω. Cool και χαλαρός, μοιάζει σαν να μην έχει προσπαθήσει πολύ να διαλέξει τα ρούχα του, το αποτέλεσμα, όμως, είναι πάντα ενδιαφέρον και τον δικαιώνει.

Το αγόρι της διπλανής πόρτας – βγαίνει φορώντας ό,τι να ‘ναι

Αυτός μάλιστα, αυτόν τον τύπο φυσικά και μπορεί να τον πετύχεις στο πάρκο – για την ακρίβεια μπορεί να είσαι εσύ αυτός. Τζιν, μαλακό παντελόνι ή φόρμα, άνετα sneakers αλλά και μια διάχυτη καλή αίσθηση του γούστου, που φανερώνεται κυρίως στο μελετημένο layering των ρούχων και την αρμονία των χρωμάτων. Πανέτοιμος αν στο εν λόγω πάρκο ξαφνικά εντοπίσεις μια αιθέρια ύπαρξη με τη σκυλίτσα της, πανέτοιμος και αν η γνωριμία καταλήξει για καφέ.