ΜΟΔΑ

Η καλύτερη ιδέα που γέννησε ποτέ ένα hangover

Όλοι ψάχνουμε την ιδέα που θα μας δώσει μία θέση στην ιστορία. Η Out of Order την βρήκε.

Το στερεότυπο για τις αντρικές παρέες λέει πως σε κάθε τους συνάντηση μιλάνε μόνο για γυναίκες, ποδόσφαιρο και αυτοκίνητα. Κανένας άντρας δεν το αρνείται αυτό αρκεί από την προηγούμενη πρόταση να αφαιρεθεί το ‘μόνο’, αλλά και να δοθεί μια εξήγηση για το τι είναι αυτό που οδηγεί τον μέσο άντρα να συζητά για αυτά τα θέματα.

 

Αν κοιτάξουμε πίσω από τη βιτρίνα των όρων ‘γυναίκες’. ‘ποδόσφαιρο’, ‘αυτοκίνητα’ κρύβεται πάντα η αναζήτηση μια ιδέας. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η αναζήτησης της Ιδέας. Της ιδέας που θα μας αλλάξει τη ζωή, χωρίς να περιορίζεται μόνο στο παραπάνω τρίπτυχο.

Για κάποιους αυτή η ιδέα είναι η συγγραφή ενός βιβλίου, όπως ο ‘Φύλακας στη σίκαλη’ για τον Σάλιντζερ, μια επιστημονική ανακάλυψη όπως το ‘Eύρηκα’ για τον Αρχιμήδη, η δημιουργία ενός social media, όπως το Facebook για τον Ζούκερμπεργκ.

Για όλους είναι η ιδέα που θα μας δώσει, όσο υπερφίαλο και αν διαβάζεται αυτό, μια θέση στην ιστορία

Δεν ξέρω αν είχαν αυτό στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Out of Order, της εταιρείας που ‘καταστρέφει’ τα ρολόγια στην Ιταλία, όπως λένε οι ίδιοι με με περηφάνια, πάντως η ιδέα τους έχει όλα τα φόντα να γράψει ιστορία.

 

Ένα βράδυ του Φλεβάρη του 2013, μια παρέα αντρών καθόταν γύρω από ένα τραπέζι, σ ένα σπίτι στη Βενετία αναζητώντας την Ιδέα σχετικά με τα ρολόγια. Πέρα από την μεταξύ τους φιλία, καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση της ιδέας έπαιξαν μία δωδεκάδα μπίρες και τέσσερα μπουκάλια ώριμου κρασιού από τους αμπελώνες του Montepulciano. Τα ποτήρια άδειαζαν πιο γρήγορα από ότι στέρευαν τα μυαλά τους από ιδέες και όταν πια είχαν φτάσει στο σημείο που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν αν αυτά που είχαν στο μυαλό τους ήταν σκέψεις δικές τους ή του κρασιού, ένα μέλος της παρέας φώναξε με σιγουριά: ”Θ’ αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού”.

Οι υπόλοιποι τον κοίταξαν με την περιφρόνηση που κοιτάμε όλοι αυτόν που νομίζουμε ότι είναι ο πιο μεθυσμένος στην παρέα και συνέχισαν να διαφωνούν κατά πόσο το vintage έχει μια θέση στο χώρο της ωρολογοποιίας. Εκείνος τους διέκοψε ξανά, λέγοντας:”Τα δικά μας δεν θα είναι απλώς vintage. Θα νιώθεις πάνω τους το ξύλο. Θα βλέπεις τα γρανάζια. Και θα τα κακομεταχειριστούμε τόσο πολύ που δεν θα πειράζει κανέναν αν τα χτυπήσει κατά λάθος στη γωνία του τραπεζιού ακόμα μια φορά”.

 

Το επόμενο πρωινό βρήκε και τους τέσσερις με ισχυρό πονοκέφαλο και χάλια στομάχι, όπως αρμόζει μετά από κάθε σωστό hangover, αλλά ένα μόνιμο χαμόγελο. Το χαμόγελο της ικανοποίησης για την ανακάλυψη της ιδέας. Μιας ιδέας για την οποία δηλώνουν σήμερα, νηφάλιοι πλέον, οι άνθρωποι της Out of Order: ”Θα έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, όταν τα ρολόγια μας θα μεταβιβάζονται από πατέρα σε γιο”.

Μέχρι τότε, η παρέα των Ιταλών από τη Βενετία θα συνεχίσει να φτιάχνει ρολόγια που κατασκευάζονται σκουριασμένα, κακομεταχειρισμένα και έχουν χαραγμένο πάνω τους το ‘Damaged in Italy’ χωρίς να χάνουν κάτι από την ποιότητά τους, με μηχανισμούς quartz ή αυτόματους, αλλά και κουρδιστά τσέπης.

Kάθε ρολόι θα συνεχίσει να είναι μοναδικό και να κατασκευάζεται με εμμονή στην λεπτομέρεια, αφού καμία ατέλεια δεν είναι τυχαία και δεν θα σταματήσει να απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας που δεν διστάζουν να τσαλακωθούν, αφού είναι σίγουροι για το προσωπικό τους στιλ. Γιατί όσο πιο φθαρμένο είναι το ρολόι σου, τόσο πιο coοl δείχνει.

Ένα ρολόι που δεν θα το ψάξεις στα κλασικά ρολογάδικα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

K.Ace-Official Distributor for Greece&Cyprus

+30 210 3220066

[email protected]