ΜΟΔΑ

Ήρθε η ώρα να βάλεις τα ζεστά σου

Μην το βλέπεις σαν τους μήνες που πρέπει να υπομείνεις μέχρι να έρθει ξανά το καλοκαίρι. Δες το σαν ευκαιρία να φορέσεις – επιτέλους – τα πιο καλόγουστα ρούχα της χειμερινής σου γκαρνταρόμπας.

Πρέπει να το παραδεχτούμε: σε ετούτη εδώ τη χώρα δεν κάνουμε συχνή χρήση στα βαριά κομμάτια της ντουλάπας μας. Δύο, τρεις, τέσσερις -το πολύ- μήνες κρατούν οι πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες (κάποιος στο Όσλο γελάει) και έπειτα επιστρέφουμε στο γνώριμο γλυκό ελληνικό κλίμα. Αυτό το σύντομο διάστημα, λοιπόν, είναι η μοναδική σου ευκαιρία να δείξεις πως α) το στιλ σου είναι υπεράνω καιρικών συνθηκών και πως β) μπορείς να ντυθείς κομψά και ζεστά ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Εμείς σου προτείνουμε τα κομμάτια – κλειδιά της σεζόν για να το καταφέρεις.

Παρένθεση

 

Κλείνει η παρένθεση.

Το πουλόβερ

Στην πρώτη γραμμή της χειμερινής σου γκαρνταρόμπας, το πλεκτό – ιδανικά μάλλινο ή κασμιρένιο – πουλόβερ είναι το ρούχο που παίζει όποιο ρόλο εσύ του δώσεις: αν είναι σε mute, ουδέτερες αποχρώσεις, θα συνοδέψει κομψά και σιωπηλά τα καθημερινά και business σύνολά σου, ενώ αν το προτιμήσεις με ρίγες ή άλλα ενδιαφέροντα patterns θα αναλάβει χρέη πρωταγωνιστή – και θα τα καταφέρει περίφημα.

Ανθρακί πουλόβερ με V λαιμόκοψη Esprit, €29,99

Λεπτή πλεκτή ζακέτα Beaucοup, €43,50

Γκρι πουλόβερ Superdry, €59

Μακρυμάνικη λευκή μπλούζα TAG, €65

Μαύρο πουλόβερ με V λαιμόκοψη Gant, €119

Πουλόβερ με στρογγυλή λαιμόκοψη Lacoste, €129

Η πλεκτή ζακέτα

Για τις πιο ζεστές ημέρες, μια chic πλεκτή ζακέτα μπορεί να φορεθεί και μόνη της, χωρίς καθόλου μπουφάν. Τις ημέρες που διανύουμε, όμως, είναι καλύτερα να την επιστρατεύσεις για κομψό layering, προσθέτοντάς τη επάνω από τα πουκάμισα και τα t-shirts σου και κάτω από τα sports jacket, τα παλτό και τα μοντγκόμερι σου. 

Ζακάρ πλεκτή ζακέτα Tailor Made, €89,10

Πλεκτή ζακέτα Superdry, €133,20

Μπεζ ζακέτα Gant, €235

Το bomber jacket

Αν πρέπει να αγοράσεις μόνο ένα μπουφάν για φέτος, και αν έχεις ήδη καλύψει τις ανάγκες σου για ημι-επίσημα πανωφόρια, τότε ένα κλασικό bomber jacket πρέπει να βρίσκεται πρώτο στη λίστα των επιλογών σου. Με επένδυση ή χωρίς, με διχρωμία στα μανίκια που του χαρίζει κολεγιακό αέρα (λέγε με και varsity jacket) ή σε κλασικά αρρενωπά χρώματα, όπως χακί ή μαύρο, το κλασικό μπουφάν με το λάστιχο στη μέση και στα μανίκια, δείχνει πάντα cool ενώ σε κρατάει hot ακόμα και όταν ο υδράργυρος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Μπορντό bomber jacket Scout, €57,60

Χακί bomber jacket Bellfield, €89,10

Μαύρο bomber jacket 55DSL, €145

Το παρκά

Υπάρχει κάτι διαχρονικά γοητευτικό σε αυτό το τόσο πρακτικό και άνετο μπουφάν, με την κλασική μακριά γραμμή και την κουκούλα. Συνήθως αδιάβροχο, με πολλές εξωτερικές αλλά και εσωτερικές τσέπες, προστατεύει από το κρύο και την υγρασία αλλά και από τις κακοτοπιές του στιλ, καθώς χαρίζει υπέροχη laid-back αισθητική σε όποιο σύνολο και αν το προσθέσεις.

Χακί παρκά με γούνα στην κουκούλα Bellfield, €117

Μπλε παρκά με κουκούλα Humor, €135,20

Μπλε παρκά με κουκούλα Alpha Industries, €211,50

Καφέ παρκά Superdry, €234

Μπουφάν από κερωμένο βαμβάκι με κοτλέ γιακά Barbour, €345

Το αμάνικο μπουφάν

Στους περισσότερους άντρες, το συγκεκριμένο ρούχο προκαλεί αμηχανία. Από τη μια είναι μπουφάν, από την άλλη δεν έχει μανίκια – τι φάση; Κι όμως, σε εκείνους που ξέρουν πώς να το συνδυάσουν αποδεικνύεται αναπόσπαστο κομμάτι της χειμερινής γκαρνταρόμπας. Φόρεσέ το με πουλόβερ ή χοντρά πουκάμισα από μέσα και με δεύτερο μπουφάν από πάνω – αν φυσικά κάνει αρκετό κρύο. Ειδικά, δε, αν το ύφασμά του δεν είναι πολύ φουσκωτό, μπορείς να φορέσεις από πάνω μέχρι και σακάκι ή κλασικό μάλλινο παλτό.

Χακί αμάνικο μπουφάν Stitch & Soul, €48,90

Καπιτονέ αμάνικο μπουφάν Esprit, €59,99

Μαύρο καπιτονέ αμάνικο μπουφάν Humor, €67,20

Μπλε αμάνικο μπουφάν Bellfield, €76,50

Τα παπούτσια

Κρύο σημαίνει πως επιτέλους έχει έρθει ο καιρός για μερικά πραγματικά kick-ass παπούτσια: πέρα από τα αγαπημένα σου αθλητικά, που ούτως ή άλλως μπορείς να φοράς όλη μέρα, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να επιστρατεύσεις τις πιο καλοσχεδιασμένες δερμάτινες μπότες και τα μποτίνια σου, από κλασικό δέρμα, σουέντ ή καστόρι αλλά και με ενδιαφέρουσες χειμωνιάτικες πινελιές, όπως π.χ. γούνινη επένδυση ή τουίντ, τσόχινες και πλεκτές λεπτομέρειες.

Μαύρα σουέντ μποτάκια Bellfield, €48,60

Καφέ δερμάτινα μποτάκια No Brand, €107,10

Μποτάκια από τσόχα TOMS, €120

Μποτάκια από δέρμα και τουίντ No Brand, €143,10

Τα αξεσουάρ

Από μαλακά κασκόλ και funky σκούφους έως πλεκτές κάλτσες και chunky γάντια, αυτή την εποχή, όσον αφορά το συρτάρι με τα αξεσουάρ σου, anything goes. Η μοναδική προϋπόθεση για οτιδήποτε πρόκειται να φορέσεις είναι να είναι cosy και ζεστό, προσφέροντάς σου πλήρη κάλυψη στα άνω και κάτω άκρα, καθώς και στο κεφάλι – στα σημεία δηλαδή απ’ όπου έλεγαν πάντα οι γιαγιάδες μας πως τρυπώνει ύπουλα το κρύο.

Μαύρες κάλτσες με γεωμετρικά σχέδια Happy Socks, €7,20

Χακί κάλτσες με σχέδια Scout, €5

Πράσινες κάλτσες Happy Socks, €7,20

Καρό φουλάρι Scout, €18,60