ΜΟΔΑ

Ντύσου σωστά και πάρε τα βουνά

Αν ετοιμάζεσαι να φύγεις εκδρομή σε χαμηλές θερμοκρασίες, πιθανότατα να έχεις αρκετές ανησυχίες. Το περιεχόμενο του σακ βουαγιάζ σου δεν χρειάζεται να είναι μια από αυτές. 

Θα βρέξει; Θα χιονίσει; Θα είναι ανοιχτό το χιονοδρομικό; Να κολλήσω στο σαββατοκύριακο την Παρασκευή ή την Δευτέρα; Να πω από πριν στη δουλειά ότι θα λείψω ή να πάρω την ίδια μέρα και να το παίξω άρρωστος; Πολλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν άπαξ και πάρεις την απόφαση να την κάνεις.

Ωστόσο δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για μια μίνι χειμερινή απόδραση από το διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να κανονίσεις το mini-break για snowboard με την παρέα σου, τώρα είναι η ιδανική στιγμή να ζήσεις τον έρωτα με το κορίτσι σου στο ορεινό καταφύγιο. Από πού να ξεκινήσεις την οργάνωση του ταξιδιού σου; Από εδώ. Εμείς σου φτιάχνουμε βαλίτσα για εκδρομή, για να μην μπουν ούτε τα σχέδια, ούτε το στιλ σου στον πάγο.

Το παντελόνι

Αν σκοπεύεις να επιδοθείς σε βουνίσια σπορ, λογικά θα είσαι ήδη εξοπλισμένος με ισοθερμικά παντελόνια, κατάλληλα για το χιόνι. Για όλες τις άλλες ώρες, το τζιν σου ή ένα χοντρό ανθεκτικό παντελόνι από βαμβακερό, αδιάβροχο καμπαρντινέ ή κοτλέ ύφασμα είναι ενδεδειγμένο.

Χακί cargo παντελόνι 55DSL, €69

Κοτλέ παντελόνι New Zealand, €54

Ξεβαμμένο denim Gant, €76,30

Το πουλόβερ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από το να βλέπεις ανθρώπους σε χαμηλές θερμοκρασίες ντυμένους με ακατάλληλα, λεπτά ρούχα. Αυτό συμβαίνει αν μπερδέψεις τα πουλόβερ σου και αντί για το χοντρό μάλλινο πάρεις μαζί σου στο βουνό το ελαφρύ ανοιξιάτικο βαμβακερό. Εναλλακτικά, αν δεν συμπαθείς τα πουλόβερ, μπορείς να παίξεις με layering: φορώντας το ένα ρούχο (ζακέτα, φούτερ κλπ) πάνω από το άλλο μένεις όλη μέρα ζεστός και stylish και επιπλέον μπορείς να βάζεις και να βγάζεις κομμάτια κατά βούληση.

Πλεκτή ζακέτα Superdry, €88

Γκρι πουλόβερ διπλής όψης Replay, €75,50

Σκούρο μπλε φούτερ Gant, €119,40

Το μπουφάν

Αν έχεις διαλέξει ένα πραγματικά πολύ κρύο προορισμό, ίσως χρειαστείς παραπάνω από ένα μπουφάν: το ένα ας είναι αμάνικο, που μπορείς να το φοράς ως εσωτερικό γιλέκο μέσα από το άλλο, το οποίο θα σου προσφέρει την εξωτερική προστασία που χρειάζεσαι. Μην υπερβάλλουμε όμως: στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, κάτω από σχεδόν οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ένα καλό παρκά σε καλύπτει απόλυτα.

Αμάνικο μπουφάν Stitch & Soul, €24,40

Μπλε καπιτονέ μπουφάν New Zealand, €134

Μπουφάν με διπλή επένδυση Sorbino Uomo, €35,40

Μπουφάν με γούνα στην κουκούλα Bellfield, €65

Αδιάβροχο καπιτονέ μπουφάν Scout, €39,40

Τα παπούτσια

Χωρίς δεύτερη σκέψη, μπότες. Και μάλιστα ιδανικά με ειδική σόλα, ώστε να σου προσφέρουν την μέγιστη αντιολισθητική προστασία στα κάτω άκρα. Αν ωστόσο είσαι από εκείνους που μπορούν να σου αφαιρέσουν τα sneakers σου μόνο με χειρουργική επέμβαση, τουλάχιστον φρόντισε εκείνα που θα φοράς στα βουνά να είναι δερμάτινα και ζεστά και όχι υφασμάτινα, που προορίζονται για ανοιξιάτικες βόλτες στην πόλη και τα νησιά.

Καφέ δερμάτινες μπότες No Brand, €95,00

Δερμάτινα chukka boots Toms, €84

Σουέντ αθλητικά παπούτσια New Balance, €111

Τα extras

Όπως θα σου έλεγε και η γιαγιά σου αν μπορούσε να είναι από πάνω σου την ώρα που φτιάχνεις το σακ βουαγιάζ σου, το παν είναι να έχεις κεφάλι και πόδια ζεστά, διότι «από εκεί μπαίνει το κρύο». Επιστράτευσε λοιπόν ζεστές κάλτσες αλλά και σκούφους και κασκόλ, καθώς και άλλα μικρά και απαραίτητα που κάνουν τη διαφορά τόσο στη θερμοκρασία σου, όσο και στο στιλ σου.

Μαντήλι Red Soul, €8,80

Γυαλιά ηλίου Sunpocket, €35,40

Πράσινες κάλτσες Happy Socks, €5,60

Ρολόι παραλλαγή Komono, €94,96