ΜΟΔΑ

Οι εσπαντρίγιες θα σώσουν το καλοκαίρι σου

Άσε τα "δεν φοράω εγώ τέτοια" και χάρισε στην καθημερινότητά σου την ιδανική λύση για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ξεκινώ με ιστορία από σήμερα το πρωί. Υφασμάτινο παντελόνι χρώματος μπεζ για να μην ζεσταίνομαι και πολύ, ανοιχτό πράσινο t-shirt με ένα χαρούμενο καγκουρό να οδηγεί ένα ποδήλατο (γιατί μπορεί) και έχει έρθει η ώρα για το υπόδημα.

Στο πρωινό τρέξιμο είχα δει ότι η θερμοκρασία είναι ικανή να βγάλει τους Αθηναίους στα συντριβάνια. Άρα η ιδέα για plimsoles, αθλητικά, πάνινα και οτιδήποτε άλλο σε πιο χειμωνιάτικο ή και ανοιξιάτικο παπούτσι πάει περίπατο γιατί οι κάλτσες οφείλουν να μείνουν στο συρτάρι. Άρα, τι μένει; Το δίλημμα σαγιονάρα ή φώκια. Η φώκια παραείναι σοβαρή και δεν γίνεται να την φοράς συνέχεια. Η σαγιονάρα αν και αγαπημένη μου δεν φοριέται με όλα και στο γραφείο την φοράω μόνο σε κάτι σκοτωμένα εργατικά ξενύχτια.

Εκεί είναι λοιπόν που έρχονται οι εσπαντρίγιες να δώσουν τη λύση

 

Έξαλλο το 40% των αναγνωστών θέλει να σκρολάρει γρήγορα στα σχόλια να (δια)δηλώσει ότι “οι άντρες δεν φοράνε εσπαντρίγες”, “αυτά δεν είναι παπούτσια”, “τι λέτε εκεί στο ONEMAN” και άλλα κατάτι πιο υβριστικά. Τους καλωσορίζω στο σωτήριο έτος 2014 και εύχομαι περαστικά στους συγγενείς και τις κοπέλες τους όταν βγάζουν τις κάλτσες τους κάτι βράδια του Ιούλη να τις κρεμάσουν δίπλα στα νυχτολούλουδα μπας και δεν τους πάρουν χαμπάρι.

 

Το θέμα είναι να αισθάνεσαι άνετα με αυτό που φοράς στα πόδια σου, να προσθέτει στο στιλ σου και κυρίως να σε βολεύει στην καθημερινότητά σου. Δεν σου λέει κανείς ότι οι εσπαντρίγιες θα είναι η πρώτη σου επιλογή. Είναι αυτό που θα σώσει πολλές εμφανίσεις σου και θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση κάθε φορά που θες κάτι casual και σοβαρό μαζί. Είτε αυτό είναι το να βγεις για ένα ποτό στον κύριο Χου, είτε να κάνεις μια βόλτα στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου είτε να πάτε μέχρι το Αμίκο να δείτε μία ταινία.

 

Το επόμενο βήμα είναι να βρεις εκείνες που θα ταιριάζουν σε εσένα και το δικό σου στιλ. Γιατί το να πάρεις ένα ζευγάρι απλά επειδή παίρνουν κι οι υπόλοιποι δεν λέει απολύτως τίποτα αν δεν φροντίσεις να το υποστηρίξεις και να το ταιριάξεις με τις δικές σου επιλογές στα ρούχα.

Θα σου δείξω μερικά ζευγάρια εσπαντρίγιες FRED. Και θα τα σχολιάζω όπως θα τα σχολιάζα στον εαυτό μου σε μία από τις καθιερωμένες καταναλωτικές βόλτες online.

 

Το γκρι του πάγου

 

Από τις 50 αποχρώσεις του γκρι, αυτή είναι που θα συνοδεύσει το στιλ σου και θα ταιριάξει με οτιδήποτε casual εχεις στην ντουλάπα σου. Μην το παρακάνεις συνδυάζοντάς το με άλλα γκρι. Έχεις τόσες δυνατότητες για ζωντανά χρώματα αλλά και μπλε και μαύρες επιλογές. Αν οι μαύρες και οι μπλε σου φαίνονται δύσκολες να συνδυαστούν, οι συγκεκριμένες θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Οι all black

 

Περήφανοι οι Νεοζηλανδοί για αυτό το σχέδιο. Περήφανοι και όσοι δεν εγκαταλείπουν ποτέ το μαύρο στα παπούτσια τους. Προτιμώ τις μονόχρωμες και τις συγκεκριμένες τις θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή όταν δεν θες να τραβήξεις το βλέμμα. Όταν απλά θες να κάνεις τη δουλειά σου και θες να φοράς κάτι που θα σε κάνει να αισθάνεσαι σίγουρος. Γιατί να τολμήσεις κάτι που δεν είναι εσύ όταν υπάρχει μια safe επιλογή;

Μακριά πολύ μακριά να ταξιδεύουμε

 

Η ιδανική για εμένα. Μονόχρωμη, με εκείνο το μπλε που ταιριάζει πάρα πολύ με τις βερμούδες και τα tshirt σου και σου δίνει μια ξεκάθαρη αίσθηση καλοκαιριού. Μακριά από τις σκούρες σχετικά βαρετές μπλε που βλέπεις τους πάντες να φοράνε. Το μπλε της θάλασσας στα πόδια σου θα σε κάνει να σκέφτεσαι τις διακοπές στη Τζια, την Πάρο και την Πάτμο ακόμα κι αν είσαι στο γραφείο με δυο μήνες δουλειάς μπροστά σου.

Η ανοιχτόχρωμη επιλογή

 

Δεν είμαι φαν. Αλλά δεν είμαι φαν γιατί είμαι μαυροτσούκαλο και δεν θεωρώ ότι μου ταιριάζει ένα τόσο ανοιχτόχρωμο παπούτσι. Αλλά. Βλέπω πολλούς να παίζουν σε τέτοιες αποχρώσεις. Και η αλήθεια είναι ότι αν παίζεις με μπεζ και λευκά είναι χίλιες φορές καλύτερο να το κάνεις με εσπαντρίγιες παρά με σκαρπίνια ή κάτι ανάλογο.

Οι Stark πάνε διακοπές

 

Το tagline άλλαξε. Summer is coming. Δεν ξέρω γιατί αλλά το συγκεκριμένο σχέδιο μού θυμίζει τα πανωφόρια του σταρκέικου. Ιδανικό για εκείνους που θέλουν κάτι εντελώς casual. Για εκείνους που σκοπεύουν να αλλάξουν διάσταση στο χρόνο και να πάρουν ένα καράβι για Ικαρία. Χωρίς επιστροφή.

Πώς του παν’ τα τζιν

 

Ναι στα τζιν πουκάμισα. Όχι στα τζιν σορτσάκια. Ναι στις τζιν εσπαντρίγιες. Δεν διαφέρουν φοβερά από τις υπόλοιπες μπλε αλλά το συγκεκριμένο ύφασμα θα δώσει αυτό το διαφορετικό που ενδέχεται να ζητάς. Απόφυγε να τις συνδυάσεις με άλλα τζιν υφάσματα στο ντύσιμό σου.

Οι “πού ‘σαι ρε σειρούλα”

 

Προσωπικά δεν θα τις επέλεγα γιατί δεν τα πάω και τόσο καλά με τις μιλιτέρ επιλογές. Αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί αυτοί που τη βρίσκουν με την παραλλαγή. Οι ίδιοι που στο live για το Game of Thrones έδιναν respect σε όσους Nightwatchers έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Οι Διγενήδες Ακρίτες αυτής της γης.

Δώσε μια ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι σε κάτι διαφορετικό. Σε κάτι που δεν έχεις συνηθίσει στα πόδια σου. Εκεί στα τέλη του καλοκαιριού θα μας ευχαριστείς.