ΜΟΔΑ

Οι υποψήφιοι που παίρνουν Όσκαρ στο στιλ

Η φετινή λίστα των υποψήφιων αντρών για το χρυσό αγαλματάκι περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο stylish άντρες του Χόλιγουντ. Αυτά τα Όσκαρ θα είναι πιο κομψά από ποτέ.

Aaah, the Oscar season, γιορτάζει όλη η Χολιγουντιανή πλάση. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, οι σινεφίλ βάζουν στοιχήματα και κάνουν προγνωστικά, οι υποψήφιοι προβάρουν -just in case- τον νικητήριο λόγο τους  και η Αντζελίνα Τζολί συσκέπτεται με το πόδι της για να μην την ξαναεκθέσει φέτος. Όλα τα παραπάνω όμως δεν αφορούν αυτή τη στήλη. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως, ανάμεσα στους φετινούς υποψήφιους για Όσκαρ βρίσκονται και κάποιοι άντρες που θα βραβεύονταν οπωσδήποτε σε ενδεχόμενα βραβεία για το προσωπικό στιλ και το καλό γούστο. Κάνουμε την δική μας απονομή, ευθύς αμέσως. 

 

Bradley Cooper

Υποψήφιος για: Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Silver Linings Playbook

Το στιλ του: Με διαφορά ο πιο καλοντυμένος άντρας σε αυτή τη λίστα, ο Cooper κατάφερε να μην εγκλωβιστεί μέσα στην αστεία εικόνα του ήρωα του Hangover, αλλά να εξελιχθεί μέσα στα χρόνια τόσο ως προς το υποκριτικό του ταλέντο, όσο και ως προς το στιλ του.

Από τις δημόσιες εμφανίσεις του καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως αυτός ο άντρας αγαπάει τη μόδα, το κλασικό gentleman’s στιλ με τα καλοραμμένα κοστούμια και τα γιλέκα, αλλά και τις μοντέρνες πινελιές με καρό πουκάμισα, ιδιαίτερες γραβάτες και ποσέτ στην τσέπη.

Κάπως έτσι εξηγείται και το γεγονός πως έχει κάνει δυσανάλογα πολλά εξώφυλλα για τα χρόνια της καριέρας του.

Η πιο stylish στιγμή του: Η περσινή του εμφάνιση στο Vanity Fair Oscar Party με midnight blue κοστούμι με μαύρα σατέν πέτα και, φυσικά, το μουστάκι που συζητήθηκε περισσότερο κι από τον ίδιο.

 

 

Denzel Washington

Υποψήφιος για: Όσκαρ A’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Flight

Το στιλ του: Σε αντίθεση με τον Cooper, που η σχέση του με το καλό γούστο προκύπτει από τα ρούχα που επιλέγει να φοράει, στην περίπτωση του Washington το στιλ είναι κάτι πιο πηγαίο, πιο βαθύ, περισσότερο συσχετισμένο με το χαρακτήρα και τη συνολική εικόνα του, τον τρόπο που στέκεται, περπατάει, μιλάει.

Απροσποίητα cool, είναι τέλειος στα κόκκινα χαλιά χωρίς να μοιάζει να τον ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνισή του.

Και την ίδια στιγμή, όποτε φωτογραφίζεται σε αντρικά περιοδικά κάνει όλα τα νέα, κατασκευασμένα είδωλα του στιλ να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν. 

Η πιο stylish στιγμή του: Παραλαμβάνοντας το Όσκαρ για τον ρόλο του στην Ημέρα Εκπαίδευσης, φορώντας αψεγάδιαστο tuxedo συνδυασμένο με διαμαντένιο σκουλαρίκι και χαμόγελο απόλυτης  υπεροχής. 

 

 

Hugh Jackman

Υποψήφιος για: Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Les Misérables. 

Το στιλ του: Έχοντας υποδείξει ο ίδιος ως στιλιστικό του πρότυπο τον Cary Grant, έχει υιοθετήσει για τις επίσημες εμφανίσεις του ένα διαχρονικό αντρικό στιλ που περιλαμβάνει πολλά tailored κοστούμια (τα Tom Ford είναι τα αγαπημένα του, καθώς και εκείνα που ράβει στην Νάπολη).

Και από την άλλη, τα πεζοδρόμια τρίζουν και οι θαυμάστριες λιποθυμούν κάθε φορά που εμφανίζεται στους δρόμους του L.A. με φθαρμένο τζιν, σκούρο t-shirt και badass δερμάτινο τζάκετ.

Ιδανική επιλογή για φωτογραφήσεις μόδας και εξώφυλλα περιοδικών, καθώς σε οποίον στιλιστικό ρόλο και να τον φανταστούν οι fashion editors, εκείνος θα τον υποστηρίξει απόλυτα.

Η πιο stylish στιγμή του: Παρουσιάζοντας τα Όσκαρ το 2009, τραγουδώντας, χορεύοντας και όλα αυτά με το πιο εντυπωσιακό σμόκιν, λευκό παπιγιόν και κόκκινη μπουτονιέρα στο πέτο. Τίποτα λιγότερο από έναν οικοδεπότη – περφόρμερ που γράφει στιλιστική ιστορία. 

 

 

Joaquin Phoenix

Υποψήφιος για: Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία The Master

Το στιλ του: Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε αυτό το αφιέρωμα, ίσως όλοι όσοι γράφουν για τη μόδα θα έπρεπε να τον περιφρονήσουν, όπως επιδεικτικά περιφρονεί εκείνος τη μόδα.

Κι όμως, αυτό το casual, χύμα, σας-έχω-και-γραμμένους look που λανσάρει σε κάθε ευκαιρία και περιλαμβάνει απαραιτήτως τσιγάρο στο στόμα και προαιρετικά καρό πουκάμισα και σκούφους, μόνο πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι για όσους πιστεύουν πως το στιλ είναι κάτι εντελώς προσωπικό, που δεν υπάγεται σε κανόνες και πρωτόκολλα. 

Η πιο stylish στιγμή του:  Η αλλόκοτη εμφάνισή του το 2009 στην πολυθρόνα του David Letterman, με μαύρο κοστούμι, μαύρα γυαλιά ηλίου και ένα έξαλλο μούσι, για την οποία, ένα χρόνο αργότερα του ζήτησε συγνώμη. 

 

 

Christoph Waltz

Υποψήφιος για: Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Django Unchained

Το στιλ του: Η μητέρα του ήταν ενδυματολόγος και ο ίδιος έχει δηλώσει πως “έχει μεγάλη σημασία να ντύνεσαι όπως θέλεις, είναι μέρος του αστείου, δημιουργεί σύνδεση μεταξύ αυτού που υπάρχει μέσα με αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Είτε σου αρέσει, είτε όχι, αυτά που φοράς είναι αυτά που θέλεις οι άλλοι να καταλάβουν για σένα”.

Με μια γρήγορη μάτια στις δημόσιες εμφανίσεις του, αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς είναι πως το ανεξάντλητο υποκριτικό ταλέντο του έρχεται μέσα στο πιο στιβαρό, κομψό περιτύλιγμα.

Η πιο stylish στιγμή του: Όταν ανέβηκε στη σκηνή του Kodak Theater με μαύρο tuxedo, παπιγιόν και μαύρα μανικετόκουμπα για να παραλάβει από την Penelope Cruz το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Inglourious Basterds, λέγοντας “ Όσκαρ και Πενέλοπε; Uber bingo”.