ΜΟΔΑ

Πάσχα πρόσω ολοταχώς

Βαλίτσα έφτιαξες; Σου φτιάχνουμε εμείς. Και σου βάζουμε μέσα ευέλικτα κομμάτια, ώστε να την βγάλεις ωραία και κομψά όσες μέρες κι αν γράφει το αδειόχαρτό σου.

Ε ναι λοιπόν, το Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά και μπορείς να πανηγυρίσεις ελεύθερα για αυτές τις πραγματικά άγιες μέρες, που θα καταφέρεις να ξεκλέψεις ώστε να φύγεις από τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, την πόλη.

Είτε κατευθύνεσαι για παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό, είτε για κοσμοπολίτικη Ανάσταση σε κάποιο δημοφιλές νησάκι, το σακ βουαγιάζ που θα πάρεις μαζί σου θα περιέχει πάνω – κάτω τα ίδια: ρούχα ευέλικτα, παντός καιρού, που ταιριάζουν καλά μεταξύ τους και που έχουν την ιδιότητα να «πολλαπλασιάζονται», αν κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς. 

Ο πεντάλογος του καλού πακεταρίσματος

1. Μην υπερφορτώνεις την βαλίτσα ή το σακ βουαγιάζ σου με άχρηστα ρούχα. Αφενός θα τα κουβαλάς χωρίς λόγο μαζί σου και αφετέρου θα μπερδεύεσαι κάθε μέρα σχετικά με το τι να πρωτοφορέσεις. Λιγότερα διλήμματα, σοφότερες επιλογές.

Σάκος Mi-Pac, €45

Σακίδιο πλάτης Herschel Supply, €99

2. Κάνε τη ζωή σου εύκολη και «παίξε» με ρούχα σε χρώματα που σίγουρα συνδυάζονται μεταξύ τους: αν, για παράδειγμα, επιλέξεις το κεντρικό σου χρώμα να είναι το μαύρο, πλαισίωσέ το με γκρι και λευκά κομμάτια (καθώς και με τζιν και χακί) ενώ αν προτιμήσεις το μπλε, συνδύασέ το με γαλάζια, μπεζ και καφέ ρούχα και αξεσουάρ.

3. Φόρεσε στο ταξίδι τα πιο βαριά και ογκώδη ρούχα και παπούτσια ώστε να μην τα κουβαλάς μέσα στο σακ βουαγιάζ και να έχεις χώρο για περισσότερα πράγματα.

4. Ό,τι δεν διπλώνεται, ρολάρεται. Βασικά όλα τα ρούχα σου – εκτός ίσως από τα πουκάμισα- μπορούν να μείνουν ατσαλάκωτα αν τα κάνεις προσεκτικά ρολά και τα τοποθετήσεις ευλαβικά το ένα δίπλα στο άλλο.

5. Μην διανοηθείς να πετάξεις χύμα μέσα στην βαλίτσα τα αφρόλουτρα και τα after shave σου. Μια διαρροή μπορεί να σου χαλάσει όλες τις διακοπές. Γι’ αυτό υπάρχουν τα ωραιότατα νεσεσέρ εκεί έξω.

Νεσεσέρ Mi-Pac, €27

Νεσεσέρ Coaban Paris, €32

Τι να πάρεις μαζί σου

Τα ταξίδια δεν προσφέρονται για πειραματισμούς. Τώρα είναι η στιγμή να εμπιστευθείς τα βασικά σου κομμάτια, όπως το τζιν σου, μερικά μονόχρωμα t-shirts και ένα κλασικό oxford πουκάμισο, μονόχρωμο ή ριγέ.

T-shirt Top Secret, €14,90

Ριγέ πουκάμισο Top Secret, €36,90

Ριγέ t-shirt The Project, €49

Λευκό πουκάμισο Gant, €85

Τζιν παντελόνι Silver Jeans, €96

Τζιν παντελόνι Replay, €104

Μιας που το Πάσχα φέτος πέφτει σχετικά νωρίς, πιθανότατα θα έχει κρύο εκεί που θα πας. Δύο πουλόβερ (ή φούτερ, αν το στιλ σου είναι πιο casual) θα σε κρατήσουν ζεστό και stylish – ένα είναι αρκετό αν σκοπεύεις να λείψεις μόνο για σαββατοκύριακο. Το ίδιο αναλαμβάνει να κάνει και ένα μπουφάν, το οποίο φρόντισε να είναι ελαφρύ ώστε να μην βρίζεις που το κουβαλάς, αν ξαφνικά βγει ήλιος.

Ριγέ πουλόβερ Top Secret, €36,90

Μπουφάν με κουκούλα Sublevel, €54

Μπουφάν με τσέπες Esprit, €99,99

Μακρυμάνικο πουλόβερ Lacoste, €119

Για την Ανάσταση και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή αισθανθείς πως πρέπει να ντυθείς κάπως καλύτερα, πάρε μαζί σου ένα κλασικό blazer και ένα υφασμάτινο παντελόνι, τα οποία θα φορέσεις με το προαναφερθέν πουκάμισο. Δεν χρειάζεται να φορέσεις κοστούμι. Μην ξεχάσεις μόλις φτάσεις στον προορισμό σου να βγάλεις τα ρούχα σου από βαλίτσα ώστε να ανακτήσουν την φόρμα τους.

Μπεζ παντελόνι Esprit, €49,99

Chino παντελόνι Bellfield, €59

Σακάκι Top Secret, €84

Μπουφάν Esprit, €89,99

Ένα polo shirt ή ένα τζιν πουκάμισο δεν είναι απαραίτητα, είναι όμως τα ρούχα εκείνα που θα κάνουν κάποια σύνολά σου να μοιάζουν πιο «μελετημένα». Και κοίτα για πόσο ευέλικτα κομμάτια πρόκειται: το polo shirt φοριέται μέσα από τα πουλόβερ, μέσα από το blazer αλλά και μέσα από το ελαφρύ μπουφάν, ενώ το τζιν πουκάμισο μπορεί να φορεθεί είτε κουμπωμένο μέσα από το σακάκι (και πάνω από το μπεζ παντελόνι), είτε ανοιχτό, με t-shirt από μέσα. Αυτό πάει αν πει «ρούχα που πολλαπλασιάζονται».

Polo shirt Scout, €23

Polo shirt Wesc, €45

Chambray πουκάμισο Wesc, €90

Denim πουκάμισο G-Star, €99,50

Τα παπούτσια σου καλύτερα να κινούνται αριστοτεχνικά ανάμεσα στο sport και στο formal ύφος, ώστε να σε πηγαίνουν παντού. Αυτά είναι συνήθως τα δερμάτινα αθλητικά παπούτσια, τα boat shoes και οι desert boots, αλλά και οι εσπαντρίγιες, ειδικά αν σκοπεύεις να επισκεφθείς και την παραλία.

Εσπαντρίγιες TOMS, €50

Δερμάτινα μποτάκια Wesc, €105

Δερμάτινα παπούτσια Fred Perry, €125

Από αξεσουάρ, δεν χρειάζεται να πάρεις και πολλά πράγματα μαζί σου: Η ζώνη σου, τα γυαλιά ηλίου σου και ένα καπέλο για τις βόλτες στη λιακάδα είναι υπεραρκετά. 

Καπέλο Replay, €32

Ζώνη Replay, €62

Γυαλιά ηλίου TOMS, €130