ΜΟΔΑ

Πόσο στιλ χωράει σε μια τσάντα;

Πορτοφόλι, κλειδιά, χαρτιά, κινητό, λάπτοπ, tablet – επειδή όλα αυτά κάπου πρέπει να τα βολέψεις, βρήκαμε κομψά μέρη για να φιλοξενήσουν τον καθημερινό μικρόκοσμό σου.

Η σχέση των αντρών με τις τσάντες είναι προβληματική από καταβολής κόσμου. Παρ’ ότι και εκείνοι χρειάζονται κάτι για να κουβαλάνε τα υπάρχοντά τους όσο και οι γυναίκες (ΟΚ, δεν θα εξετάσουμε τώρα πόσα «υπάρχοντα» έχει ο ένας και πόσα ο άλλος) η αντρική γκαρνταρόμπα δεν έχει καταφέρει να αφομοιώσει την τσάντα ως ένα από απαραίτητο αντρικό αξεσουάρ. Τα αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μια σειρά παρερμηνειών κάθε φορά που κάποιος άντρας προσπαθεί να κυκλοφορήσει μαζί με την τσάντα του:  

 

Και οι παρεξηγήσεις δεν σταματούν εκεί. Φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα ακόμη και στο να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για το πώς να αποκαλούμε τις αντρικές τσάντες και τα διάφορα είδη της:

 

Γι’ αυτό λοιπόν, όσες τάσεις κι αν έρθουν και παρέλθουν στη μόδα, οι περισσότεροι άντρες μένουν πιστοί στις κλασικές αξίες: στο backpack, την τσάντα ταχυδρόμου, τον χαρτοφύλακα και τον ταξιδιωτικό σάκο. Αυτές τις 4 κατηγορίες φροντίσαμε να τροφοδοτήσουμε με νέες ιδέες και προτάσεις, σε περίπτωση που τώρα είναι μια καλή στιγμή να ανανεώσεις τη συλλογή σου.

Το backpack

 

Η τσάντα του αιώνιου εφήβου: αυτή που πρωτοφόρεσες στο σχολείο και, παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την αποφοίτησή σου, δεν μπορείς να την αποχωριστείς. Πράγματι το backpack, πέρα από εξαιρετικά βολικό είναι και ασφαλές στιλιστικά για κάθε casual εμφάνιση (αλλά και καταστροφικό για πιο επίσημες εμφανίσεις). Φρόντισε να κουβαλάς μια ενήλικη εκδοχή του, φτιαγμένη από ποιοτικά υλικά (όπως δέρμα, τσόχα, tweed και άλλες ωραίες στην όραση και στην αφή πρώτες ύλες) και να κινείται σε ουδέτερους χρωματικούς τόνους. Όχι περιττά λουριά, όχι περιττά σχέδια, όχι λογότυπα.

 

 

Σακίδιο πλάτης Ucon Acrobatics, 58,50€ >

 

 

Μπουκλέ πολύχρωμο σακίδιο Mi-Pac, 43,33€ >

 

 

Δερμάτινο σακίδιο πλάτης Arthur & Aston, 125,30€ >

 

 

Σακίδιο πλάτης Herschel, 101€ >

 

Η τσάντα ταχυδρόμου

 

Η τσάντα του αιώνιου φοιτητή: αυτή που αγάπησες στη σχολή αλλά συνεχίζεις να την κρατάς και στο γραφείο, γιατί χωράει τα πάντα, ταιριάζει με όλα και είναι η καλύτερη εναλλακτική στο backpack, όταν αυτό μοιάζει πολύ «παιδικό». Η λεγόμενη messenger bag είναι ό,τι πρέπει αν κινείσαι σε χαλαρό εργασιακό περιβάλλον και φυσικά για τις πολύωρες βόλτες σου στην πόλη, καθώς αφήνει ελεύθερα τα χέρια σου. Φρόντισε το λουρί της να είναι όσο πρέπει μακρύ ώστε να μην είναι υπερβολικά κοντό, αλλά να μην στέκεται η τσάντα πιο χαμηλά από τους γοφούς σου.

 

 

Τσάντα ταχυδρόμου Casual Attitude, 40€ >

 

 

Δερμάτινη τσάντα ταχυδρόμου Tods, 375€ >

 

 

Τσάντα ταχυδρόμου Michael Kors, 248€ >

 

 

Τσάντα ταχυδρόμου Marc by Marc Jacobs, 187€ >

 

Ο χαρτοφύλακας

 

Η τσάντα του businessman: αν από μικρός ονειρευόσουν να μεγαλώσεις και να γίνεις σπουδαίος και τρανός, φορώντας γραβάτες και κρατώντας καλογυαλισμένους δερμάτινους χαρτοφύλακες, συγχαρητήρια, τα κατάφερες. Τώρα όχι απλά μπορείς να συνδυάζεις το επίσημο κοστούμι σου με μαύρο ή καφέ χαρτοφύλακα αλλά επιβάλλεται να το κάνεις, καθώς είναι η μόνη πραγματικά formal τσάντα που μπορείς να κουβαλάς με υπερηφάνεια σε meetings και business συναντήσεις. 

 

 

Χαρτοφύλακας Triton, 49€ >

 

 

Χαρτοφύλακας Wylson, 77,60€ >

 

 

Χαρτοφύλακας Samsonite, 130€ >

 

 

Δερμάτινος χαρτοφύλακας 8, 115€ >

 

Το σακίδιο χειρός

 

Ή αλλιώς σακ βουαγιάζ ή holdall – δηλαδή αυτό που τα κρατάει όλα. Τι δουλειά έχει όμως μια χειραποσκευή στην καθημερινότητά σου; Πολλές δουλειές. Αυτή θα σε συνοδέψει στο γυμναστήριο, αυτή θα πετάξεις στο πίσω κάθισμα για να φύγεις για ΣΚ. Από εσένα εξαρτάται πόσο βαρύ θα είναι το περιεχόμενό της και πόσο «βαριά» χρήση θα της κάνεις.

 

Τσάντα TOMS, 140€ >

 

 

Σάκος Herschel, 55€ >

 

 

Τσάντα ταξιδίου 8, 118€ >

 

 

Σάκος ταξιδίου Eastpak, 76€ >