AP Photo
ΜΟΔΑ

Πώς θα αναβαθμίσεις το στυλ σου στις εκπτώσεις

Σε ποια κομμάτια αξίζει να επενδύσεις αυτές τις μέρες για να ντυθείς σωστά τους επόμενους μήνες.

Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν επίσημα και παρά το γεγονός ότι είναι η περίοδος μετά από τις γιορτές που το πορτοφόλι αδειάζει, εσύ βλέπεις ένα σωρό ευκαιρίες μπροστά σου. Οι καλές τιμές και οι προσφορές είναι αλήθεια ότι επιδρούν κάπως επάνω σου, είναι χειριστικές αυτές οι ταμπέλες με τα ποσοστά έκπτωσης και σε προκαλούν. Εντάξει, παραδέχομαι ότι σου περιέγραψα περισσότερο την γυναικεία σκέψη αυτή την περίοδο, αλλά και εσύ δεν πας πίσω. Θες να κάνεις μία επένδυση, να πάρεις επιτέλους το μπουφάν που είδες. Τότε σου φαινόταν περιττό, αλλά τώρα είναι ευκαιρία.

Η αλήθεια είναι ότι η εκπτωτική περίοδος ελοχεύει κινδύνους αλλά προσφέρει και πραγματικές ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να συμπληρώσεις τα κενά της γκαρνταρόμπας σου ή να την ανανεώσεις. Εντάξει, έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις λίγο την καταναλωτική σου μανία, αλλά κάνε το σωστά. Βρες αυτά που πραγματικά αξίζει να αγοράσεις σε καλύτερη τιμή, έχει νόημα να τα πάρεις τώρα κι όχι αργότερα και δεν θα τα κλείσεις μέσα στην ντουλάπα με τα ταμπελάκια.

#1 Παλτό

Camel παλτό, Zara

Ένα κλασικό παλτό είναι πάντα χρήσιμο ανεξάρτητα από τα trends. Βρες ένα σε μία απλή γραμμή που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και να είσαι σίγουρος ότι αυτή σου η αγορά θα σε σώσει πολλές φορές και θα έχει αξία για πολύ καιρό.

#2 Πουκάμισο

Γαλάζιο πουκάμισο, Gant

Τα πουκάμισα είναι πάντα ευπρόσδεκτα σε κάθε κεντρική ντουλάπα. Στις εκπτώσεις μπορείς να βρεις μερικά ποιοτικώς καλά πουκάμισα και καλό είναι να επιλέξεις χρώματα που θα μπορείς να τα φοράς εύκολα, όπως το λευκό και το γαλάζιο.

#3 Παπούτσια

 Δερμάτινα μποτάκια, Clarks

Είναι η κατάλληλη περίοδος να επενδύσεις σε ένα δερμάτινο ζευγάρι παπούτσια που θα μπορείς να το φοράς όλες τις ώρες και σχεδόν με όλα σου τα outfits. Καλό είναι να στραφείς σε ένα διαχρονικό ζευγάρι που θα είναι επίκαιρο σε κάθε σεζόν.

#4 Μπουφάν

Μπουφάν, Camel Active

Ένα ζεστό μπουφάν σε ένα χρώμα που ταιριάζει με όλα, μπορεί να είναι σαφώς μία από τις εκπτωτικές αγορές σου. Αν βρεις αυτό που θες, τότε μη διαστάσεις να το πάρεις, αφού θα έχεις ένα passepartout μπουφάν που θα συνοδεύει για χρόνια τα χειμερινά σου outfits.

#5 Κοστούμι

Μάλλινο κοστούμι, Hugo Boss

Ίσως σου φανεί υπερβολικό ή περιττό, αλλά ένα κοστούμι είναι απαραίτητο σε κάθε αντρική γκαρνταρόμπα. Ειδικά αν έχεις ένα προγραμματισμένο event και ξέρεις ότι απαιτείται επίσημο ένδυμα, τότε μην το σκέφτεσαι και επένδυσε σε ένα κοστούμι.

#6 Backpack

Backpack, Herschel Supply Co

Είτε το χρησιμοποιείς καθημερινά, είτε μόνο το σαββατοκύριακο ή απλά το χρειάζεσαι για τις εκδρομές σου, το backpack είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητο στη συλλογή σου. Το πιθανότερο είναι να έχεις ήδη ένα ή και περισσότερα, αλλά  ποιος λέει όχι σε ένα ακόμα στιλάτο σακίδιο πλάτης και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή;

#7 Αθλητικά παπούτσια

Αθλητικά παπούτσια, Adidas Originals

Δεν είναι ποτέ αρκετά και ποτέ outdated. Ένα ακόμα ζευγάρι sneakers θα ανανεώσει το καθημερινό σου στιλ και επειδή είμαι σίγουρη ότι μετράς ήδη αρκετά εκ των οποίων πολλά είναι μαύρα και λευκά, τώρα είναι ευκαιρία να τολμήσεις ένα διαφορετικό χρώμα.

#8 Γυαλιά ηλίου

Γυαλιά ηλίου, Le Specs

Ένα αξεσουάρ που αξίζει να εξετάσεις την αγορά του στις εκπτώσεις είναι τα γυαλιά ηλίου. Ένα κλασικό ζευγάρι που μπορείς να φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι μόνο περιττό δεν είναι. Αν έχεις ήδη, τότε σκέψου την εκδοχή ενός άλλου χρώματος.

#9 Πουλόβερ

Πουλόβερ, American Eagle

Φέτος είναι χωρίς αμφιβολία η χρονιά που τα μάλλινα, πλεκτά πουλόβερ έχουν επιστρέψει. Είναι πρακτικά και ταιριάζουν με τα τζιν αλλά και τα chinos παντελόνια σου. Αν θες να μεγαλώσεις λίγο τη συλλογή σου, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να το κάνεις.

#10 Σακάκι

Καρό σακάκι, Massimo Dutti

Ένα ακόμα casual σακάκι θα ανανεώσει το καθημερινό σου στιλ κι όχι μόνο. Μην το λυπηθείς καθόλου και φόρεσέ το στο γραφείο, στη βόλτα, στη βραδινή έξοδο. Φέτος είναι η ευκαιρία να αναδείξεις τις ικανότητές σου στου συνδυασμούς, αφού οι τάσεις το επιτρέπουν και ένα στιλάτο σακάκι θα είναι ο καλύτερός σου σύμμαχος.

#11 T-shirt bonus

T-shirt, Known Pleasures

Ένα ακόμα t-shirt στη συλλογή σου δεν θεωρείται περιττό σε καμία περίπτωση. Φοριέται όλες τις εποχές και ταιριάζει με όλα τα στιλ. Με το ίδιο t-shirt μπορείς να φορέσεις τη φόρμα σου, αλλά και το τζιν σου. Επιπλέον, η στάμπα του είναι πολύ πιθανό να σου φτιάχνει τη διάθεση, να σε εκφράζει και να το σε συνδέει με μικρές απολαύσεις και συνήθειες, όπως για παράδειγμα η ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο.

 

(Κεντρική φωτογραφία: AP Photo / Luca Bruno)