ΜΟΔΑ

Πώς θα διαλέξεις το μαγιό που ταιριάζει στον σωματότυπό σου

Ένας οδηγός για να εντοπίσεις το μαγιό που είναι πιο κοντά στο στυλ σου και πιο κολακευτικό για το σώμα σου.

Έχεις ήδη ξεκινήσει να κάνεις βόλτες στην παραλία. Ίσως, έχεις κάνει και καμιά βουτιά – μπορεί και πολλές, μπορεί να είσαι ήδη σε διακοπές.  Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι μαγιό. Δεν μπορεί, κάτι θα έχεις από πέρσι που να σ’ αρέσει, αλλά θα σε καταλάβω αν θες μία αλλαγή.

Είτε από καθαρή ανάγκη, είτε από λίγη διάθεση ανανέωσης, η αγορά του μαγιό φέτος θα είναι η καλύτερη που έχεις κάνει ως σήμερα και θα γίνει συνειδητά. Γιατί θα δούμε τώρα, μαζί ποια μαγιό σου ταιριάζουν περισσότερο, ανάλογα πάντα με το προσωπικό σου στιλ.

Σαφώς το μαγιό πρέπει να σε κολακεύει αλλά το ζητούμενο είναι να νιώθεις ο εαυτός σου μέσα σε αυτό. Γι’ αυτό σου έχω μερικές προτάσεις από την αγορά μαζί με μικρές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις στο μαγιό, να κάνεις τη σωστή αγορά.

Πριν πάμε στο δια ταύτα όμως, θέλω να σου πω ότι ακόμα και στο μαγιό υπάρχει το θέμα των αναλογιών που πρέπει να προσέξεις. Τι εννοώ; Για παράδειγμα ένα φαρδύ, μακρύ μαγιό-βερμούδα πάνω σε ένα μεγαλόσωμο αγόρι θα το κάνει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο και σε ένα μικρόσωμο, ακόμα μικρότερο. Αφού λοιπόν, έχεις πάντα κατά νου τις αναλογίες, ας ξεκινήσουμε τα ψώνια.

Το κλασικό

 

Το navy style δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα στιλ. Αυτό το μπλε σκούρο με τη λευκή ρίγα από τα Benetton είναι ιδανικό για σένα που θες να έχεις και στην παραλία ένα διαχρονικό αλλά όχι βαρετό στιλ. Το μήκος του είναι τέτοιο που κολακεύει τους περισσότερους σωματότυπους. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να έχεις ένα τέτοιο στην συλλογή σου.

To ριγέ

 

Οι ρίγες είναι πάντα επίκαιρες και εδικά το καλοκαίρι. Αν σ’ αρέσουν, βρες ένα μαγιό-σορτσάκι με κάθετες ρίγες, όπως αυτό από τα Yamamay. Να ξέρεις ότι οι κάθετες ρίγες είναι πάντα πιο κομψές για τη σιλουέτα, αφού δίνουν την αίσθηση ενός πιο ψηλού κορμιού στο μάτι, σε αντίθεση με τις οριζόντιες που τονίζουν τον όγκο.

To ρετρό

 

Για τους φίλους hipsters που θέλουν κάτι να κάνει τη διαφορά αλλά όχι και να βγάζει μάτι. Τα μικροσκοπικά σχέδια σε σκούρες αποχρώσεις σε περιμένουν. Τα ναυτικά τιμόνια πάνω στο μπορντό μαγιό-βερμούδα από την Calzedonia είναι ότι πρέπει για να είσαι όσο εκκεντρικός και άνετος χρειάζεται.

Το σοφιστικέ

 

Λίγο πιο ψαγμένο μαγιό για εσένα που μένεις σοβαρός στην παραλία. Θα παίξεις ρακέτες, αλλά θες και το χρόνο να διαβάσεις το βιβλίο σου. Αν είσαι τέτοιος τύπος, τότε πρέπει να ψάξεις τα anếr swimwear, τα οποία είναι τόσο cool όσο και chic, αφού έχουν πάνω τους αρχαιοελληνικά σχέδια χωρίς όμως να χάνουν το ανέμελο της υπόθεσης. Δοκίμασε αυτό το μπορντό με τα κυκλικά prints και γίνε ο μυστηριώδης τύπος της παραλίας.

To tropic

 

Είσαι ο Mr. Beach και δεν ντρέπεσαι γι’ αυτό. Καλά κάνεις τότε και ψάχνεις ένα μαγιό εντυπωσιακό κι άνετο που μπορείς να κάνεις βουτιές, να κολυμπάς και να πιεις και μία μπύρα φορώντας το. Τα tropic prints είναι το καλύτερό σου και πάνω σε αυτό το μαγιό-βερμούδα της Replay δείχνουν φανταστικά.

To trendy

 

Έχεις βαρεθεί τα κλασσικά και επαναλαμβανόμενα μοτίβα ακόμα και στο μαγιό. Κι αφού οι φοίνικες, τα λουλούδια και ό,τι θμίζει τροπικό σκηνικό μπορούν να συναντηθούν πάνω στο μαγιό σου, γιατί να αρκεστείς σε κάτι λιγότερο; Αν ακόμα δεν έχεις βρει το trendy μαγιό του φετινού καλοκαιριού, δες αυτό με τα πολύχρωμα, μικροσκοπικά σχέδια που θα βρεις στο Zara.

Του surfer

 

Το παιδί των κυμάτων που τραβάει τα βλέμματα στην παραλία με τις επιδόσεις του στο surf –λέμε τώρα- ή τέλος πάντων σε όποια αθλήματα μπορεί να κάνει στη θάλασσα και την παραλία, φοράει τέτοιο μαγιό. Αυτός ο τύπος δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από ένα μαγιό-βερμούδα, που φτάνει κάτω από το γόνατο και έχει πάνω σχέδια και χρώματα, όπως αυτό το adidas που σε πάει νοητά μία βόλτα ως το Los Angeles.

Το μονόχρωμο

 

Safe επιλογή για όλους τους τύπους και όλα τα στιλ. Εδώ έχεις πολλά χρώματα στη διάθεσή σου, αρκεί και πάλι να προσέξεις τις αναλογίες. Αν θες για παράδειγμα ένα φωτεινό γαλάζιο, (βρες το και σε πολλές ακόμα αποχρώσεις στο Funky Buddha) δεν χρειάζεται να καλύπτει πάνω από το μισό σου πόδι. Αν το θες μονόχρωμο και μακρύ, τότε στρέψου προς τις σκούρες αποχρώσεις και άσε τις έντονες για τα αγόρια με τα μαγιό –σορτσάκια.

Χρήσιμα tips

1. Αν ανήκεις στα ψηλά αγόρια, καλό είναι να φοράς μαγιό-βερμούδες που φτάνουν λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Αν είσαι και αδύνατος, τότε αυτά που ξεπερνούν το γόνατο είναι τα κατάλληλα.

2. Αν το ύψος δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τότε καλύτερα το μαγιό σου να φτάνει περίπου στη μέση των μηρών.

3. Τα εύσωμα κορμιά θα μπορούσαν να υιοθετήσουν ένα beach look με μονόχρωμα μαγιό ή με κάποια που έχουν χρωματικά ήπια prints.

4. Αν είσαι από αυτούς που πάσχισαν το χειμώνα για ένα καλογυμνασμένο κορμί, οι επιλογές σου είναι πολλές, αφού το μαγιό είναι μόνο το περιτύλιγμα στην προκειμένη. Μπορείς να φορέσεις κοντό ή μακρύ μαγιό, με μικρά ή μεγάλα σχέδια και χωρίς κανέναν περιορισμό στο χρώμα.

Όπως σου είπα και παραπάνω, όλα είναι θέμα σωστής αναλογίας και οι παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπ’ όψη σου είναι το σώμα και όσον αφορά στο μαγιό το χρώμα και το σχέδιό του. Ωστόσο, φρόντισε η επιλογή σου να σε κάνει να νιώθεις άνετα και να σε αντιπροσωπεύει. Αυτό είναι το κόλπο για να οδηγηθείς στη σωστή επιλογή, το βασικό συστατικό του να αποκτήσεις ένα πετυχημένο beach look.