ΜΟΔΑ

Πώς θα ντυθείς επίσημα σε συνθήκες καύσωνα

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα blog που ξέρει τι πρέπει να βάλεις στον επόμενο γάμο που θα σε καλέσουν.

To ούμπερ στυλάτο blog του Μιχαήλ Ανδρουλιδάκη δεν κρύβει τις προθέσεις του. Το It’s a M.A.N’s Class απευθύνεται στον άνδρα που αγαπάει να καλομαθαίνει τον εαυτό του “είτε με ένα καλό μπουκάλι κρασί, ένα καλό πούρο, είτε με ένα καλοραμμένο κουστούμι ή ένα χειροποίητο ζευγάρι παπούτσια”. Φαντάσου το σαν ένα οδηγό με ιδέες και προτάσεις για σύγχρονους ‘δανδήδες’ ή απλά για άντρες που θέλουν να προσαρμόσουν την καθημερινότητά τους σε ένα πιο premium lifestyle. Στις σελίδες του θα βρεις προτάσεις για όλα τα μπάτζετ, αλλά η βασική λογική του blog πατάει στην εκλεπτυσμένη αισθητική, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα του επίσημου ανδρικού ντυσίματος.

Φωτογραφίες: Παντελής Ζερβός.

Ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης αγαπάει και πιστεύει το κλασικό. Θα το καταλάβεις, τόσο από τις απόψεις του, όσο και από τις προτάσεις του για τέσσερα διαφορετικά outifits που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στον επόμενο γάμο / βάπτιση ή οποιαδήποτε άλλη πιο ‘επίσημη’ περίσταση σου προκύψει μες στο καλοκαίρι. Κράτα σημειώσεις, λοιπόν:

> Το blog μου με εκφράζει απόλυτα, οπότε έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα: αφορά αποκλειστικά στο κλασικό ανδρικό στυλ. Μέσα από το It’s a MAN’s Class κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για ό,τι έχει να κάνει με το dandy κλασικό στυλ. Εικόνες και προτάσεις εμπνευσμένες από μια άλλη εποχή, την ποίηση, τον κινηματογράφο.

> Νομίζω ότι ο Έλληνας έχει βολευτεί στην καθημερινή του στυλιστική ρουτίνα. Το jean και το T-Shirt είναι αξιοσέβαστα, αλλά δεν μπορούν να αποτελούν 24στολή ή τουλάχιστον όχι για όλους. Ο εφήμερος χαρακτήρας της μόδας, όπως αυτός εκφράζεται, δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου και γι’ αυτό είμαι πιστός ακόλουθος του κλασικού. Συστήνω στους ανθρώπους που μας ακολουθούν να μπουν στη διαδικασία αυτή. Ένα αντίστοιχο attitude είναι απαραίτητο για την ψυχική μας ηρεμία, μιας και κάτι πρόχειρο μας οδηγεί συνήθως σε αντίστοιχη διάθεση.

> Ο καλύτερος σύμβουλος για το δικό μας ντύσιμο είναι ο ράφτης μας. Αυτό γιατί μας γνωρίζει προσωπικά, μπορεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες και να αντιληφθεί τη διάθεσή μας. Ξέρει τι μπορούμε να υποστηρίξουμε στyλιστικά, ενώ μπορεί να προσαρμόσει κάθε ένδυμα στο σωματότυπό μας, πράγμα το οποίο δύσκολα μπορεί να συμβεί στο έτοιμο ένδυμα.

> Το μεγαλύτερο λάθος που κάνει ένας άνδρας σε σχέση με το στυλ του είναι ότι χρησιμοποιεί σχεδόν τις ίδιες στυλιστικές επιλογές σε όλες τις περιστάσεις. Συχνά, βλέπεις άνδρες σε επίσημες εκδηλώσεις με τα ίδιο σύνολο που θα μπορούσες να τους δεις στη δουλειά, στη βόλτα ή στο γήπεδο! Επίσης, κρίνω πως αν κάποιος επιλέγει να φορέσει κάτι έξω από τις καθημερινές του επιλογές, καλό θα ήταν να ενημερώνεται για το πώς θα μπορούσε να το υποστηρίξει. Τι μήκος πρέπει να έχει το παντελόνι; Πού πρέπει να φτάνει η γραβάτα; Πώς φοριέται το συγκεκριμένο αξεσουάρ σωστά; Ευτυχώς για εμάς τους άνδρες οι κανόνες είναι λίγοι, απλοί και συγκεκριμένοι και το It’s a MAN’s Class είναι εδώ για να σας κατευθύνει.

> Kαλό θα ήταν να επενδύσει κάποιος σε όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά και ενδεχομένως ακριβότερα κλασικά κομμάτια. Παρότι εκ πρώτης όψεως δείχνουν πιο ακριβά, σε βάθος χρόνου θα έχουν διάρκεια όντας ποιοτικά και διαχρονικά.

> Φυσικά, υπάρχουν αξιόλογες εταιρείες όπου μπορεί κανείς να βρει αντίστοιχης αισθητικής ενδύματα σε πολύ προσιτές τιμές. Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι ένα σπορ ντύσιμο έχει αποδειχθεί πολλές φορές ακριβότερο από ένα κλασικό. Άλλωστε, αν προσέξετε σε μια παλιά ελληνική ταινία, οι άνθρωποι που φορούσαν κουστούμι δεν ήταν πάντα πλούσιοι. Αντιθέτως, θα έλεγα! Συνεπώς, είναι θέμα επιλογών και όχι budget.

Πρόταση #1

Ένα κλασικό μονοχρωματικό σύνολο, μια safe και elegant επιλογή για όποιον επιθυμεί ένα ήσυχο αποτέλεσμα, χωρίς έντονες αντιθέσεις.

Γκρι three-piece jacquard κουστούμι σε fit “revival”. Slim fit βαμβακερό με μπλε ρίγα πουκάμισο και μεταξωτή χειροποίητη γραβάτα σε check pattern. (Total look TAILOR). Μαύρα χειροποίητα brogue shoes (Ioannis Karagiorgos).

Πρόταση #2

Μια πιο εκκεντρική και stylish επιλογή, γι’ αυτόν που επιθυμεί να ξεχωρίσει. Το κόκκινο παπούτσι συμπληρώνει τέλεια το σακάκι, ενώ τα μπλε στοιχεία χαρίζουν μια παιχνιδιάρικη αλλά συγχρόνως elegant νότα.

Σακάκι απο μετάξι και λινό σε ‘spalla camicia’ fit. Μπλε extra-fine ‘solaro’ παντελόνι απο μαλλί, fil coupe σε χιλιόριγο σιέλ πουκάμισο και χειροποίητη μεταξωτή γραβάτα σε check pattern(Total look TAILOR). Κόκκινα χειροποίητα Oxford wingtip shoes με μπλε λουστρίνι λεπτομέρειες (Ioannis Karagiorgos).

Πρόταση #3

Ένα three-piece suit, είναι ιδανικό για γάμο σε νησί. Αφ’ενός μεν οι αποχρώσεις ταιριάζουν ιδανικά με τη διάθεση, τη δροσιά και το χρώμα του νησιού, αφ’ετέρου το γιλέκο μπορεί να διατηρήσει το attitude του outfit μας, εφ’όσον επιθυμούμε να αφαιρέσουμε το σακάκι. Μια πιο ανάλαφρη επιλογή, η οποία στέκεται αξιοπρεπώς στο ύψος της περίστασης.

Λινό μπεζ ‘operato’ σακάκι με contrast light blue παντελόνι και γιλέκο. Βαμβακερή σιέλ γραβάτα (Total look TAILOR). Παπούτσια: Blue Loafers (Rococo).

Πρόταση #4

Μια επιλογή με το κύρος του μονόχρωμου σκούρου κουστουμιού που αντικατοπτρίζει την creative διάθεση εκείνου που το φοράει. Το κόκκινο σε συνδυασμό με το λευκό και το μαύρο προσφέρουν ένα ελκυστικό και elegant αποτέλεσμα.

Σακάκι απο μετάξι και βαμβάκι σε “spalla camicia” fit. Μαύρο παντελόνι και γιλέκο απο μαλλί και βαμβάκι. Ριγέ αυστηρή μεταξωτή γραβάτα. (Total look: TAILOR) Μαύρα χειροποίητα brogue shoes (Ioannis Karagiorgos).