ΜΟΔΑ

Ryan Gosling: Τι μάθαμε από το στυλ του άντρα που θέλουν οι γυναίκες

Μερικές καλές ιδέες που μπορείς να αντιγράψεις από τον πιο δημοφιλή σταρ του σινεμά αυτή τη στιγμή.

Το ξέραμε πως ο Ryan Gosling αρέσει στις γυναίκες, ήρθε και η ερμηνεία του στην πιο ρομαντική ταινία της χρονιάς – για το La La Land μιλώ, δες το αν δεν το έχεις ήδη κάνει κι ας έχει μέσα έρωτες και τραγούδια – και η δημοτικότητα του εκτοξεύθηκε και πάλι στα ύψη. Μα τι έχει τέλος πάντων αυτός ο τυπάς, μπορεί να αναρωτιέσαι και τον θέλουν όλες;

Κατ’ αρχάς, θα σου πω ότι δεν τον θέλουμε όλες, αλλά ναι, μοιάζει να έχει το πακέτο που σε κάνει να τον εξιδανικεύεις και να λες “έτσι πρέπει να είναι ο άντρας του σήμερα”. Χοντρικά, αυτό σημαίνει (έκανα γκάλοπ δεν τα λέω έτσι) σοβαρός έξω, τρυφερός μέσα. Αν βάλεις στην εξίσωση και το γεγονός ότι έχει και δύο παιδιά, τότε καταλαβαίνει γιατί λυγίζουν για πάρτη του και οι πιο σκληρές.

(Η αλήθεια είναι ότι βοηθάνε λίγο και οι κοιλιακοί του)

Όταν μιλάει μοιάζει να είναι ‘καλό παιδι’ μου λένε. Εσωστρεφής όσο χρειάζεται (Σκορπιός γαρ, θα έχει και χιούμορ συμπληρώνω εγώ), με μια συστολή αντιστρόφως ανάλογη με το πλήθος των γυναικών που τον ποθούν και φανερά ακομπλεξάριστος όταν παραδέχεται δημόσια πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή του η σύντροφος του, Eva Mendes. Όλα αυτά, συνδυάζονται και με αβίαστο στυλ. Οπότε, ναι. Είτε σου αρέσει είτε όχι, ο Ryan Gosling ‘το έχει’.

Ας αφήσουμε, όμως, τις γυναικίες φαντασίωσεις και ας δούμε τα πρακτικά: Τι φοράει αυτός ο τύπος;  Σε γενικές γραμμές, οι επιλογές του δεν είναι extreme, δεν φοράει κάτι που δεν μπορείς να το φορέσεις κι εσύ. Προτιμάει στάνταρ πράγματα που τα βρίσκεις όποιο budget κι αν διαθέτεις, αρκεί να ξέρεις να τα συνδυάζεις σωστά, να αποφεύγεις τις υπερβολές και να δίνεις έμφαση στις λεπτομέρειες. Όπως γνωρίζεις, άλλωστε, στη λεπτομέρεια κρίνεται η διαφορά φίλε μου.

Ryan o κλασικός

Ο Gosling έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα κλασικά παντελόνια και τα chinos σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως γκρι, μπλε, μπεζ, καφέ. Τι να προσέξεις; Πού σταματάει το ρεβέρ και τις κάλτσες που ενίοτε επιλέγει για να κάνει τη διαφορά. Πώς τα συνδυάζει; Είτε με πουκάμισο είτε με T-Shirts, επίσης μονόχρωμα. Στην περίπτωση αυτή ο Ryan ‘παίζει’ με την επιλογή του παπουτσιού και το παπούτσι έχει τη δυναμική να προσδιορίσει σχεδόν αμέσως αν ένα ντύσιμο είναι επίσημο ή casual, αν πρόκειται για βραδινή ή πρωινή εξόρμηση.

Shi(r)t! Shi(r)t! Shi(r)t!

Ο Gosling το φοράει το πουκάμισο και το συνδυάζει σχεδόν πάντα με κλασικά, μονόχρωμα παντελόνια (όπως ήδη είπαμε) αλλά δεν είναι αυτό το point μας γιατι και με μαύρο τζιν να το βάλεις αυτό που αξίζει να προσέξεις είναι το πως γυρίζει τα μανίκια.

It’s all about the attitude

Γιατι το κοστούμι του Ryan είναι πιο σεξυ από των άλλων; Γιατι σου βγάζει την αίσθηση πως το είχε στη ντουλάπα, το έβγαλε και το φόρεσε με την ίδια φυσικότητα που φοράς τζιν και T-Shirt για να πας για μπίρα.

Ο Ryan ξέρει να φοράει κοστούμι

Συνήθως η γραμμή που επιλέγει σε κοστούμι είναι η κλασική (άλλοτε με δύο κι άλλοτε με τρία κουμπιά), ενώ πολλές φορές ‘παίζει’ με το χρώμα και το ύφασμα. Στο παρελθόν, έχει τολμήσει ακόμα και το βελούδινο κοστούμι.

Αλλά παίρνει και τα ρίσκα του

Τίποτα δεν είναι πιο σέξι από τον άντρα που ρισκάρει (αν κερδίζει κιόλας, ακόμη καλύτερα). Το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορείς να πάρεις με το κοστούμι σου είναι το χρώμα. Ακόμα και το ρίσκο, όμως, έχει όρια. Ο Ryan το ξέρει και περιορίζει τις επιλογές του στις σκούρες αποχρώσεις (μπλε, λαδί, καφέ) και στο διαχρονικά επίσημο burgundy. Τα αξεσουάρ που επιτρέπεται να φορέσεις είναι μια γραβάτα στην ίδια απόχρωση με το κοστούμι (ή μαύρη) και παπούτσια στην πιο κλασική τους φόρμα. Να θυμάσαι, όταν κάτι χτυπάει στο μάτι όπως το κοστούμι στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα άλλα πρέπει να μένουν ουδέτερα για να σβήνουν το ενδεχόμενο υπερβολής.

Και είναι πάντα ενημερωμένος

Έλα, πιθανότατα κι εσύ το φόρεσες στο λύκειο, όχι; Ε, ήρθε ή ώρα να το ξαναφορέσεις – απλά μην βγάλεις το παλιό από το μπαούλο (που να το ψάχνει κι αυτή η έρμη μάνα). Πάρε ένα καινούριο σε πιο slim μορφή, που σταματάει στη μέση όπως αυτά που φοράει ο Ryan και αντικατάστησε το parka που έχεις άμεσα (ή εστω να τα φοράς εναλλάξ).

Όταν ο Ryan φοράει denim και τζιν, προτιμάει τη slim γραμμή. Η γραμμή αυτή προϋποθέτει αδύνατα πόδια, αλλά σαφέστατα μπορείς να βρεις τη γραμμή που σου πάει και να συνδυάσεις το τζιν σου με T-Shirt, με καρό πουκάμισο, με hoodies, ή να δοκιμάσεις και το denim πάνω denim κάτω (κοινώς total denim).

Είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι ο Ryan Gosling δεν είναι ένας από εμάς, αλλά όπως βλέπεις, στυλιστικά τουλάχιστον, μπορούμε να γίνουμε εμείς λίγο σαν αυτόν.