ΜΟΔΑ

Sneakers για όλους, όλοι για sneakers

Επειδή όλοι χρειαζόμαστε ένα, δύο (ή και πέντε, δέκα) ζευγάρια sneakers για κάθε περίσταση, καλωσόρισες στη Μέκκα των πιο cool, casual παπουτσιών.

Κάπου είχα διαβάσει πως το 95% των sneakers δεν θα φορεθούν ποτέ στο σπορ για το οποίο αρχικά δημιουργήθηκαν. Πράγμα που σημαίνει πως το να εφοδιάζεις συνεχώς την παπουτσοθήκη σου με νέα παπούτσια για το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το τρέξιμο ή απλά το περπάτημα δεν λέει απολύτως τίποτα για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σου, λέει όμως πολλά για το πάθος σου για τη μόδα, ακόμη κι αν αυτή εκφράζεται αποκλειστικά σε casualwear επίπεδο.

Οι εταιρίες-guru των sneakers φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και έτσι εισέρχονται δυναμικά κάθε χρόνο στο γήπεδο του στιλ έχοντας φρέσκιες προτάσεις να παρουσιάσουν. Μια επίσκεψη σε ένα ενημερωμένο κατάστημα του είδους, όπως το Cosmos Sport #urban (Χαριλάου Τρικούπη 152, Νέα Ερυθραία) και το Sneaker10 (που βρίσκεται στο ημιώροφο του Cosmos Sport#urban) που έχει φοβερά ρετρό μπασκετικά παπούτσια αρκεί για να το διαπιστώσεις. Ο Ηλίας Αναστασιάδης όχι απλά το διαπίστωσε, παραλίγο να πάθει έμφραγμα. Και μετά από αυτό, μπορείς να διαβάσεις, αν θέλεις, τις δικές μας στιλιστικές προτάσεις για το πώς να φορέσεις το κάθε είδος.  Από εκεί και έπειτα, η τελική επιλογή είναι στα χέρια σου. Ή, για να ακριβολογούμε, στα πόδια σου.

Τα sneakers πρώτης ανάγκης

Τα starάκια σου, τα vansάκια σου και όλοι οι άλλοι casual πυλώνες του στιλ σου αξίζουν πάντα σεβασμό και ανανέωση, εφόσον τα φοράς φανατικά και κάνουν απόσβεση τα λεφτά τους σε χρόνο μηδέν. Ταιριάζουν εξίσου ωραία με τα jeans σου και με τα chinos σου όσο και με τις βερμούδες σου το καλοκαίρι και τα παντελόνια από χοντρά υφάσματα (όπως μάλλινο και tweed) το χειμώνα.

Εννοείται πως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα πιο smart παπούτσια σου για επαγγελματικά events και άλλες περιστάσεις με βαθμό επισημότητας, όμως είναι μια safe, καλόγουστη επιλογή για όλη μέρα.  

Hi top μποτάκι Converse All Star, €55

Sneakers Vans, €65

 

Sneakers Superga, €45,00

Τα all day αθλητικά 

Τα Nike, τα Reebok, τα Adidas, τα Puma, τα New Balance, τα Asics και τα άλλα «τα παιδιά» που φοράς από παιδί μέχρι σήμερα θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Και το καλύτερο; Μπορούν να έχουν μια εξίσου ξεχωριστή θέση και στην παπουτσοθήκη σου και να μην εξοστρακιστούν από αυτήν όσο μεγαλώνεις, αρκεί να έχεις βρεις μερικούς cool τρόπους να τα φοράς – πέρα από το προφανές outfit γυμναστηρίου φόρμα- t-shirt – hoodie.

Αυτοί μπορούν να συμπεριλαμβάνουν skinny jeans, chinos με γυρισμένα ρεβέρ αλλά και αντιφατικά hipster στοιχεία (όπως στενές γραβάτες, τιράντες, καπέλα κλπ) στο υπόλοιπο σύνολο για να μοιάζουν πως βρίσκονται εκεί μελετημένα και όχι τυχαία.    

Αθλητικά Adidas Stan Smith, €84,95

 

Αθλητικά Air Force, €104,90

Αθλητικά Air Jordan, €119,90

Τα εκκεντρικά

Flashy αποχρώσεις, hi-tech σχεδιασμός, φουτουριστικές γραμμές, υλικά υψηλής αντοχής είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των cutting-edge αθλητικών παπουτσιών που αναδεικνύονται όταν τα φοράς με κλασικά, συμβατικά αντρικά υφάσματα, όπως καμπαρντινέ ή tweed παντελόνια. Και όσο και να μη θες να το παραδεχθείς, από την πρώτη στιγμή που τα αποκτάς, νιώθεις κάπως την ανάγκη να τα προστατέψεις. Ας πούμε απλά πως δεν θα τα φορέσεις στο Terra Vibe μια βροχερή μέρα.

 

Nike Jordan Foamposite, €219,90

 

Adidas ZX Flux Decon, €100

 

Nike Air Jordan 7 Retro, €169,9

Μοντέρνα οικογένεια

Είναι παιδιά των γνωστών αγαπημένων εταιριών, τα οποία παίρνουν μια αναπάντεχα φρέσκια κατεύθυνση και απευθύνονται σε ένα εκλεκτικό cool κοινό. Πρόκειται συνήθως είτε για limited edition μοντέλα και επετειακές εκδόσεις – που αν δεν προλάβεις τώρα θα τρέχεις σε λίγα χρόνια να τα «χτυπήσεις» στο eBay – είτε για συνεργασίες με καλλιτέχνες, superstars και εκπροσώπους της pop κουλτούρας. Όσοι ενδιαφερόμενοι, σπεύσατε.

Adidas x Nigo, €109,95

Saucony x Play Cloths «Strange Fruit», €140

Puma R698 X TRINOMIC X ALIFE €144

Τα ενηλικιωμένα

Πρόκειται για τα συμβατικά σου sneakers, με τις γνωστές ήσυχες γραμμές και το «μαζεμένο» design τους αλλά σε uber stylish και κάπως πολυτελής εκδοχές. Δέρμα νάπα, σουέντ, tweed, λουστρίνι, ponyskin, snakeskin και άλλα luxury υλικά επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν τα πιο fancy αθλητικά παπούτσια της συλλογής σου, εκείνα που θα φορέσεις με καμάρι για να βγεις με αυτοπεποίθηση σε παντός είδους ραντεβού και τα οποία αναμφίβολα θα αποσπάσουν τα πιο θετικά σχόλια χάρη στο contemporary αέρα τους. Συνδυάζονται αναπάντεχα καλά με την κλασική gentlemen’s γκαρνταρόμπα (chinos, πουκάμισα, sports jackets – όλα παίζουν) κάνοντάς τη να φαίνεται νεανική και γεμάτη ενδυματολογικά twists. 

Puma TRINOMIC XT2, €149

Nike FLYKNIT ROSHERUN, €129,90

Vans Classic Slip-On, €80