ΜΟΔΑ

Summer style guide vol.2: Τα πουκάμισα του καλοκαιριού

Ο Μάιος μας βρίσκει busy, να χτίζουμε την θερινή σου γκαρνταρόμπα λιθαράκι – λιθαράκι. Σήμερα όμως βάζουμε τον ακρογωνιαίο λίθο, το πουκάμισο.

Αφού την προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για τα παντελόνια που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο θερινό ενδυματολογικό ρεπερτόριό σου, συνεχίζουμε το μίνι έπος μας με τα SOS καλοκαιρινά πουκάμισα. Γιατί ωραία και βολικά είναι τα t-shirts, όμως στην πραγματικότητα κάθε φορά που θέλεις να ντυθείς κομψά – ή, έστω, κάπως ενδιαφέροντα – το outfit σου θα αποτελείται οπωσδήποτε και από ένα πουκάμισο. Το αν είσαι τύπος του preppy καρό ή του funky εμπριμέ, το ξέρεις εσύ καλύτερα. Εμείς συγκεντρώσαμε άξιους εκπροσώπους απ’ όλες τις κατηγορίες, ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Το καρό πουκάμισο

Από τα μικροσκοπικά πτι-καρό, που σε πάνε με άνεση από το γραφείο στην εκδρομή και τα συντηρητικά gingham έως τα εντελώς αστικά tartan πουκάμισα, τα είδη του καρό (και άρα τα είδη των καρό πουκάμισων) είναι ανεξάντλητα. Εσύ για φέτος το καλοκαίρι ποιο θα προτιμήσεις;

Πώς θα το φορέσεις: εξαρτάται από το είδος που έχεις επιλέξει. Τα πιο καθωσπρέπει καρό συνδυάζονται ωραία με υφασμάτινα παντελόνια και βερμούδες σε ανοιχτές καλοκαιρινές αποχρώσεις, ενώ τα πιο urban καρό είναι πάντα η πιο safe επιλογή για να φορέσεις ανοιχτό πουκάμισο πάνω από τζιν και t-shirt. Πειραματίσου με στάμπες στα t-shirts και χρωματιστά παντελόνια προσπαθώντας να ταιριάξεις ένα από τα δευτερεύοντα χρώματα του πουκάμισου με το υπόλοιπο σύνολο.

Καρό πουκάμισο Esprit, €31,99

 

Καρό κοντομάνικο πουκάμισο Tom Tailor, €37

Καρό πουκάμισο Gant, €76

 

Καρό πουκάμισο Woolrich, €113

 

Καρό πουκάμισο Asos, €30,14

Το τζιν πουκάμισο

Καθώς δεν πρόκειται για το πλέον ανάλαφρο ρούχο, δεν προσφέρεται και τόσο για τις καυτές μέρες και νύχτες του Ιουλίου, διότι πολύ απλά θα σκάσεις από τη ζέστη. Είναι, όμως, υπέροχα cool για τις υπόλοιπες καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες μέρες, είτε το επιλέξεις σε σκούρο denim χρώμα του σερίφη, είτε σε light απόχρωση που μοιάζει βγαλμένη από το Beverly Hills.

Πώς θα το φορέσεις: κυρίως ανοιχτό πάνω από t-shirts και συνδυασμένο με ουδέτερα ή και έντονα χρωματικά chinos. Φοριέται φυσικά και κουμπωμένο και μάλιστα δείχνει καταπληκτικό πάνω από τα προαναφερθέντα χρωματιστά βαμβακερά παντελόνια. Ωστόσο, απόφυγε να το συνδυάσεις με τζιν παντελόνι – εκτός αν παίρνεις όρκο για την καλαισθησία του τελικού αποτελέσματος.

Denim πουκάμισο Asos, €16,44

 

Κοντομάνικο τζιν πουκάμισο Levi’s, €60

 

Denim πουκάμισο Brave Soul, €38,35

Πουκάμισο Jack & Jones, €51

Τζιν πουκάμισο Top Secret, €43,90

Το floral πουκάμισο

Φοράν ωρέ φλοράλ τα παλικάρια; Έχουμε απαντήσει πολύ καιρό πριν σε αυτό το καυτό ερώτημα. Τώρα καλούμαστε να απαντήσουμε σχετικά με το ποια φλοράλ θα φορεθούν φέτος το καλοκαίρι, και η σύντομη απάντηση είναι «σχεδόν όλα».

Πώς θα το φορέσεις: τα ψιλά, μικροσκοπικά liberty prints προσφέρονται για εκπληκτικά retro looks, ειδικά αν τα συνδυάσεις με fitted βαμβακερές βερμούδες ή chinos. Τα χαρούμενα, τουριστικά σχεδόν χαβανέζικα prints κουβαλούν επάνω τους μια χαριτωμένη ανεμελιά και ταιριάζουν κατά βάση με τα πάντα, εφόσον ούτως ή άλλως είναι στην φύση τους να φλερτάρουν με το κιτς.

Floral κοντομάνικο πουκάμισο Bellfield, €37,80

Floral πουκάμισο Denim & Supply, €95,89

Floral πουκάμισο Rosso Malaspino, €67

 

Floral πουκάμισο Antony Morato, €82,19

 

Floral πουκάμισο Exibit, €60

Το λινό πουκάμισο

Λευκό, μπεζ, μπλε σκούρο, χακί και μαύρο είναι οι πιο συνηθισμένες (και παρεμπιπτόντως πιο εκλεπτυσμένες) αποχρώσεις του λινού πουκάμισου, που πρωταγωνιστεί σε δεκάδες chic καλοκαιρινά σενάρια (καθώς και σε ταινίες όπως το Πέρα Από την Αφρική, ο Άγγλος Ασθενής κ.α.). Εάν αντέχεις στην ιδέα πως θα κυκλοφορείς κομψός αλλά τσαλακωμένος στην πόλη ή στο νησί, προτίμησέ το.

Πώς θα το φορέσεις: Το λινό πουκάμισο ταιριάζει εκπληκτικά με λινό παντελόνι σε παρεμφερή απόχρωση, καθώς και με χακί βερμούδα που του προσδίδει rough, περιπετειώδες ύφος. Όχι πως αν το συνδυάσεις με το τζιν σου υπάρχει πρόβλημα: απλά ολοκλήρωσε το look με άνετα παπούτσια, όπως loafers φορεμένα χωρίς κάλτσες, ώστε το αποτέλεσμα να σε δικαιώσει.

Λινό πουκάμισο Armani Jeans, €135

Λινό πουκάμισο Polo Ralph Lauren, €143,83

Λινό πουκάμισο Harmont & Blaine, €90

 

Λινό κοντομάνικο πουκάμισο Gant, €123

Λινό πουκάμισο Gran Sasso, €82

Το κοντομάνικο πουκάμισο

Έχουμε ξαναμιλήσει για το κοντομάνικο πουκάμισο .html και πώς κουβαλά επάνω του την υπόσχεση μιας ατέρμονης εφηβείας. Μπορεί, βέβαια, να κουβαλά επάνω του και την υπόσχεση μια ατέρμονης κακογουστιάς μεσήλικα λογιστή, αλλά μόνο αν συνδυαστεί με παντελόνι κοστουμιού και γραβάτα.

Πώς θα το φορέσεις: Είτε επιλέξεις ένα κλασικό καρό κοντομάνικο πουκάμισο, είτε ένα γεμάτο με χαρούμενα, ηλιόλουστα prints, ο σωστός τρόπος να το φορέσεις είναι «παιδικά», με μαγιό ή βερμούδα, καπέλο και cool πάνινα παπούτσια. Και όχι, το κοντομάνικο πουκάμισο δεν φοριέται με κοστούμι στο γραφείο. Απορώ πως τόλμησες να το σκεφτείς.

Κοντομάνικο πουκάμισο Dickies, €56

Ριγέ κοντομάνικο πουκάμισο River Island, €34,25

 

Κοντομάνικο denim πουκάμισο Bellfield, €34,30

Κοντομάνικο πουκάμισο Globe, €51

Κοντομάνικο πουκάμισο με κεραυνούς Bellfield, €38,35