ΜΟΔΑ

Summer style guide vol.3: Τα πανωφόρια του καλοκαιριού

Σου φαίνεται σχήμα οξύμωρο; Κι όμως, τα κομμάτια που συγκεντρώσαμε είναι τόσο ανάλαφρα και κομψά, που θα σου γίνουν απολύτως απαραίτητα.

Πριν μας πετροβολήσεις σιγοτραγουδώντας Locomondo- Δεν Κάνει Κρύο Στην Ελλάδα, θέλουμε να σου θυμίσουμε τον περασμένο Ιούνιο, που βρέθηκες να παίζεις καστανιέτες με τα δόντια σου στο θερινό σινεμά, ακριβώς επειδή έκανες τον γενναίο και δεν είχες πάρει τίποτα μαζί σου. Ή εκείνη την άλλη φορά, Αύγουστο με μελτέμια στις Κυκλάδες, που βρέθηκες με το t-shirt να πίνεις ποτό σε ένα μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο, ενώ ένιωθες πως είχες διακτινιστεί στο Όσλο.

Μην το συζητάμε άλλο. Το summer guide του ONEMAN θα ήταν ελλιπές χωρίς τα απαραίτητα light πανωφόρια, που θα κάνουν upgrade στο στιλ σου, ενώ παράλληλα θα σε προστατέψουν από τις ύπουλες καλοκαιρινές δροσιές.

Η ζακέτα

“Μην ξεχάσεις τη ζακέτα σου” ακούγεται μέσα στο μυαλό σου η φωνή της Ελληνίδας μάνας, η οποία δεν ενδιαφερόταν διόλου για το στιλ σου, παρά μόνο για την υγεία σου και την προστασία σου από τις απρόβλεπτες καλοκαιρινές ψύχρες. Ευτυχώς, με μια cool ζακέτα με ελαφριά βαμβακερή ύφανση τα πετυχαίνεις και τα δύο, αφού είναι αρκετή για να σε κρατήσει ζεστό όταν η θερμοκρασία βουτήξει χαμηλά, ενώ την ίδια στιγμή σε κρατά απόλυτα καλοντυμένο.

Ζακέτα Wesc, €47,90

Ζακέτα Diesel, €60

Ζακέτα Selected, €61,64

Ζακέτα Esprit, €55,99

Το blazer

Καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά και πιθανότατα θέλεις να δώσεις ραντεβού για το φθινόπωρο με οτιδήποτε σου θυμίζει κοστούμι. Ωστόσο ένα κομψό, ανάλαφρο blazer είναι μάλλον αδύνατον να το αποφύγεις, διότι αποτελεί τη μοναδική λύση σου -πέραν του καλοκαιρινού κοστουμιού- για να είσαι αξιοπρεπώς ντυμένος σε οποιοδήποτε επίσημο ή ημιεπίσημο θερινό κάλεσμα. Συνδύασέ το με βαμβακερό παντελόνι ή τζιν, εάν οι περιστάσεις το επιτρέπουν. Θυμήσου πως χρωματικά είναι προτιμότερο το σακάκι με το παντελόνι να κάνουν αντίθεση παρά να προσπαθήσεις να είναι ασορτί: δεν θα το πετύχεις και το αποτέλεσμα θα είναι χλιαρό και απογοητευτικό.

Blazer Marc O’ Polo, €204

Blazer New Look, €75,33

Blazer Scotch & Soda, €83

Blazer Gant, €319,20

Το αντιανεμικό

Πανάλαφρο, ευάερο, ευήλιο αλλά και κατασκευασμένο έτσι ώστε να αντιστέκεται στα μποφόρ των νησιών αλλά και στα νερά του ιστιοπλοϊκού, το αντιανεμικό δεν θα σε προδώσει ποτέ ως προς την πρακτικότητά του. Φρόντισε να είναι λεπτό, μεσαίου μήκους, σε ήσυχες αποχρώσεις και χωρίς περιττές στάμπες, φερμουάρ και άλλες λεπτομέρειες, ούτως ώστε να μη σε προδώσει ούτε ως προς την κομψότητά του.

Μπουφάν Esprit, €71,99

Μπουφάν Napapijri, €163,20

Μπουφάν 8, €116

Μπουφάν Jack Willis, €81,50

Το safari jacket

Στο μεταίχμιο ανάμεσα σε μπουφάν και σε σακάκι, το κλασικό jacket με τις πρακτικές εξωτερικές τσέπες μοιάζει να μην φεύγει από την μόδα ποτέ. Συνδυασμένο με ρούχα εξίσου cool και άνετα όπως αυτό, όπως τα λινά παντελόνια, το safari jacket θα το ευχαριστηθείς τα καλοκαιρινά βράδια, σε οποιουδήποτε είδος σαφάρι κι αν έχεις διάθεση να επιδοθείς.

Safari jacket Dondup, €299

Safari jacket Mash, €81

Safari jacket Sorbino Uomo, €57,90

Safari jacket Diesel, €295,20

Το hoodie

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αυτής της στήλης να πεταξεις από πάνω σου το hoodie και να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον, στην πραγματικότητα ξέρουμε και εμείς και εσύ πως λίγο πριν κλείσεις την πόρτα του σπιτιού σου για να κατευθυνθείς προς το θερινό σινεμά ή για ποτό σε κάποια ταράτσα, κατά πάσα πιθανότητα εκείνο θα αρπάξεις τελευταία στιγμή. Φρόντισε τουλάχιστον να είναι επαρκώς κομψό ώστε να αναβαθμίσει και όχι να υποβιβάσει το σύνολό σου.

Hoodie Scout, €16,90

Hoodie Urban Surface, €29,90

Hoodie με ασύμμετρο φερμουάρ Asos, €19,86

Μακρύ hoodie Asos, €52,05