ΜΟΔΑ

Summer Style Guide vol.4: Τα t-shirts του καλοκαιριού

Το πιο διαχρονικό ρούχο της ντουλάπας σου, στις υψηλές θερμοκρασίες έχει την τιμητική του.

Έχουν τα t-shirts εποχή; Όχι βέβαια. Όλο τον χειμώνα τα ευχαριστιέσαι κάτω από hoodies, ζακέτες και σακάκια, ενώ από την άνοιξη, που ανοίγει ο καιρός και έπειτα, τα φοράς μόνα τους, χωρίς layering με συμπληρωματικά ρούχα. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να είναι τώρα προσεγμένα και ενδιαφέροντα: Τα t-shirts που φοράς το καλοκαίρι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές σε κάθε outfit, είτε μιλάμε για το πιο ήσυχο μονόχρωμο t-shirt είτε για το πιο loud εμπριμέ μπλουζάκι. Ιδού οι βασικές κατηγορίες των καλοκαιρινών t-shirts αλλά και μερικές cool επιλογές που σε περιμένουν. 

Ουδέτερα

Είναι τα πιο δημοκρατικά t-shirts, διότι απευθύνονται σε όλους: και σε εκείνους που ντύνονται συντηρητικά και μετρημένα αλλά και σε εκείνους που θέλουν να κάνουν πειράματα με τα χρώματα στο ντύσιμό τους και επιλέγουν ένα ουδέτερο t-shirt ως βάση. Αν ανήκεις στους δεύτερους, πλαισίωσέ το με ζωηρά χρώματα στη βερμούδα ή στο παντελόνι σου, στο blazer, στα παπούτσια ή και στα αξεσουάρ σου.

Σετ από 3 t-shirts Asos, €19,18

Μπεζ t-shirt The Project Garments, €56

Γκρι βαμβακερό t-shirt Asos, €8,22

Μπλε βαμβακερό t-shirt Anvil, €9,90

T-shirt με τσέπη Selected, €20

Χρωματιστά

Πότε περιμένεις να φορέσεις τα έντονα χρώματα, αν όχι τώρα που ο καιρός είναι ζεστός, η διάθεση χαλαρή και τα outfits χαρούμενα; Τα χρωματιστά t-shirt δίνουν ένα ζωηρό τόνο σε κάθε σύνολο και συνδυάζονται καλά τόσο με ουδέτερες αποχρώσεις, όσο και με άλλες έντονες αποχρώσεις υπό μορφή color blocking. Φρόντισε μόνο τα χρωματιστά σου t-shirts να είναι καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα, διότι τα φωτεινά χρώματα «προδίδουν» τα φτηνά υλικά. 

Ροζ t-shirt Magliaro, €24

Κίτρινο t-shirt, 8 clothing, €38

Μπορντό t-shirt New Look, €8,21

Γαλάζιο t-shirt Clark Jeans, €24

Πράσινο t-shirt Scotch & Soda, €24

Εμπριμέ

Είσαι έτοιμος για κάτι πιο ποπ; Είτε μιλάμε για 90s γεωμετρικά σχέδια είτε για ανέμελα, hawaiian prints, τα εμπριμέ t-shirts χτίζουν στιλ με μια κίνηση. Συνδύασε τα με απλά, μονόχρωμα chinos ή βερμούδες ώστε να αφήσεις τα έντονα patterns τους να «ακουστούν» και να κλέψουν την παράσταση.  

T-shirt με χαβανέζικο print, United Colors of Benetton, €23,29

T-shirt με Aztec print, Asos, €24,66

Εμπριμέ t-shirt Fred Perry, €65

Εμπριμέ t-shirt Trez, €33

Εμπριμέ t-shirt Globe, €36

Ριγέ

Από τον James Dean έως τον Pablo Picasso, υπάρχει ένα γκρουπ stylish αντρών που έχουν αποθεώσει την μαρινιέρα σε κάθε παραλλαγή της. Οι οριζόντιες ρίγες όχι μόνο αποπνέουν διαχρονικό class αλλά παράλληλα έχουν σαφείς ναυτικές αναφορές, που καθιστούν την μαρινιέρα το πλέον κατάλληλο ρούχο για το καλοκαίρι. 

Ριγέ t-shirt με στάμπα Jean Paul Gaultier σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, €60

Ριγέ t-shirt με τσέπη Esprit, €25,99

Ριγέ t-shirt G-Star, €47,90

Ριγέ t-shirt New Look, €8,21

Ριγέ t-shirt Jack & Jones Vintage, €29

Με στάμπες

Με φωτογραφίες, με graphic σχέδια, με cartoons ή με σκέτο typography, τα t-shirts με στάμπα θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές κατηγορίες από μόνα τους – όχι μόνο εξαιτίας των αμέτρητων σχεδίων τους αλλά και χάρη στην εφηβική τους διάθεση, που τα ανεβάσει στην κορυφή των προτιμήσεων του αντρικού και αγορίστικου κοινού. Εσύ, εφόσον ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και όχι στη δεύτερη, κάνε προσεκτικές επιλογές που θα κάνουν upgrade στο ντύσιμό σου και δεν θα υπονομεύσουν το cool καλοκαιρινό σου στιλ. 

T-shirt με στάμπα, T-Greeks, €30

T-shirt με στάμπα χαβανέζα Paul Smith Jeans, €75,34

T-shirt με στάμπα παγωτό Icecream, €47,94

Μπλούζα με στάμπα Cheap Monday, €24

T-shirt με στάμπα Eleven Paris, €51