ΜΟΔΑ

Τα prints και πώς να τα φορέσεις χωρίς να διασυρθείς

Αυτή είναι, ίσως, η πιο τολμηρή στυλιστική απόφαση που θα πάρεις στη ζωή σου. Και τώρα είναι η στιγμή της.

Σταδιακά, τα διάφορα σχέδια στα υφάσματα έχουν εξελιχθεί, διαμορφώνοντας και καλύπτοντας την δημιουργική ανάγκη στη μόδα και αναπόφευκτα πέρασαν από την πασαρέλα στο street style και στην ντουλάπα σου. Το ριγέ που είναι το πιο συνηθισμένο print που θα βρεις σε μια αντρική γκαρνταρόμπα έχει εξελιχθεί και το καρό που είναι το αμέσως επόμενο έχει ήδη αγαπηθεί και σιγά σιγά εντάσσονται κι άλλα σχέδια που μέχρι τώρα ίσως αγνοούσες ή συστηματικά απέφευγες.

Τώρα όμως που τα βλέπεις παντού γύρω σου, μάλλον το ξανασκέφτηκες και νιώθεις – σχεδόν – έτοιμος να πάρεις ένα πιο έντονο καρό ή να τολμήσεις και ένα ρούχα με geometric μοτίβα. Και πολύ καλά θα κάνεις, αρκεί να βρεις το σωστό τρόπο να τα προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στυλ για να έχεις το αποτέλεσμα που θες, χωρίς υπερβολές και εκκεντρικότητες. Ακόμα όμως κι αν δεν είσαι έτοιμος να τα φορέσεις, ρίξε μία ματιά παρακάτω και που ξέρεις, μπορεί να θες να κάνεις μία δοκιμή.

Ο Διστακτικός

Αν είσαι ο τύπος που θέλεις να πατάς στα πόδια σου και να περπατάς σε γνώριμα μονοπάτια, τότε τα prints δεν είναι αυτό που θα κοιτούσες βγαίνοντας για ψώνια. Σίγουρα δεν μπορώ να σε φανταστώ με ένα πουκάμισο γεμάτο φοίνικες ή με ένα παντελόνι με διάσπαρτα γεωμετρικά σχέδια. Σίγουρα όμως μπορώ με ένα ριγέ παντελόνι ή πουκάμισο και ένα καρώ σακάκι σε ήπιες αποχρώσεις που είναι κοντά στο μαύρο, το γκρι, το σκούρο μπλε και το καφέ.

Ριγέ μπλουζάκι, Mango

Είσαι έτοιμος να αποχωριστής το κλασσικό ριγέ T-Shirt και να προχωρήσεις σε μία πιο εξελιγμένη εκδοχή που ωστόσο δεν είναι καθόλου υπερβολική, όπως αυτό το μπλουζάκι που συνδυάζει δύο διαφορετικές ρίγες.

Καρό bomber jacket, Pull & Bear

Κομψό, ιδιαίτερο και εύκολο στους συνδυασμούς, αυτό το bomber jacket μπορεί να φορεθεί με ένα χρωματιστό chino παντελόνι και ένα πουκάμισο στο γραφείο αλλά και με τη φόρμα ή το τζιν παντελόνι και ένα T-Shirt.

Ο Τολμηρός

Φυσικά έχεις συλλογή από T-Shirts με prints που φοράς το καλοκαίρι στην παραλία. Μπορεί κανείς να δει μικρά μοτίβα και στη βερμούδα σου αλλά και στο μπουφάν σου. Αυτό σημαίνει ότι η εξέλιξη των trends είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στο στιλ σου. Θα φορέσεις ακόμα και ένα funky φούτερ με εντυπωσιακά και παιχνιδιάρικα prints και εννοείται ότι είσαι έτοιμος να κάνεις και ένα mix με διαφορετικά μοτίβα.

Ροζ πουκάμισο με σχέδια, American Eagle

Ένα ροζ πουκάμισο με μικροσκοπικά σχέδια είναι ιδανικό για σένα που θες να τολμήσεις, χωρίς να όμως να υπερβάλλεις. Δοκίμασέ το με ένα μπλε σκούρο παντελόνι και σιγά-σιγά μπορείς να κάνεις κι έναν λίγο πιο τολμηρό συνδυασμό, συνδυάζοντάς το με μπορντό ή με πιο ανοιχτό μπλε.

Ανδρικό παντελόνι πουά, Scotch & Soda

Μπορείς να φορέσεις ένα πουά παντελόνι, αρκεί να το συνδυάσεις με μονόχρωμη μπλούζα και παπούτσια σε κοντινές αποχρώσεις με αυτές του παντελονιού. Τότε θα έχεις ένα κομψό outfit, που θα έχει ιδιαίτερα prints, δεν θα είναι όμως καθόλου υπερβολικό.

Ο Συντηρητικός

Τα prints είναι μία λέξη που δεν σου έχει χρειαστεί μέχρι σήμερα, εκτός κι αν είσαι γραφίστας ή ταπετσέρης. Τα μονόχρωμα ρούχα είναι μονόδρομος και με δυσκολία μπορείς να φορέσεις μία γραβάτα με ρίγες. Το πουά μπορείς να το δεις μόνο μέσα στην ύφανση του πουκαμίσου σου και εννοείται ότι δεν κάνεις πότε εκκεντρικές επιλογές ή συνδυασμούς ούτε στα χρώματα.

Καρό σακάκι, Mango

Ένα πολύ διακριτικό καρό pattern, κοντά στην απόχρωση που έχει το σακάκι, δίνει μία στυλάτη πινελιά στο item και συνεπώς στο στιλ σου.

Printed κάλτσες, Happy Socks

Μια πολύ καλή επιλογή είναι να κάνεις τη διαφορά με τις κάλτσες σου. Ακόμα και με το αυστηρό κοστούμι σου μπορείς να στηρίξεις ένα ζευγάρι printed κάλτσες για να κάνεις τη διαφορά.

O Εκκεντρικός

Δύσκολα σου τραβάει την προσοχή ένα μονόχρωμο πουκάμισο. Τα μοτίβα υπάρχουν παντού στην ντουλάπα σου, ακόμα και στις κάλτσες, τις οποίες φροντίζεις πάντα να είναι ιδιαίτερες και πολύχρωμες. Με ευκολία κάνεις match δύο prints και είσαι έτοιμος για περισσότερα. Το ριγέ και το checked καρό αντικαθιστούν τα μονόχρωμα ρούχα σου και είσαι έτοιμος για το επόμενο outfit μόνο με prints. Εντάξει, υπερβάλλω λίγο, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν ανοίξει κάποιος την ντουλάπα σου μπορεί και να ζαλιστεί.

Καρό παντελόνι με ρίγα στο πλάι, Zara

Χωρίς αμφιβολία μπορείς να στηρίξεις αυτό το παντελόνι αφού συνδυάζει το καρό με τη ρίγα που έχει στο πλάι. Μπορείς να το φορέσεις με τα sneakers σου και ένα ζευγάρι πολύχρωμες κάλτσες σε ότι σχέδιο θες.

Sneakers Nizza Hi, adidas Originals

Με την πρώτη ματιά, κάποιος θα σκεφτεί ότι αυτά τα παπούτσια είναι παιδικά. Εσύ όμως έχεις ήδη βρει όλο το outfit. Ακόμα και με το καρό παντελόνι από πάνω και κόκκινες κάλτσες μπορείς να το φορέσεις, αφού θα το στηρίξεις.