ΜΟΔΑ

Τα t-shirts που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο

8 βασικοί τύποι t-shirt για να είσαι πάντα καλυμμένος.

Είναι κάτι παραπάνω απαραίτητα στην αντρική γκαρνταρόμπα και ποτέ δεν είναι αρκετά. Τα t-shirts είναι ένα passepartout κομμάτι όλες τις εποχές του χρόνου με το καλοκαίρι να έχουν την τιμητική τους, αφού είναι δροσερά, στιλάτα, κομψά, funny και ότι άλλο εσύ θες. Κυκλοφορούν γύρω σου σε πολύ μεγάλη ποικιλία και κάπου θα βρεις το ιδανικό για σένα.

Ωστόσο, όσο basic κι εύκολο ρούχο αν φαίνεται ένα t-shirt, δεν σημαίνει ότι η επιλογή του δεν πρέπει να γίνεται με προσοχή. Εξάλλου υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη πλέον που υπάρχει το ιδανικό για τον ύπνο αλλά και για να πας σε γάμο. Τώρα, λοιπόν, που ήρθαν οι εκπτώσεις, καλό είναι να κάνεις ένα mini ξεκαθάρισμα στα t-shirts σου, να δεις τι σου λείπει, να καλύψεις και να συμπληρώσεις κενά..

Για να ξεκινήσεις σου έχω εδώ έναν μίνι οδηγό που θα σε βοηθήσει να στραφείς προς τον κατάλληλο τύπο t-shirt. Μην ξεχνάς ότι πλέον μπορείς να τα φορέσεις ακόμα και με το κοστούμι σου, όπως ο Chris Hemsworth, για να κάνεις πιο cool το αποτέλεσμα, με τα jeans, τα σορτσάκια και το μαγιό.

Photo by Joel Ryan/Invision/AP

Το κλασικό V t-shirt

V-neck t-shirt, Diesel T Court

Λίγο ξεχασμένο, λίγο παρεξηγημένο αλλά καθόλου κακό να υπάρχει στην ντουλάπα σου. Το V-neck t-shirt , είναι σίγουρα μία πολύ καλή εναλλακτική του κλασσικού με την στρογγυλή λαιμόκοψη και υπάρχει τρόπος να το φορέσεις και να δείχνει τέλειο. Αρχικά δεν χρειάζεται το V να είναι πολύ βαθύ. Το σχήμα μας ενδιαφέρει στην προκειμένη, όχι το στέρνο σου. Επίσης, καλύτερα να αποφύγεις τις ελαστικές και πολύ στενές εφαρμογές σε αυτού του τύπου τα t-shirts. Για να σε βοηθήσω, καλύτερα η μύτη του V να πέφτει στο ύψος των ώμων σου, άντε και λίγο πιο κάτω και η εφαρμογή να είναι λίγο χαλαρή για να μην κολλάει στο στήθος.

Το t-shirt του κοστουμιού

Λευκό t-shirt, Zara

Το πιο επίσημο t-shirt είναι αυτό που μπορείς να το φορέσεις με το κοστούμι σου. Φέτος πολύ διάσημοι κύριοι, τίμησαν αυτού του είδους τα t-shirts και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για σένα που σκέφτεσαι να κάνεις το ίδιο. Ειδικά το καλοκαίρι, με τους γάμους και τα αντίστοιχα events να συμβαίνουν σε νησιά με εσένα καλεσμένο, ένα τέτοιου είδους t-shirt θα σε σώσει. Εδώ ίσως χρειαστεί να επενδύσεις λίγα περισσότερα χρήματα και χρόνο φυσικά για δοκιμές. Η εφαρμογή πρέπει να είναι άψογη, αφού θα αντικαταστήσει ουσιαστικά ένα καλό πουκάμισο. Αυτό μεταφράζεται ως εξής: να είναι ίσια η γραμμή του, όχι πολύ φαρδιά, ούτε πολύ στενή, να φτάνει λίγο πιο κάτω από τη ζώνη για να μπορείς να το βάλεις από μέσα και να είναι μονόχρωμο. Οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι οι καλύτερη επιλογή, ενώ τα έντονα χρώματα είναι για να τα προσπερνάς σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το logo t-shirt

T-shirt με logo, Pull & Bear

Ένα t-shirt, μία ιστορία! Για πολλούς, ένα t-shirt που φέρει πάνω του γραμμένο ένα logo ή ένα μότο είναι κάτι σαν ένα πολύτιμο ενθύμιο ή μία έκφραση άποψης, συναισθήματος, ακόμα και χιούμορ. Τα logo t-shirts είναι εδώ για να σου φτιάχνουν τη διάθεση και να σου λύνουν τα χέρια τις μέρες που βαριέσαι ή που βιάζεσαι και δεν ξέρεις τι να φορέσεις. Δεν θα σου πω, με ποιο logo να πάρεις, θα σου συστήσω μόνο να αποφύγεις τα τεράστια brand name μίας και πληρώνεσαι για κινητή διαφήμιση. Εξάλλου έχεις τόσες πολλές επιλογές που δεν θα φτάσεις ως εκεί.

To t-shirt με το τσεπάκι

T-shirt τσεπάκι, Benetton

Αυτός ο τύπος είναι χετικά πρόσφατη άφιξη στα t-shirt trends και έχει αγαπηθεί αρκετά, αφού δημιουργεί μία νέα κατηγορία που μπορείς να φορέσεις πιο εύκολα και στο γραφείο ή σε μία πιο απαιτητική από άποψη εμφάνισης περίσταση. Δεν χρειάζεται η τσέπη στο πλάι να είναι όσο αυτή στα πουκάμισα, αφού η παρουσία της δεν είναι πρακτική αλλά για λόγους καθαρά αισθητικούς. Ένα τέτοιο t-shirt δεν είναι καθόλου κακό να έχει μία θέση στη ντουλάπα σου. Είναι νεανικό, εύκολο να το συνδυάσεις και μπορεί να σταθεί τόσο με το denim παντελόνι σου στην πόλη, όσο και με την βερμούδα στο νησί.

Το t-shirt με τα κουμπάκια

T-shirt American Eagle Outfiters

Ακόμα μία cool και νεανική επιλογή είναι το t-shirt που κλείνει στο γιακά με κουμπάκια, κάτι σαν τα κλασσικά πόλο, αλλά χωρίς τον γιακά. Αν σου αρέσει αυτό το ύφος, τότε βρες ένα σε σταθερό βαμβακερό ύφασμα έτσι ώστε να μπορείς να το φορέσεις ακόμα και με τα chinos παντελόνια σου. Σίγουρα μπορείς να πας για ένα ποτό ή στη δουλειά φορώντας το, ακόμα και με τις εσπαντρίγιες σου. Απόφυγε την πολύ στενή εφαρμογή και επίλεξε μία σε ίσια γραμμή, αλλά όχι πολύ loose. Αυτό το t-shirt θα γίνει σίγουρα αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας σου, αν δεν είναι ακόμα. Τα basic χρώματα αλλά και μερικές γήινες αποχρώσεις σε αυτό το t-shirt δίνουν ακόμα περισσότερο στιλ.

Το t-shirt με στάμπα

T-shirt με στάμπα Funky Buddha

Έχεις πολλά τέτοια καταχωνιασμένα στην ντουλάπα από συναυλίες, ταξίδια, ενθύμια, την πενταήμερη. Τα t-shirt με τις στάμπες ήταν, είναι και θα είναι ένα βασικό κομμάτι κάθε γκαρνταρόμπας, αφού όπως αυτά με τα logos, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Το πόσο έντονη, πολύχρωμη, edgy, rock, χιουμοριστική ή ό,τι άλλο θα είναι η στάμπα που θα επιλέξεις έχει να κάνει με το τι τύπος είσαι, πιο είναι το προσωπικό σου στιλ και πώς μπορείς να την υποστηρίξεις. Εκεί επιλέγεις ξεκάθαρα με βάση το γούστο. Η μικρή στιλιστική συμβουλή μου είναι να μην επιλέγεις πολύ στενές γραμμές, ειδικά αν η στάμπα καλύπτει μεγάλο μέρος του t-shirt.

Το πόλο t-shirt

Polo t-shirt. Fred Perry

Κλασικό κι αγαπημένο t-shirt που θα βρεις σε όλες τις αντρικές ντουλάπες. Ακόμα κι αν δεν το φοράς σίγουρα θα έχεις ένα. Και καλά κάνεις, αφού τα πόλο έχουν διαχρονική αξία και πάνε σχεδόν με τα πάντα. Η γραμμή τους είναι τόσο απλή που κολακεύει όλους τους σωματότυπους και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει το σωτήριο item στο outfit σου.

Το basic t-shirt

 

Μπορντώ t-shirt, Esprit

Έχεις ήδη πολλά και πάντα χρειάζεσαι περισσότερα. Λογικό μου ακούγεται, αφού τα κλασσικά, μονόχρωμα t-shirt με τη λαιμόκοψη είναι το κομμάτι κλειδί για το πρωί ή το βράδυ, την πόλη ή το νησί, το γραφείο ή τη βόλτα. Ένα λευκό και ένα μαύρο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Συνέχισε εμπλουτίζοντας τη συλλογή σου με ένα γκρι και τα υπόλοιπα χρώματα, επίλεξέ τα σύμφωνα με το τι σε φωτίζει και σε κολακεύει αλλά και τι ταιριάζει με τα υπόλοιπα ρούχα σου.

Κεντρική φωτογραφία: H&M Youtube official account