ΜΟΔΑ

Τέσσερα αναπάντεχα χρώματα μπαίνουν στην ντουλάπα σου

Οι διεθνείς τάσεις μίλησαν: φέτος ο χειμώνας έχει μεγαλύτερο χρωματικό ενδιαφέρον από ποτέ.

Κάνε ένα μικρό κόπο και πήγαινε μέχρι την ντουλάπα σου. Άνοιξε τη και πες μας, τι βλέπεις; Οι περισσότεροι άντρες αντικρίζουν ένα θέαμα που, αν το έβλεπαν για πρώτη φορά και όχι κάθε μέρα, ίσως και να πίστευαν πως έχουν αχρωματοψία. Γιατί κατά κανόνα, η αντρική γκαρνταρόμπα είναι μια χρωματικά φοβισμένη γκαρνταρόμπα. Φέτος όμως έχει έρθει η στιγμή να το αλλάξεις αυτό. Όχι επειδή δεν είναι πια στη μόδα το μαύρο, το γκρι και το λευκό (αλίμονο), αλλά επειδή η φετινή σοδειά των τάσεων έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αποχρώσεις που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό.

Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε φοβίζει: μιλάμε για τα γνωστά και αγαπημένα καφέ, πράσινο, κόκκινο και γαλάζιο αλλά στις πιο ιδιαίτερες, σοφιστικέ εκδοχές τους. Ποιες είναι αυτές;

Η εποχή του χαλκού

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις (a.k.a. όποια πασαρέλα και αν χαζέψεις), κάτι χάλκινο θα ανακαλύψεις. Φέτος είναι η χρονιά του: αυτό το ιδιαίτερα ζεστό και ενδιαφέρον χρώμα, ένα πλούσιο μείγμα καφέ με κόκκινου απέσπασε αμέσως τα πιο θετικά σχόλια διεθνώς. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος να το ενσωματώσεις στην γκαρνταρόμπα σου είναι σε μεγάλες επιφάνειες: σε μακριά παλτό, σε bomber jackets, σε πλεκτά πουλόβερ. Και παρότι ανήκει στην οικογένεια του καφέ, μην πέσεις στην παγίδα να το συνδυάσεις με το καφέ σου παντελόνι. Η αντίθεση επιτυγχάνεται αν το μπλέξεις στο ίδιο σύνολο μαζί με μαύρο.

Bomber jacket River Island, €58,67

T-shirt Jack & Jones, €19,95

Παντελόνι Tredici D13, €43

Μποτάκια Converse, €128

Ω, έλατο

Το πράσινο είναι συνήθης ύποπτος σε πολλές αντρικές ντουλάπες, κατά πλειοψηφία όμως υπό τη μορφή ενός κλασικού παρκά, ενός αδιάβροχου jacket, ή ενός χακί cargo παντελονιού. Φέτος οι σχεδιαστές έκαναν ένα πράσινο βήμα παραπέρα: κλασικό πράσινο των φύλλων αλλά και ενδιαφέρουσες σκούρες πράσινες αποχρώσεις (σκέψου το πράσινο του έλατου) γέμισαν τα catwalks με αποχρώσεις τις αισιοδοξίας. Εμείς προτείνουμε να προσεγγίσεις την τάση θαρραλέα, επενδύοντας κατευθείαν σε ένα ζωηρό πράσινο παντελόνι ή ένα ζευγάρι πράσινα sneakers ή desert boots.

Πουλόβερ Anerkjendt, €54

Μπλούζα Ted Baker, €48,90

Παντελόνι chino Camaro, €9,90

Sneakers Saucony, €115

Ruby, Ruby, Ruby, Ruby

Τόσα χρόνια ίσως έχεις παρατηρήσει πως τα αντρικά περιοδικά και sites (ετούτο εδώ included) σου προτείνει σχεδόν κάθε χειμώνα να εντάξεις στο στιλ σου σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, όπως το μπορντό. Και παρότι αυτές οι muted αποχρώσεις είναι πάντα safe και κολακευτικές για όλους τους άντρες, φέτος το κόκκινο προτείνεται σε μια πιο φωτεινή και πιο ζωηρή απόχρωση: Το φλογερό κόκκινο του ρουμπινιού είναι εκπληκτικά εντυπωσιακό, ειδικά όταν συνδυαστεί με γήινους τόνους, όπως μπεζ και καμηλό. Και βέβαια όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τόσο πιο επίκαιρο γίνεται.

Πλεκτή μπλούζα Funky Buddha, €25,90

T-shirt Love Moschino, €39

Βαμβακερό παντελόνι 40WEFT, €35

Δερμάτινα μποτάκια Converse, €99,90

Ουράνια σώματα

Πάμε στοίχημα πως το μόνο γαλάζιο που έχεις (και φοριέται και τον χειμώνα) είναι το κλασικό γαλάζιο πουκάμισο, άντε και καμιά γαλάζια πιτζάμα. Η φετινή σεζόν έρχεται να το αλλάξει αυτό, καθώς με μια γρήγορη βόλτα στα μαγαζιά θα ανακαλύψεις πολλά πουλόβερ, παντελόνια και παλτό στις αποχρώσεις του ουρανού και τις θάλασσας. Το σιέλ, μια από τις κυρίαρχες τάσεις για φέτος, ταιριάζει στους τολμηρούς και σε όσους έχουν βαρεθεί την εξίσωση ‘μπλε = navy’.

Γαλάζιο μπουφάν Top Secret, €46,90

Μπλούζα με αστέρια Van Hipster, €19,90

Γαλάζιο παντελόνι PT01, €111

Desert boots Kickers, €71