Shutterstock
ΜΟΔΑ

Τι δεν πρέπει να φορέσεις φέτος στις συναυλίες

Τα dos και τα don'ts για τα συναυλιακά σου outfits αυτό το καλοκαίρι.

Δεν μπορεί να μην έχεις πάρει είδηση τον χαμό που έχει κάνει το Coachella στα social media. Η αλήθεια είναι ότι και να μην ήθελες, θα έπεφτες πάνω σε ένα post με την Beyoncé να χορεύει ή με τις fashionistas ή τα μοντέλα όπως η Alessandra Ambrosio, που φορούν τα κοντά τους σορτσάκια και τα λουλούδια στα μαλλιά. Και μάλλον θα χάζεψες λίγο και θα σκέφτηκες ότι η συναυλιακή περίοδος είναι πολύ κοντά και στην Ελλάδα, με τις πρώτες εμφανίσεις να έχουν ήδη γίνει.

Με αφορμή τα πολλά ακόμα μουσικά φεστιβάλ που θα γίνουν εντός κι εκτός Ελλάδας, σκέφτηκα να μιλήσουμε λίγο για τους άτυπους στιλιστικούς κανόνες τέτοιων περιπτώσεων. Λάθη, παραλείψεις αλλά και σωστές επιλογές είναι στη διάθεσή σου παρακάτω, ώστε να ετοιμάσεις σωστά τη shopping list για την ανανέωση των καλοκαιρινών σου.

Τα Don’ts

Ξεκινώ με τις απαγορεύσεις που είναι περισσότερες. Λόγω της ξεγνοιασιάς αλλά και της χαλαρής διάθεσης που σχεδόν επιβάλλει μια συναυλία, είναι πολύ πιθανό να νιώσεις λίγο περισσότερο ελεύθερος απ’ όσο χρειάζεται και να πέσεις σε μικρά στιλιστικά λαθάκια.

Αμάνικα Τ-shirts

 

Τα αμάνικα Τ-shirts δεν είναι απαγορευτικά σε όλες τους τις εκδοχές. Σίγουρα όμως κανείς δεν θέλει να δει κάποιον με ένα T-shirt που είναι αμάνικο και μάλιστα έχει τεράστιο άνοιγμα στα πλαϊνά. Καταλαβαίνω τι ζέστη μπορεί να νιώθεις, αλλά γιατί να μη δοκιμάσεις ένα απλό Τ-shirt με μία ευφάνταστη ή χιουμοριστική στάμπα που θα ταιριάζει και με το concept;

Σανδάλια, σαγιονάρες και κάθε είδους πέδιλα

Δεν τα απορρίπτω, ούτε τα καταδικάζω στην αντρική ντουλάπα. Απλά το μέρος που μπορείς να τα φορέσεις δεν είναι σίγουρα η Μαλακάσα. Ούτε θα σε βολέψουν ούτε είναι και η καλύτερη επιλογή για ένα cool festive look. Προτίμησε τα sneakers σου ή τα πάνινα παπούτσια που και δροσερά θα είναι και δεν θα σε ενοχλούν τυχόν πετραδάκια, χαλικάκια και λοιπά χορταράκια.

Crop pants

Μπορεί να μη θες να βάλεις βερμούδα που είναι ιδανική για την περίσταση. Ίσως να μην το επιτρέπει και ο καιρός. Αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις τα cropped παντελόνια που ήταν παλαιότερα στη μόδα. Φόρεσε το άνετο τζιν παντελόνι που είναι πολύ πιθανό να σταματά στον αστράγαλο ή απλά γύρισε το ρεβέρ του που είναι και μία ωραία στιλιστική παρέμβαση.

Αστεία καπέλα, σομπρέρο, και cowboy hats

 

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ανταγωνιστείς τον Lucky Luke με το καπέλο σου. Ούτε είναι Aπόκριες για να βάλεις το πιο υπερβολικό καπέλο που έχεις στο σπίτι. Δεν θέλω να σε περιορίσω αλλά σε μουσικό φεστιβάλ θα είσαι, όχι σε καρναβάλι.

Φανελάκια-εσώρουχα

Τα φανελάκια με τις ράντες ή ακόμα και εκείνα με το μανίκι που χρησιμεύουν ως εσώρουχα και το χειμώνα τα φοράς μέσα από το πουκάμισο, δεν χρειάζεται να αποτελέσουν το μπλουζάκι σου για εκείνη τη μέρα, αλλά και για καμία άλλη. Δεν σώζεται ούτε αν από πάνω φορέσεις κοντομάνικο πουκάμισο. Και πάλι ένα απλό, ακόμα και μονόχρωμο Τ-shirt είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις.

Μπότες και μποτάκια

Αν δεν είσαι στο Glastonbury που οι γαλότσες είναι απαραίτητες, δεν υπάρχει λόγος να σέρνεις τα μποτάκια ή τα αρβυλάκια στις συναυλίες.

Τα Dos

Υπάρχουν μερικά ρούχα που μπορεί να έχεις ήδη στην ντουλάπα σου και σε μία συναυλία θα βρουν τη χρησιμότητά τους.

Κοντομάνικο πουκάμισο

 

Γενικά δεν στηρίζουμε τα κοντομάνικα πουκάμισα σε ένα στιλάτο street look, παρά μόνο υπό προϋποθέσεις. Κι αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται σε συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ. Μπορείς να το φορέσεις λοιπόν, αρκεί αν μη θυμίζεις τουρίστα που μόλις προσγειώθηκε από το Μαϊάμι. Υπάρχουν ωραιότητα κοντομάνικα καρώ ή denim, αν και πάλι προτιμώ το καλοκαιρινό μακρυμάνικο πουκάμισο που απλά θα γυρίσεις τα μανίκια.

Καπέλο jockey

Είναι το ιδανικό καπέλο για τα φεστιβάλ. Είναι πρακτικό για τις ώρες που έχει ήλιο αλλά και στιλάτο για όσες δεν έχει. Δεν είναι βαρύ για το κεφάλι σου και καθόλου ενοχλητικό για τους γύρω σου.

Αξεσουάρ

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα αξεσουάρ είναι πιο εύπεπτα στιλιστικά. Αν φοράς ένα φαρδύ μονόχρωμο Τ-shirt κι ένα τζιν παντελόνι με ένα ζευγάρι sneakers, δεν θα φανεί καθόλου υπερβολικό ή πασέ το κρεμαστό σου. Αντίθετα, θα προσθέσει μερικούς πόντους στο στιλ σου, αρκεί αν μην υπερβάλλεις στην ποσότητα και το παρακάνεις.

Extra: To backpack είναι η safe επιλογή τσάντας, σε αντίθεση με τις τσάντες ταχυδρόμου, οι οποίες δεν ταιριάζουν με το συναυλιακό ύφος.