ΜΟΔΑ

Το ρούχο που θα λιώσεις φέτος έρχεται από τα ’90s

Αν δεν το έχεις αντιληφθεί ήδη, στο λέμε εμείς για να είσαι προετοιμασμένος: φέτος θα ντυθείς σαν τον Μπράντον, την Μπρέντα και τον Κομπέιν.

Φέτος το χειμώνα ήρθε η ώρα να βάλεις το πουλόβερ σε περίοπτη θέση στην ντουλάπα σου. Είναι το fashion item που έχει κάνει δυναμική επανεμφάνιση στα σύγχρονα trends, δίνοντας μία vintage διάθεση πάντα σύμφωνη και προσαρμοσμένη στα σύγχρονα πλαίσια. Μιλάω γι’ αυτό το χαρακτηριστικό, μάλλινο πουλόβερ που αν τη δεκαετία του ’90 πήγαινες σχολείο θα το φορούσες με το τζιν παντελόνι και τα μποτάκια σου, αλλιώς κάπου θα έχει πάρει το μάτι σου τον David από την κλασσική σειρά της δεκαετίας Beverly Hills.

Αυτό ακριβώς το είδος του πουλόβερ είναι που θα δόσεις την προσοχή σου και θα επενδύσεις αυτή τη σεζόν. Και όλο αυτό θα γίνει μέσα σε ένα γενικότερο comeback των ’90s και τη φιλοσοφία τους. Η επαναστατική τους διάθεση και το ανατρεπτικό twist που την έκανε ξεχωριστή αποτυπώνεται στα iconic πουλόβερ το φετινού χειμώνα, όπως θα τα δεις να παρουσιάζονται στην ανδρική συλλογή του Tommy Hilfiger.

Ολόκληρη η συλλογή του brand για το χειμώνα του 2018 έχει έντονα στοιχεία της παραδοσιακής αμερικάνικης κουλτούρας στο ντύσιμο, με την επιρροή βασικών συστατικών που όρισαν και αποθέωσαν το στιλ της δεκαετίας των ’90s. Το πουλόβερ που είναι γενικότερα ένα θεμελιώδες ρούχο του Tommy Hilifiger, αφού έχει χαρακτηρίσει ολόκληρα trends, αυτό το χειμώνα θα φορεθεί σε oversized γραμμές, θα σου θυμίζει λίγο το κολεγιακό, αμερικάνικο στιλ, αλλά θα σου αφήσει και την αίσθηση που αναζητάς φορώντας το, χαλαρή και άνετη.

Σε αυτό το παιχνίδι του επαναπροσδιορισμού των τάσεων των ’90s όμως, το πουλόβερ, μπορεί να πρωταγωνιστεί αλλά δεν είναι μόνο του. Μαζί του έρχονται τα έντονα denim στοιχεία που μεσουράνησαν τότε, το καρό σαν print, το παραδοσιακό tailored στιλ, το μάλλινο ύφασμα, τα patches και πολλές ακόμα λεπτομέρειες που έχουν ανακυκλωθεί με μαεστρία και έχουν προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες του στιλ, χωρίς όμως να χάσουν την μοναδική τους ταυτότητα.

 

Το στιλ λοιπόν, επιστρέφει σε μία από τις πιο ταραχώδεις και ξέχειλες από νέες ιδέες δεκαετίες. Τότε που η επανάσταση κάθε είδους έβρισκε ανταπόκριση με τις όποιες υπερβολές να έχουν νόημα και στον τομέα της μόδας. Η εξέλιξη που συντελέστηκε αυτή την εποχή, σήμερα βρίσκει την έκφραση και την εφαρμογή της σε μία συλλογή ρούχων που φέρουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, προστατευμένα αλλά και φροντισμένα, έτσι ώστε να μπορούν να συμβαδίσουν με την σύγχρονη πραγματικότητα του τομέα της μόδας.

Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Tommy Hilfiger για αυτόν το χειμώνα έχει επιλέξει μαζί με την κλασσική συλλογή να παρουσιάσει και την συλλογή TommyXTheChainsmokers. Το δίδυμο του συγκροτήματος ‘’The Chainsmokers’’, βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγχρονης pop κουλτούρας και γι’ αυτό το λόγο είναι οι πρεσβευτές των αντρικών συλλογών του Tommy Hilfiger, στις οποίες αυτή τη σεζόν έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση. Η συλλογή που φέρει το όνομά τους είναι απλά ένας ακόμα τρόπος για να αποδοθεί καλύτερα η φιλοσοφία των φετινών ρούχων του brand. Η μουσική, όπως και η μόδα έχει να κάνει με έμπνευση, διαφοροποιείται, αντλεί στοιχεία από το παρελθόν, χωρίς όμως να οπισθοδρομεί.

 

‘’O Alex και ο Drew είναι πραγματικά ο τέλειος ορισμός του σημερινού Tommy Guy’’ δηλώνει ο Tommy Hifiger και δίνει στη συλλογή του μία φρέσκια, νεανική και αισιόδοξη προσωπικότητα. Οι ‘’The Chainsmokers’’ είναι αυτοί οι τύποι που θα κάνουν το πουλόβερ των ‘90s να μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Μαζί του θα δεις και άλλα items με vintage αναφορές που όμως δεν χάνουν σε τίποτα από την αναθεωρημένη ματιά και προσέγγιση του brand για τη μόδα και το αντρικό στιλ.

 

Ο Tommy Hilfiger εξάλλου είναι αυτός που πάντα βλέπει τη μόδα ως μέσο έκφρασης. Τη συνδέει με τη μουσική αλλά και με τις περσόνες της (να σου θυμίσω την Britney Spears αλλά και τον Michael Jackson που φορούσαν τα ρούχα του) και την θέτει ως ένα ακόμα πεδίο κουλτούρας.

 

Φέτος, η ανδρική μόδα έχει ανάγκη από τα ‘90s και κυρίως τον αναβρασμό που επικρατούσε σε κάθε επίπεδο. Τα πουλόβερ παίρνουν όγκο, ενώ τα κοστούμια ξεφεύγουν λίγο από τις αυστηρές του φόρμες. Οι αθλητικές γραμμές μπαίνουν στο στα ρούχα της καθημερινότητας ενώ στοιχεία από το παραδοσιακό, αμερικάνικο κολεγιακό στιλ αποκτούν νόημα στο ανδρικό στιλ. Τα αστέρια και τα καρφιά, βγαίνουν από τα ρούχα των ‘90s και κάθονται με τον πιο φανταστικό τρόπο πάνω σε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια των συλλογών Tommy Hilfiger Menswear.

Η Tommy Hilfiger menswear συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Tommy Hilfiger και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα.