ΜΟΔΑ

Τρολάρισμα ή πουκάμισο; Το double shirt δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ

Αυτό είναι σίγουρα το πιο 'ugly item' του Balenciaga.

Ακόμα κι αν δεν έχεις καμία επαφή με την παγκόσμια μόδα, το όνομα του οίκου Balenciaga κάπου θα το έχει πάρει το αυτί σου. Και μιλώ βάσει στατιστικών, αφού είναι το brand με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google για τη φετινή χρονιά, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Μιλάμε για έναν πραγματικά διάσημο οίκο μόδας και μάλιστα luxury, που τελευταία έχει μία σαφώς ανοδική πορεία αλλά και μερικές κινήσεις που ξεπερνούν για λίγο τα όρια της μόδας και της δημιουργικότητας.

Αυτό ακριβώς το γεγονός είναι ένας ακόμα λόγος που μπορεί να έχεις ασχοληθεί με το brand. Αρχικά, θα σου θυμίσω την πιο αθώα του υπερβολή που δεν είναι άλλη από τα ugly sneakers για τα οποία έχουμε ξαναμιλήσει. Σε αυτό, να προσθέσω και την tote bag που λάνσαρε με έμπνευση την μπλε τσάντα IKEA, της οποίας η αξία ορίστηκε στα 2.000 δολάρια. Συνεχίζοντας με τις κινήσεις εντυπωσιασμού, ο ισπανικός οίκος ταράζει τα νερά με το ίσως το πιο περίεργο Τ-shirt που έχεις δει. Είναι μέρος της ανδρικής του συλλογής και μόλις το πήραν είδηση οι χρήστες στο Twitter, άρχισε το πάρτι.

Οι ευφάνταστοι τουιτεράδες έφτασαν στο σημείο να κάνουν copy το μοντέλο του Balenciaga, επιστρατεύοντας το ταλέντο τους στο DIY.

Ένα χρήστης είδε την πρακτική πλευρά του item. Το βλέπει σαν λύση όταν απλά δεν ξέρεις αν θες να φορέσεις T-shirt ή πουκάμισο.

Το πιο ευρηματικό outfit για το smart casual ντύσιμο, σχολιάζει κάποιος στο Twitter και δεν μπορείς να μην του δώσεις δίκιο, αφού το item συνδυάζει και τα δύο στιλ κυριολεκτικά.

Ο νεαρός εμπνέεται από το T-shirt και προτείνει τη δική του εκδοχή.

Αυτή η μπλούζα προφανώς δεν απειλεί να σπάσει τα ταμεία. Πρόκειται για ένα fashion item που είναι περισσότερο κονσεπτικό, αφού είναι πολύ δύσκολο να φορεθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες. Μεγάλα και πολυτελή brands όπως οι οίκοι Gucci και Comme des Garçons συνηθίζουν να λανσάρουν τέτοια κόνσεπτ, άλλωστε. Πάντως, η αξία αυτού του double shirt φτάνει τα 1.280 δολάρια και προφανώς είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητο.