GROOMING

5 προϊόντα που κάνουν τις ρυτίδες σου πιο γοητευτικές

Αργά ή γρήγορα, θα χρειαστεί να ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι τα σημάδια του χρόνου.

Ο χρόνος κυλά έτσι κι αλλιώς. Δεν ξέρω με βεβαιότητα να σου πω αν η υπέρτατη επιδίωξη/επιθυμία όλων μας είναι να εγκλωβίσουμε το χρόνο, να του πάμε κόντρα ή ακόμη καλύτερα να τον κάνουμε φιλαράκι, προκειμένου να μας φερθεί με μια κάποια τρυφεράδα και επιείκεια. Έχω όμως υπόψη μου μερικά χρήσιμα tips με κάποια αποτελεσματικά προϊόντα, που μάλλον τη σπάνε λίγο στο χρόνο, που αρέσκεται στο να γκαζώνει.

A post shared by Mark Ruffalo (@markruffalo) on

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μελέτη που να λέει ή -πιο έντιμα- να αποδεικνύει τα αποτελέσματα κάποιων συγκεκριμένων συμπεριφορών μας (ανδρών και γυναικών), ώστε να μην επιτρέπουμε στο χρόνο να αφήνει σημάδια στο δέρμα μας. Κι επειδή λοιπόν οι γυναίκες κοντραριζόμαστε πρώτες και καλύτερες με το χρόνο στηρίζοντας και αναδεικνύοντας τη ματαιοδοξία μας, φτάνει αυτή η στιγμή του χρόνου που ξέρουμε ή -πιο σωστά- έχουμε εύκαιρα όλα τα μικρά μυστικά διαχείρισης των ρυτίδων, που με κάποιο αυθάδικο τρόπο αφήνει ο χρόνος στο πέρασμά του. Αυτά λοιπόν θα μοιραστώ σήμερα μαζί σου με περίσσεια αγάπη, ώστε να ξέρεις πώς να χειριστείς την απρόβλεπτη επιτάχυνση του χρόνου σου.

Ας ξεδιαλύνουμε μαζί ένα κομμάτι της κοινής σοφίας μας. Ας ρίξουμε μια ματιά στους γοητευτικούς του Χόλιγουντ. Σ’ αυτά τα μεγάλα κι αγαπημένα αγόρια, που λάμπουν όσο κι αν ο χρόνος αφήνει μικρές ή μεγάλες ρυτίδες στο πρόσωπό τους: Mark Ruffalo, Leonardo DiCaprio, David Beckham, Pierce Brosnan, Jon Hamm.

A post shared by JON HAMM fan acc. (@jon_hamm) on

Για αρχή, χωρίς να χρειάζεται καν να μπούμε στο μπάνιο ή να ανοίξουμε τα νεσεσέρ των διάσημων γοητευτικών του πλανήτη, ας εντοπίσουμε από κοινού αυτές τις μικρές συμβουλές/συνήθειες στην καθημερινότητά τους που το πιο πιθανόν είναι να κάνουν κι έτσι μειώνουν κάπως τις βλάβες που προκαλεί ο χρόνος.

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Πλύνε κάθε πρωί το πρόσωπό σου με ένα απαλό σαπούνι και ξέβγαλε με χλιαρό νερό για φρεσκάδα και τόνωση. Σκούπισε απαλά το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα και ποτέ μην το τρίβεις. Τα ακατάλληλα καθαριστικά προϊόντα, αλλά και το έντονο τρίψιμο κατά τη διάρκεια του πλυσίματος το καυτό ή πολύ κρύο νερό αφυδατώνουν το δέρμα και το αποδυναμώνουν. Και το αφυδατωμένο δέρμα γερνά γρηγορότερα.

Δύο φορές την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα απολεπιστικό προϊόν με μικρούς κόκκους που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση είναι γνωστό ότι βοηθάει εξαιρετικά στην επιδερμιδική αναγέννηση και επιβραδύνει τη φωτογήρανση. Επιπλέον, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μεγάλων πόρων, στις μικρές ρυτίδες αλλά και στα στίγματα.

Άπλωσε μια αντιγηραντική ενυδατική κρέμα ή μια λοσιόν, ειδική πάντα για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Τα αντιγηραντικά προϊόντα ενυδατώνουν την επιδερμίδα και τονώνουν τις λειτουργίες του δέρματος. Συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων και δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες  προκαλούν οξείδωση και επιταχύνουν τους ρυθμούς γήρανσης, προλαμβάνοντας έτσι την εξέλιξη των ρυτίδων κι απαλύνοντας τις βαθιές γραμμές.

Μην ξεχνάς και την κρέμα ματιών. Η περιοχή των ματιών είναι παραπάνω από ευαίσθητη και η πολύωρη έκθεση στον υπολογιστή, σε συνδυασμό με τα ξενύχτια και το στρες, θέλουν μια κάποια αντιμετώπιση, προκειμένου να διατηρείς για πολλά χρόνια το λαμπερό σου βλέμμα.

Μετά από ξενύχτι, δοκίμασε να κάνεις μια μάσκα προσώπου και υιοθέτησε για πριν κοιμηθείς τη χρήση ενός serum περιποίησης και θρέψης που δουλεύει σωστότερα σε τέτοιες περιπτώσεις από ένα απλό ενυδατικό προϊόν.

Γενικά, μην παραλείπεις τη χρήση του αντηλιακού σου. Είναι γνωστό πια κι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο ήλιος προκαλεί οξειδωτικό στρες στα κύτταρα και αλλαγές στο γενετικό τους υλικό προκαλώντας πρόωρη γήρανση.

Τέλος, κράτησε τα 5 πιο must-have προϊόντα που κάνουν τις ρυτίδες σου πιο γοητευτικές.

Elemis, Pro-Collagen Marine Cream

Biotherm, Power Supreme Youth Arcitect Serum

 

 

Nivea Men, Creme

 

Shiseido Men, Cleansing Foam

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

 

Ηouse 99 by David Beckam, Truly Brighter Eye Balm

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Danny Moloshok/Invision/AP