GROOMING

6 αρώματα που οι γυναίκες δεν θα βαρεθούν ποτέ να μυρίζουν πάνω σου

Βρες τη δική σου κύρια πρόταση στην άγραφη αλλά δυναμική γλώσσα των οσμών.

Σύμφωνα με την ιστορία, η αίσθηση των οσμών είναι η αρχαιότερη μέθοδος ανίχνευσης του κόσμου γύρω μας. Από την παιδική μας ηλικία ακόμη, η δυνατότητα να λαμβάνουμε οσφραντικά μηνύματα καθορίζει με κάποιο μαγικό τρόπο την αντίληψη που αποκτάμε αυτόματα για τον εξωτερικό κόσμο. Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τις ικανότητες της όσφρησης πολλά χρόνια τώρα και μάλιστα το 1960 ανακάλυψαν τον όρο ‘φερορμόνη’,που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ‘φέρειν’ και ‘ορμάν’, που σημαίνει διεγείρω, ή αλλιώς δίνω κίνητρο. Οι φερορμόνες εκκρίνονται εξωτερικά για να προκαλέσουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, επενεργώντας από απόσταση πάνω στη συμπεριφορά και φυσιολογία ενός άλλου οργανισμού του ίδιου είδους.

Αρχικά, οι επιστήμονες πίστευαν ότι όλο αυτό είναι αντιληπτό μόνο στα έντομα, αλλά μετά από μελέτες διαπίστωσαν ότι αυτή η φανταστική ‘γλώσσα των οσμών’ χρησιμοποιείται στην επικοινωνία τόσο των ερπετών, όσων και των θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.

Η ιστορία των αρωμάτων είναι μεγάλη και σίγουρα συναρπαστική κι ενδιαφέρουσα. Ακόμη κι αν δεν την ξέρεις όλη ή δεν έχεις ιδέα το πώς και γιατί, ξέρεις καλά ότι τα αρώματα γύρω σου επηρεάζουν κατά πολύ τη διάθεσή σου.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για μυρωδιές και μελέτη αυτών. Έχω διαβάσει άπειρες γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι οσμές που εκπέμπουμε μας κάνει λιγότερο ή περισσότερο ελκυστικούς στους γύρω μας. Σήμερα, έχει γίνει πια αποδεκτό, ότι όλοι οι άνθρωποι εκκρίνουμε οσμές που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των άλλων. Ακόμα κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε ή όχι η μεταχείρισή μας εξαρτάται κι από το άρωμά μας. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο οσφραντικός εγκέφαλός μας ρυθμίζει τις κινήσεις μας, το αίσθημα πείνας και δίψας, αλλά και το σεξουαλικό μας ένστικτο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μπορείς κι εσύ να εξηγήσεις γιατί όλες οι αναμνήσεις μας συνδέονται με διάφορα αρώματα. Κάνε το εξής πείραμα στον εαυτό σου: Φαντάσου μυρωδιές που συνδέονται με ένα καφέ, ένα εστιατόριο, ένα χειμωνιάτικο πρωινό σε χωριό με τα τζάκια να καίνε στο φουλ, ή στο πατρικό σου τη στιγμή που ένα κέικ σιγοψήνεται. Τίποτα άλλο δεν θα ρθει στη μνήμη σου πιο γρήγορα απ΄ αυτό που θα συνδέσεις με μια αγαπημένη σου μυρωδιά.

Αυτός είναι κι ο λόγος που εμείς οι γυναίκες ξέρουμε να χρησιμοποιούμε τα αρώματα για να προσελκύσουμε με κάποιο μαγικό τον άντρα της ζωής μας.

Αφού λοιπόν συνειδητοποιήσεις κι εσύ την αίσθηση αλλά και δυναμική της όσφρησης και πώς αυτή μας δίνει ευχαρίστηση σεξουαλική αλλά και ψυχική, διάλεξε με προσοχή το επόμενο άρωμα που θα συντροφεύσει τις μέρες και τις νύχτες του χειμώνα, κάνοντάς μας να λιώσουμε στην αγκαλιά σου.

Διάλεξα λοιπόν με προσοχή και αγάπη 6 από τα ωραιότερα χειμωνιάτικα αρώματα, αυτά που όλες εμείς οι απαιτητικές γυναίκες εκτιμάμε λίγο παραπάνω για όλα αυτά που αποκαλύπτουν τη στιγμή που φοριούνται…

Gucci, Guilty Absolute Pour Homme

Ένα δυναμικό και σέξι άρωμα που κάνει μια σύγχρονη δήλωση αυτο-έκφρασης αποδεσμευμένη από κοινωνικά πρότυπα. Ξεχωρίζει για τις ξυλώδεις νότες του.

Acqua di Parma, Colonia Pura

Πρόκειται για ένα καθαρό άρωμα, που απελευθερώνει μια αίσθηση τρυφερότητας κι αναζωογόνησης. Έχει φρέσκιες νότες περγαμόντου συνδυασμένες με πικάντικες νότες κολίανδρου.

Hugo Boss, The Scent

Aυτό το άρωμα είναι για τον άνδρα που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις επιτυχίες της προσωπικής του ζωής, παρά στα επαγγελματικά του επιτεύγματα. Περιέχει ένα πρωτότυπο συστατικό από την Αφρική: το αφροδισιακό Maninka Fruit, το οποίο θυμίζει Passion Fruit και ρούμι. Ωστόσο, το Maninka Fruit λέγεται ότι είναι ένα μέσο για να προκαλεί την επιθυμία..

Calvin Klein, Eternity

Στο κατώφλι της 30ης επετείου, αυτή σου η επιλογή είναι ένας συνδυασμός δύναμης και ευαισθησίας.Το πιο must-have άρωμα «μετακινείται» μεταξύ ενθουσιασμού και ζωντάνιας, ζεστασιάς και αυτοπεποίθησης, χάρη στο ‘πάντρεμα’ του μανταρινού με το κεχριμπάρι και είναι μια ταυτόχρονη έκφραση της σύγχρονης και της κλασσικής ανδρικής ευαισθησίας.

Dior, Sauvage

Ίσως ένα από τα πιο προκλητικά αισθαντικά αρώματα όλων των εποχών. Με τον Johnny Depp να πρωταγωνιστεί στην καμπάνια συνήθως το ξεχωρίζουμε εμείς οι γυναίκες για τα πλούσια κύματα περγαμόντου, λιβανιού, λεβάντας και πιπεριού, που πραγματικά πλημμυρίζουν τις αισθήσεις μας.

Yves Saint Laurent, L’Homme Ultime

Αυτή εδώ είναι ίσως η πιο τολμηρή οσφρητική δήλωση που ενσαρκώνει τις αξίες της αρρενωπότητας του σήμερα, το μαγνητισμό, την αυτοπεποίθηση και το στυλ. Ένα δημιούργημα από ξυλώδεις νότες που παράλληλα με το περγαμόντο και το λευκό πιπέρι ασκεί μια αινιγματική επίδραση.