GROOMING

Αρώματα να κάνεις δώρο σε σένα και τους φίλους σου

Κι όμως, είναι αλήθεια: μπορείς να καθαρίσεις όλη τη λίστα με τα δώρα σου απέναντι σε αδερφούς, θείους και συναδέλφους στο κατάστημα καλλυντικών. Δες πώς.

Ένα άρωμα μπορεί να είναι από αφόρητα βαρετό δώρο έως τρομερά πετυχημένο. Το μυστικό κρύβεται στο πως θα το επιλέξεις και στο να βρεις στοιχεία, είτε στο περιεχόμενό του είτε στη συσκευασία του, που να ταιριάζουν με την προσωπικότητα του αποδεκτή. Εμείς διαλέξαμε κάποιες αντρικές φυσιογνωμίες στη ζωή σου και τα αντίστοιχα αρώματα που πιθανότητα θα τους ταιριάξουν, ιδανικά δώρα που θα χαρούν να τα αντικρύσουν σκίζοντας το γυαλιστερό περιτύλιγμα.

Για τον “δύσκολο” αδερφό σου

Από όλη τη λίστα με τους φίλους και τους συγγενείς σου, οι πιο δύσκολοι να τους πάρεις δώρο είναι αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία “δύσκολοι”. Αυτό μεταφράζεται σε εκείνους που είτε α) τα έχουν όλα είτε β) τα κράζουν όλα ως πολύ συνηθισμένα, πολυφορεμένα, εμπορικά, βαρετά. Σίγουρα δεν θα μπορέσει κανείς να χαρακτηρίσει έτσι το άρωμα Eau de Monsieur που η διάσημη γαλλίδα αρωματοποιός Annick Goutal πρωτολάνσαρε στα 80s και το οποίο έχει αγαπηθεί από τους πιο εκλεκτικούς άντρες εκεί έξω. Ντελικάτο και δροσερό, με φρέσκες νότες μανταρινιού μέντας και βότανων είναι πολύ ελαφρύ αλλά και πολύ αισθησιακό συγχρόνως. Ό,τι πρέπει για όσους εκτιμούν τη διακριτική γοητεία των αρωμάτων και όχι εκείνα που σε χτυπούν με την μπρουτάλ μυρωδιά τους στο κεφάλι.

Για τον έφηβο ανιψιό σου

Ακόμη κι αν δεν ενθουσιαστεί με τη μυρωδιά (ερμ, βασικά έφηβος είναι, μια χαρά θα ενθουσιαστεί, όπως ενθουσιάζεται με οποιοδήποτε νέο ερέθισμα από τον έξω κόσμο), σίγουρα θα κολλήσει με το ροκ μπουκάλι σε σχήμα μικρόφωνου και με το –εκνευριστικό για μαμάδες και γέρους- όνομα Decibel. Παρεμπιπτόντως, πάντως, το άρωμα της Azzaro έκανε τεράστια επιτυχία το 2011 που εμφανίστηκε στα ράφια των καταστημάτων και μυρίζει και πράγματι πολύ ωραία, με έναν πολύ βαθύ, σκοτεινό, μεθυστικό, πιπεράτο και οριεντάλ τρόπο. Ό,τι πρέπει για να κάνει τα κορίτσια του Γ’2 να παραμιλάνε.

Για τον stylish συνάδελφο σου

Αν έχεις ένα φίλο καλόγουστο, με ενδιαφέρον για τη μόδα και όλα τα πράγματα που τον ομορφαίνουν, πες τον μετροσέξουαλ, πες τον και ψώνιο άμα θες, θα εκτιμήσει ιδιαιτέρως να εμπλουτίσει τη συλλογή του από κολόνιες με το νέο άρωμα Bottega Veneta που, σημειωτέον, είναι και το πρώτο αντρικό του οίκου. Γήινο, ξυλώδες και με έντονη, ζεστή μυρωδιά πεύκου και πατσουλί αναδίδει ραφιναρισμένο γούστο, σοφιστικέ ενδιαφέροντα και αισθησιασμό. Ζήτα από την πωλήτρια να το μυρίσεις και σκέψου σοβαρά την περίπτωση να το κρατήσεις για σένα.  

Για τον κολλητό σου από το γυμναστήριο

Αυτός ο dude που περάσατε όλη τη χρονιά μαζί δίπλα δίπλα στα βάρη και στο ελλειπτικό,  θα γελάσει με την καρδιά του όταν σκίσει το περιτύλιγμα από αυτό το σχεδόν χιουμοριστικό άρωμα με το αστεία μπρουτάλ όνομα Champion. Πράγματι, πάντως, θεωρείται το άρωμα των πρωταθλητών, καθώς και ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά προϊόντα του οίκου Davidoff. Με ένα από τα πιο ευρηματικά μπουκάλια των τελευταίων ετών και με δύο εκδόσεις, μια light, δροσερή version, το Energy και μια με κλασική, μυστηριώδη σύνθεση, θα βρει μόνιμη θέση στο σάκο της προπόνησης.

Για τον εκλεπτυσμένο θείο σου

Υπάρχουν άντρες που από μικρά αγόρια μέχρι και βαθιά στην τρίτη ηλικία τους συνεχίζουν να εκτιμούν αφάνταστα οτιδήποτε ποιοτικό και ξεχωριστό, όπως ένα ραμμένο κατά παραγγελία κοστούμι. Το Made To Measure, το άρωμα που λάνσαρε φέτος ο οίκος Gucci και είναι εμπνευσμένο από τα sur mesure κοστούμια του, μυρίζει ακριβώς αυτό: πολυτέλεια. Αν έχεις έναν τέτοιο gentleman στο περιβάλλον σου, χάρισέ του το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για τον συντηρητικό μπαμπά σου

Υπάρχει μια σειρά αρωμάτων που θεωρούνται κλασικά και έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία αφενός λόγω του ότι η μυρωδιά τους είναι διαχρονικά σαγηνευτική αφετέρου διότι ταιριάζουν στην επιδερμίδα μιας μεγάλης μερίδας αντρών. Οι πιθανότητες λένε πως, αν δεν την έχει ήδη δοκιμάσει, οποιοσδήποτε κλασικός τύπος εκεί έξω θα γοητευτεί από τη μυρωδιά της Fahrenheit, ένα από τα πιο ευπώλητα αρώματα του οίκου Dior. Εκτός βέβαια αν αυτός ο άντρας για τον οποίο την προορίζεις έχει ήδη το δικό του άρωμα, στο οποίο είναι πιο πιστός απ’ όσο ήταν σε οποιαδήποτε γυναίκα. Μην παρεξηγηθείς αν δεν δεχθεί να το αλλάξει.

Για το υπερφίαλο αφεντικό σου

Όλα τα αφεντικά κρύβουν μια εκδοχή του Michael Scott από το The Office μέσα τους, τουτέστιν όλοι θα ήθελαν μια κούπα με το μήνυμα World’s Best Boss να στολίζει το γραφείο τους. Επειδή όμως η ιδέα και μόνο σου φέρνει αναγούλα, χάρισέ του μια άλλου τύπου κούπα, την κούπα του νικητή, που είναι εξίσου – ή και περισσότερο – αποθεωτική ως δώρο, αλλά κάπως λιγότερο γλοιώδες. Να είσαι σίγουρος πως το Invictus (μα και τι όνομα!) θα αγγίξει τις πιο υπεροπτικές χορδές του.