GROOMING

Δεν είναι και τόσο κακό να χρησιμοποιείς τα σαπούνια της

Ο ανδρισμός σου δεν κρίνεται από το αν το δέρμα σου μυρίζει καμιά φορά λίγο καλύτερα από το να 'χεις πλυθεί με πράσινο σαπούνι.

Μεγαλώσαμε με κάποια ταμπού σε αυτή τη χώρα. Κάποια σωστά, κάποια εντελώς άκυρα. Και για κάποιο λόγο ένα από όλα αυτά είναι η πεποίθηση ότι εσπεριδοειδή, άνθη και άλλα συμπαθή αρώματα είναι μόνο για τις γυναίκες.

 

 

Σιγά. Μας έπιασαν τσίσα.

Δεν θα σε πει κανένας φλώρο αν χρησιμοποιείς πού και πού κάποιο σαπούνι με άρωμα. Δεν θα σκεφτεί κανείς τίποτα κακό για εσένα αν χαρείς που το δέρμα σου μυρίζει λίγο όμορφα. Δεν θα πάθουν απολύτως τίποτα τα χρωμοσώματά σου αν πλυθείς με παπάγια, αγιουβέρδα και εκχύλισμα αμυγδάλου. Σου το ορκίζομαι.

Και σου το λέω εγώ που πριν μερικά χρόνια με ενοχλούσε κάθε είδος υπερβολικού αρώματος όχι μόνο στο δικό μου σώμα αλλά και στους τριγύρω. Που δεν μπορούσα καν να πιάσω κρέμα σώματος με τα χέρια μου γιατί όπως έλεγα “ακόμα και μετά το πλύσιμο των χεριών, έχει μείνει η γλίτσα”.

 

Τα χρόνια όμως πέρασαν και τώρα έχω μάθει να απολαμβάνω τις ωραίες μυρωδιές τόσο σε εμένα όσο και σε μία γυναίκα. Το είχα ακούσει το κράξιμό μου για την παπάγια στο κείμενο “γιατί το καλοκαίρι αγαπάμε τα κορίτσια ένα τσαφ περισσότερο” αλλά προ δύο ημερών αποφάσισα να γράψω αυτό εδώ το κείμενο. Και το αποφάσισα την ώρα που χρησιμοποιούσα ένα αφροντούς με άνθη πορτοκαλιάς και ένιωθα ότι βρισκόμουν μποτιτσελικά σε έναν πορτοκαλεώνα στη Μάνη με κοριτσόπουλα να στύβουν πορτοκάλια πάνω από το σώμα μου. Όχι αλλά κατάλαβες.

 

Οι εταιρείες καλλυντικών και περιποίησης γενικότερα έχουν φροντίσει να εντοπίσουν εκείνες τις μυρωδιές της φύσης που προκαλούν σώμα και πνεύμα. Ναι, όλα στη ζωή είναι μάρκετινγκ και “τι άλλο θα βρουν αυτοί οι σατανάδες να μας πουλήσουν” αλλά πες μου εσύ αν είναι διαφορετικό ή όχι το σώμα μιας γυναίκας όταν βγαίνει από το μπάνιο και μυρίζει γιασεμί.

Και επειδή είπα γυναίκα, φτάνουμε και στον τίτλο του σημερινού θέματος. Γιατί πού είναι το πιθανότερο να τα συναντήσεις όλα αυτά τα μυρωδάτα και υπέροχα; Στο μπάνιο μιας γυναίκας. Είτε αυτή είναι η κοπέλα σου είτε η αδερφή σου. Αρκεί είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη περίπτωση να έχεις το ελεύθερο να τα χρησιμοποιείς.

Φάση 1η: Η φάση της άρνησης

Φυσιολογική φάση. Κυρίως γιατί το 85% των ανδρών θεωρεί ότι έχει πλυθεί επαρκώς αν με το σαμπουάν που έχει βάλει στα χέρια του για τα μαλλιά, σαπουνίσει γρήγορα μασχάλες, λίγο κοιλιά και πολύ γρήγορα περιοχή πέους και οπίσθια. Σε αυτή τη φάση δεν σε νοιάζει καν πώς μυρίζει το σαπούνι σου. Δεν αγχώνεσαι που το σώμα σου είναι μεν καθαρό αλλά μυρίζει βαρετά. Πρέπει να φτάσει η δεύτερη φάση για να ξυπνήσεις στο συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Φάση 2η: Η φάση της συνειδητοποίησης

Συνήθως έρχεται σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο δεν έχεις πάρει φυσικά μαζί τα δικά σου σαπούνια και ανακαλύπτεις ότι το σαπούνι που σου προσφέρουν είναι κάτι ξεχωριστό. Ή την πρώτη φορά που θα βρεθείς στο ντους μιας κοπέλας χωρίς το δικό σου χαζοσαμπουάν στον ορίζοντα και αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι από όλη αυτή τη γκάμα επιλογών θα χρησιμοποιήσεις. Η συνειδητοποίηση έγκειται στο ότι σου αρέσει ξαφνικά να μυρίζεις grapefruit και καρύδα. Σου φαίνεται λίγο περίεργο αλλά μυρίζει ωραία το σώμα σου με τον συνδυασμό του εκχυλίσματος αμυγδάλου με το μέλι ή στην ιδιόμορφη πρώτη επαφή του με argan oils (μη με ρωτήσεις, δεν ξέρω τι είναι).

 

Φάση 3η: Η φάση της αποδοχής

Ο σωστός ο άντρας δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι κάτι του αρέσει. Ακόμα κι αν αυτό που του αρέσει ίσως να ξενίσει τους φίλους του ή τα alpha male της αγέλης. Αποδέξου ότι δεν σε χαλάει πού και πού να περιποιείσαι τον εαυτό σου λίγο παραπάνω απ’ ό,τι έχεις συνηθίσει. Σε αυτή τη φάση θα είσαι ανοιχτός στο να μπει και στο δικό σου σπίτι ένα τέτοιο αφρόλουτρο ή σαμπουάν. Θα βρίσκεις αφορμές για να κάνεις πιο συχνά ντους στο σπίτι της ή θα ξεχνάς το νεσεσέρ με το δικό σου σαμπουάν.

Φάση 4η: Η φάση “το παράκανες”

Σου είπα να απολαμβάνεις εκείνες τις φορές που θα βρεθείς στο μπάνιο της και θα χρησιμοποιήσεις τα σαπούνια της. Δεν είπαμε να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε spa σαν να ανακάλυψες την Αμερική.

Παπάγιες, γιασεμιά και ζουληγμένα πορτοκάλια και στο @christoschatzi