GROOMING

Δεν πας να κουρεύεσαι;

Και αυτή τη φορά μη ζητήσεις «μια από τα ίδια». 5 νέες παραλλαγές κλασικών αντρικών μαλλιών, που φοριούνται πολύ, θέλουν να στολίσουν και το δικό σου κεφάλι.

Είναι α) κρίμα και β) άδικο να έχεις περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής σου με το ίδιο και απαράλλακτο κούρεμα που δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι καν ενδιαφέρον (και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις αναρωτηθεί ούτε εάν ταιριάζει στο πρόσωπό σου). Κρίμα γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχεις βαρετά μαλλιά και άδικο γιατί είναι πολύ πιθανό κάποιο άλλο κούρεμα εκεί έξω να σου ταίριαζε τέλεια και να αναδείκνυε το στιλ και τα χαρακτηριστικά σου. Εμείς, συγκεντρώσαμε 5 ιδιαίτερα -αλλά όχι υπερβολικά- στιλ μαλλιών, που τώρα τελευταία αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ούτως ώστε να εμπνευστείς ένα νέο look και να το λανσάρεις φέτος.

Κοντά, λοξά και όρθια

Aaron Paul

Ότι πρέπει για τους παραδοσιακούς, εκείνους που επιμένουν κοντά και φοβούνται να πάρουν μεγάλα ρίσκα (ή έχουν πολύ σπαστά μαλλιά για οτιδήποτε άλλο), αυτό το κούρεμα διαφοροποιείται από το κλασικό marine μόνο στο μπροστινό μέρος, όπου οι λίγο πιο μακριές τρίχες θα πρωταγωνιστήσουν ανασηκωμένες και με λοξή κλίση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Τα υπέρ: Minimum χρόνος το πρωί μπροστά στον καθρέφτη, ελάχιστο στρες μήπως και μέσα στην ημέρα το μαλλί σου έχει χαλάσει και πετάει.

Τα κατά: Περιορισμός στα χτενίσματα καθώς, με τόσο κοντές τρίχες, δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορεί να δοκιμάσει κανείς. Υπάρχουν όμως πάντα οι σκούφοι και τα καπέλα.

Ταιριάζει σε: Οποιονδήποτε δεν θέλει να ασχολείται πολύ με τα μαλλιά του και φοβάται να τα μακρύνει μήπως δείχνει φλώρος ή ατημέλητος ή ατημέλητος φλώρος.

 

Αναβαθμισμένος Elvis

David Beckham

Είναι το λεγόμενο quiff, αυτή η ανασηκωμένη και στρογγυλοποιημένη φράντζα που θυμίζει για πάντα τον King. Ο οποίος, βέβαια, την ανασήκωνε τόσο πολύ που έμοιαζε με περούκα, με αποτέλεσμα μόνο εκείνος να μπορεί να διατηρεί αυτό το χτένισμα ως trademark του μύθου του. Εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την απλή εκδοχή, για τους κοινούς θνητούς, που δείχνει εντελώς σύγχρονη και όσο πρέπει φροντισμένη.

Τα υπέρ: Το κούρεμα/ χτένισμα είναι τόσο ιδιαίτερο που δημιουργεί στιλ από μόνο του, ακόμη κι αν κυκλοφορείς όλη μέρα με φόρμες.

Τα κατά: Θέλει σεσουάρ. Ακόμη και αν τα μαλλιά σου είναι ίσια, δυστυχώς το πιστολάκι είναι απαραίτητο για να δώσει τον επιθυμητό όγκο. Και δεν υπάρχουν πολλοί άντρες εκεί έξω που προτίθενται να βάζουν κάθε μέρα σεσουάρ. Αν δεν αποτελεί πρόβλημα για σένα, με τις ευχές μας.

Ταιριάζει σε: Εκείνους που έχουν καταλάβει πως τα μαλλιά τους είναι το μεγάλο asset του προσώπου τους και είναι διατεθειμένοι να τα φροντίσουν, στους metrosexual, στους νοσταλγούς του ροκ εν ρολ. 

 

Brit rock φράντζα

Ashton Kutcher

Δεν υπάρχει μόνο η γλυμμένη, σαν κράνος φράντζα του Justin Bieber εκεί έξω, αυτή που βγάζει κακό όνομα για τις φράντζες γενικώς. Υπάρχουν και άλλες πολλές παραλλαγές των μακριών μαλλιών που σκεπάζουν το μέτωπο, κρύβουν τα “λιμανάκια” και κολακεύουν το πρόσωπο του κατόχου τους. Βασική προϋπόθεση τα ίσια μαλλιά .

Τα υπέρ: Ενδιαφέρουσα, νεανική και με κάτι επαναστατικό στο σχήμα της, άπαξ και τη συνηθίσεις δεν θα θες να την αποχωριστείς.

Τα κατά: Ο εκνευρισμός που μπορεί να σου δημιουργήσει αρχικά η αίσθηση των μαλλιών στο μέτωπό σου. Επίσης, η υγρασία θα γίνει ο νέος μεγάλος σου εχθρός.

Ταιριάζει σε: πιτσιρικόφατσες, μακρόστενα πρόσωπα που θέλουν να “κόψουν” μερικά cm και σε όποιον ενδόμυχα μισεί τη μικροαστική ζωή του και φαντασιώνεται να ήταν frontman σε βρετανική μπάντα. 

 

Teddy boy χωρίστρα

Ryan Gosling

Το κακό παραέγινε με τους ατσαλάκωτους Mad Men, τις sleek χωρίστρες τους και τα δεν-πετάει-τρίχα sixties κεφάλια τους. Όχι πως δεν είναι ωραία να χαζεύεις αυτά τα χτενίσματα, κάθε άλλο. Αλλά ποιος νορμάλ, καθημερινός άντρας εν έτει 2012 θα ξυπνήσει το πρωί, θα στρώσει τη χωρίστρα του και θα βάλει την μπριγιαντίνη του; Και, ακόμη και αν το κάνει, πως θα τη διατηρήσει; Και σε ποια δουλειά θα πάει έτσι; Όλα αυτά είναι προβληματισμοί που δεν θα έχεις με την πιο εξελιγμένη και σαφώς πιο χαλαρή χωρίστρα στο πλάι που στέκεται στη θέση της με ένα βούρτσισμα και λίγο κερί. Δείχνει φυσική, relaxed και παράλληλα φροντισμένη.

Τα υπέρ: Το πώς θα την περιποιείσαι δεν θα σε προβληματίσει σχεδόν καθόλου. Αρκεί βέβαια να πας σε έναν καλό κομμωτή που θα φροντίσει να σου κόψει τα μαλλιά στο σωστό μήκος (μακριά από την πλευρά της χωρίστρας, πιο κοντά από την άλλη).

Τα κατά: Αν τα μαλλιά σου είναι έστω και λίγο σπαστά και δεν προτίθεσαι να βάλεις πιστολάκι, μέσα στην ημέρα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κατσαρώσουν. Όχι πως αυτό είναι απαραιτήτως κακό.

Ταιριάζει σε: Αγόρια με καλό γούστο, άντρες με κρυφή αγάπη για το retro στιλ και τις περασμένες δεκαετίες, τύπους που πάνε στα μπαρ για να φλερτάρουν, και όχι για να σπάσουν πλάκα με τους κολλητούς τους.

 

Άτακτα καρφιά

Ryan Reynolds

Επιτηδευμένα χύμα και όσο πρέπει αντιδραστικά, τα νέα καρφάκια δεν είναι κολλημένα με ζελέ αλλά μοιάζουν να σχηματίστηκαν τυχαία, όπως ξύπνησες το πρωί (άσχετα που για να τα πετύχεις θα πρέπει να, αφού ξυπνήσεις, να περνάς κανά πεντάλεπτο μπροστά στον καθρέφτη φορμάροντας). Είναι αναμφίβολα cool και με ένα βούρτσισμα μπορούν να στρώσουν ήσυχα προς τα κάτω – αν η περίσταση επιβάλλει επίσημο ντύσιμο και συντηρητικό κεφάλι.

Τα υπέρ: Αν σε κουρέψουν σωστά, θα καταλήξεις με τα πιο ευέλικτα μαλλιά που είχες ποτέ, έτοιμα να υπακούσουν τις διαταγές σου. Ατίθασα όποτε θες να δείχνεις ατίθασος, καθωσπρέπει όποτε θες να δείχνεις «καλό παιδί».

Τα κατά: Το χτένισμα φαίνεται τυχαίο, αλλά δεν είναι. Για να λειτουργήσει σωστά θέλει να αφιερώνεις χρόνο στο φορμάρισμα, διαφορετικά θα καταλήξεις με ένα ημίμετρο σοβαρό/ ασόβαρο χτένισμα που θα υποδηλώνει πως σου έκλεψε κάποιος τους καθρέφτες από το σπίτι.

Ταιριάζει σε: Αναποφάσιστους, ανασφαλείς που θέλουν να έχουν πολλές επιλογές, αιώνια παιδιά που θέλουν διακαώς να κουβαλήσουν κάτι από την εφηβική τους ηλικία στην άχρωμη, βαρετή ενήλικη ζωή τους.