GROOMING

Grooming: Ένας οδηγός για τεμπέληδες

Απλές κι αποτελεσματικές συμβουλές για σένα που βαριέσαι και στη σκέψη ότι ήρθε η ώρα να ξυριστείς.

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι η τριχοφυΐα στο σώμα και στο πρόσωπο δεν είναι κάτι επιλήψιμο. Ίσα – ίσα και  πάντα στα πλαίσια του φυσιολογικού, είναι δείγμα της αρρενωπότητάς σου. Όλα όμως είναι σχετικά με τον τύπο που θες να πλασάρεις, αφού δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το που και πόση τριχοφυΐα επιτρέπεται.

Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, για να αποφύγω παρανοήσεις. Καμία γυναίκα δεν θέλει να έχεις πόδια απαλά σαν μετάξι. Σίγουρα όμως δεν είναι καθόλου γοητευτικό οι τρίχες να κάνουν πάρτι στην πλάτη σου ή να ξεπροβάλλουν από τα δάχτυλα των ποδιών ή τα ρουθούνια σου. Η χρυσή τομή είναι αυτό που πρέπει να πετύχεις και εδώ θα μάθεις πώς, ακόμα κι αν τεμπελιάζει μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να ασχοληθείς.

Ακολούθησε, λοιπόν, αυτές τις μικρές αλλά θαυματουργές συμβουλές, αντιμετώπισέ τις σαν ένα μπούσουλα που θα σε βοηθήσει να είσαι και να φαίνεσαι περιποιημένος χωρίς να σπαταλάς ώρα και ενέργεια.

Tip #1

Άσε τα ξυραφάκια στην άκρη. Αν δεν είσαι φαντάρος, δεν έχεις κανένα λόγο να τα χρησιμοποιείς. Χρειάζεται να φροντίσεις την επιδερμίδα σου πριν και μετά το ξύρισμα που σημαίνει επιπλέον χρόνος. Επίσης, να σου θυμήσου ότι το ξυραφάκι είναι πηγή μικροβίων και είναι πολύ πιθανό να ερεθιστείς ή να κοπείς κατά τη διαδικασία. Γι’ αυτό καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση.

Το ξυραφάκι μπορεί να έχει συμμετοχή στη ρουτίνα περιποίησης αραιά και που γιατί λειτουργεί σαν ένα είδος απολέπισης. Κι επειδή, αν σου πω να κάνεις scrub είναι πολύ πιθανό να με αγνοήσεις ή να απορήσεις, σου προτείνω να ξυριστείς.

Tip #2

Πάρε μία ξυριστική μηχανή για να τριμάρεις τα μούσια στο πρόσωπό σου και φρόντισε να έχεις άλλη για το σώμα σου. Είπαμε να γλιτώσεις χρόνο αλλά όχι να προσπεράσεις και τους κανόνες υγιεινής. Γι’ αυτό ποτέ μην μπερδεύεις την ξυριστική του προσώπου με αυτή που χρησιμοποιείς για τις μασχάλες ή άλλα σημεία του σώματος. Επίσης, υπάρχει διαφορά στην κεφαλή μίας μηχανής για το πρόσωπο με αυτή για το σώμα καθώς η πρώτη είναι μικρότερη και πιο ευέλικτη στο να δίνει σχήμα στα γένια σου.

Tip #3

 

Μην κάνεις γενναίες κινήσεις όταν έχεις στα χέρια σου μία ξυριστική μηχανή. Ξεκίνα να τριμάρεις σιγά-σιγά τις τρίχες στο στήθος σου ή όπου αλλού έχεις αποφασίσει ότι θες να το κάνεις. Μπορεί να σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο στην αρχή αλλά σίγουρα θα γλιτώσεις την αναμονή να μεγαλώσουν και να φτάσουν στο μήκος που θες.

Tip #4

Η ευαίσθητη περιοχή είναι ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή. Το ξυραφάκι δεν είναι πολύ καλή ιδέα ούτε εδώ, ακριβώς για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Ο ενδεδειγμένος τρόπος να αποτριχώσεις ατή την περιοχή έχει ως εξής: ξεκίνα το ξύρισμα με τη μηχανή πολύ προσεκτικά. Αν είναι δυνατόν, ας μην ακουμπάει το δέρμα σου. Ειδικά στα επίμαχα σημεία, καλό είναι να μην πάρεις τελείως όλες τις τρίχες γιατί θα τις δυναμώσεις και κανείς δεν θέλει να τις έχει εκεί κάτω έτσι κι αλλιώς. Επομένως, αργές και προσεκτικές κινήσεις για να είναι όσο αποτριχωμένη πρέπει η ευαίσθητη περιοχή.

Tip #5

Σημεία όπως τα δάχτυλα των ποδιών ή των χεριών, τα φρύδια, η μύτη ή τα αυτιά θέλουν μεγάλη προσοχή. Αν οι τρίχες στην περιοχή είναι ενοχλητικές τότε προχώρα αλλά μόνο αν είσαι σίγουρος ότι οι κινήσεις σου θα είναι μελετημένες και ακριβείς. Στις ατίθασες τρίχες που φυτρώνουν στα δάχτυλα, χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι, το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε αυτές της μύτης. Στα υπόλοιπα, το τσιμπιδάκι φρυδιών ή η βοήθεια του ειδικού είναι οι λύσεις που έχεις στη διάθεσή σου.

Tip #6

Αν είσαι από αυτούς που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα τριχοφυΐας σε ενοχλητικό βαθμό και ταυτόχρονα βαριέσαι να ασχοληθείς, είναι πολύ πιθανό να πέσεις στην παγίδα και να κάνεις το λάθος βάλεις την κοπέλα σου, την αδερφή ή τη φίλη σου να σε ξυρίσουν με το ξυραφάκι ή να σου κάνουν χαλάουα. Ίσως ακούγεται ως μία λύση αλλά το μετά θα σε κάνει να το μετανιώσεις κατά πάσα πιθανότητα. Για να μπεις στη διαδικασία να αφαιρέσεις αυτές τις τρίχες εκεί πίσω χρειάζεται να κάνεις και την κατάλληλη προετοιμασία για να μαλακώσουν και να μην προκληθούν ερεθισμοί. Επομένως, αν δεν έχεις την υπομονή του trimming με τη μηχανή, ζήτα βοήθεια από έναν δερματολόγο για πιο δραστικές και μόνιμες λύσεις

Τέλος, θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν σημαντικό πρόβλημα με την αντρική τριχοφυΐα. Αυτό που ενοχλεί είναι τα άκρα. Ούτε μεταξένια απαλότητα αλλά ούτε και χνουδωτό μαξιλάρι. Αυτό που είμαι σχεδόν βέβαιη ότι καμία δεν αντέχει είναι οι παραμελημένες τρίχες που φυτρώνουν άτσαλα, μεγαλώνουν, τσιμπάνε, σγουραίνουν και καμία η δική σου συμβολή για να τις διορθώσεις. Δεν σου ζητάμε να γίνεις εμμονικός με τις τρίχες σου. Μείνε τεμπέλης σε αυτό τον τομέα, αρκεί όμως να βρεις τις δικές σου βασικές συνήθειες που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου και πιο γρήγορη τη διαδικασία.