GROOMING

Η περιποίηση ξεκινά πριν τα 30

Ακόμη όμως κι αν έχεις ήδη πατήσει τα πρώτα -άντα, προλαβαίνεις. Κάνε τον χρόνο φίλο με τα κατάλληλα tips και προϊόντα.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε 2000 άτομα βρέθηκε πως το 1/3 των ερωτηθέντων συνδέει την ευτυχία με την αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, αυτό το ποσοστό των ανθρώπων δηλώνουν πως, αν είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση για την εξωτερική τους εμφάνιση, θα ένιωθαν περισσότερο ευτυχισμένοι. Πως μπορείς όμως να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση όχι μονο για το παρόν αλλά φροντίζοντας και για το μέλλον;  

Μερικές συμβουλές grooming είναι διαχρονικές: μην πειράζεις τα σπυράκια σου, μην ξυρίζεσαι με στεγνό δέρμα, μην δανείζεσαι ξένα ξυραφάκια. Διαχρονικά είναι επίσης και αρκετά προϊόντα, όπως ένα καλό σαπούνι καθαρισμού που αποφράσσει τους πόρους και απομακρύνει βρομιές και νεκρά κύτταρα.

Gel καθαρισμού προσώπου Originals

Η, ας πούμε, ένας πλούσιος και παχύς αφρός ξυρίσματος ο οποίος -αν ταιριάζει στο δέρμα σου- μπορεί να στέκεται περήφανος στο ραφάκι του μπάνιου σου για μια ζωή.

Gel ξυρίσματος extra moisture Originals

Σε κάθε μπάνιο, κάθε ηλικίας είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα ένα καλό gel για να δίνεις φόρμα στα μαλλιά σου και να φαίνονται υγιή και λαμπερά. Το δυνατό κράτημα θα σε βοηθήσει να πειραματιστείς με το look σου.

Styling gel ιδανικό για wet look

Κατά τ’ άλλα, όμως, η κάθε ηλικία έχει τους δικούς της κώδικες περιποίησης, καθώς το δέρμα και οι ανάγκες του αλλάζουν δραματικά με το πέρασμα των δεκαετιών. Αυτούς τους κώδικες και τις συμβουλές έχεις κάθε δικαίωμα αν θες να τις αγνοήσεις πανηγυρικά – αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα στα 35 σου να έχεις τις πρώτες ρυτίδες και στα 45 σου να μοιάζεις 65. Η πρώτη φροντίδα της επιδερμίδας σου για να διατηρηθεί υγιής, νεανική και φρέσκια ξεκινά πριν τα τριάντα και περιλαμβάνει απλά, αλλά αξιόπιστα προϊόντα για καθημερινή χρήση.

Η πρόληψη είναι καλύτερη για από την αντιμετώπιση και αυτό ισχύει και για την νεανική όψη του δέρματός σου. Αν λοιπόν βρεις μια κρέμα που προλαμβάνει την γήρανση του δέρματος και τις λεπτές γραμμές θα μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο την ανάγκη σου για ενυδατικές κρέμες αντιμετώπισης των ρυτίδων στο μέλλον.

DNAge αντιγηραντική κρέμα προσώπου

Κι αν είσαι από εκείνους που θεωρούν μάταιο το να προσπαθούν να σταματήσουν τα σημάδια του χρόνου, σίγουρα δεν είναι μάταιο το να προσπαθείς να περιορίσεις τα σημάδια του ήλιου, είτε μιλάμε για φωτογήρανση, είτε για καρκίνο του δέρματος. Μια κρέμα με αντηλιακή προστασία μπορεί να τα προλάβει ως ένα βαθμό όλα αυτά, καθώς μπλοκάρει την βλαβερή ακτινοβολία και δεν την αφήνει να εισχωρήσει στην ευαίσθητη επιδερμίδας του προσώπου. Ο μελλοντικός σου εαυτός σε ευχαριστεί προκαταβολικά.

Αναζωογονητική κρέμα προσώπου Skin Energy

Αν δεν τρελαίνεσαι με την ιδέα να ασχολείσαι με τον εαυτό σου παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται, μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις κάπου εδώ. Εάν όμως είσαι εκ φύσεως τελειομανής και διατεθειμένος να κάνεις κάτι παραπάνω προκειμένου να διατηρηθείς σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, υπάρχει και κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις. Ειδικά αν ο τρόπος ζωής σου περιλαμβάνει κουραστικά ωράρια, δουλειές γεμάτες στρες και μετακινήσεις μέσα στην πόλη, ένα προϊόν που θα επαναφέρει την ισορροπία στο δέρμα κάτω από τα μάτια σου (που, σημειωτέον, είναι το πιο ευαίσθητο) μπορεί να σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο. Ψάξε για ένα προϊόν που μειώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο ενώ παράλληλα αποτρέπει την εμφάνιση λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια.

Eye roll-on skin energy

Και τέλος μην ξεχνάς τα βασικά: πολύ νερό, χορταστικός ύπνος, ισορροπημένη διατροφή, λιγότερο στρες και όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη για τον εαυτό σου γίνεται. Γίνεται;