GROOMING

Κρύο, καιρός για grooming

Winter is coming - και τα νέα δεν είναι καλά για τα μαλλιά και το δέρμα σου. Minimum αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα σου, όμως, θα βελτιώσουν στο maximum την εμφάνισή σου.

Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός δεν κάνει beauté την Κυριακή, δεν κλέβει την ενυδατική της γκόμενάς του και δεν μπορεί να ονομάσει τα 3 καλύτερα spa της πόλης ακόμη και αν απειλείται η ζωή του με πιστόλι. Από την άλλη όμως, το κεφάλι του τέλειου άντρα δεν χιονίζει πάνω στο μαύρο του πουλόβερ, τα χείλη του δεν σκάνε σαν ποπ κορν στα μικροκύματα, το δέρμα του δεν θυμίζει άνυδρη γη στο Μεξικό. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα θα σου συμβούν αν αδιαφορήσεις πλήρως για τον εαυτό σου κατά τους ζόρικους χειμερινούς μήνες. Βάλε μερικές καλές συνήθειες στο πρόγραμμά σου και θα δείχνεις πάντα περιποιημένος – χωρίς να έχεις προσπαθήσει πολύ.

Μαλλιά

 

Ψυχρός αέρας  έξω, ξηρό περιβάλλον στους ζεστούς εσωτερικούς χώρους: αυτή η εναλλαγή θερμοκρασίας αποσυντονίζει πλήρως το δέρμα σου και αποτελεί party invitation για την ξηροδερμία και την πιτυρίδα. Η λύση είναι ένα σουπερ μάρκετ μακριά. Τα ειδικά σαμπουάν (κατά της πιτυρίδας αλλά και οποιοδήποτε βρεις με ψευδάργυρο στα συστατικά του) προσφέρονται για την καταπολέμηση και την πρόληψη του προβλήματος. Και μιας που είσαι εκεί πιάσε και ένα conditioner: η χρήση του κάνει τα μαλλιά σου απαλά, επαναφέρει τη χαμένη λάμψη τους και τα βοηθάει να στρώνουν καλύτερα όταν τα χτενίζεις. Περισσότερα προϊόντα στο μπάνιο μεν, λιγότερες bad hair days δε.

Πρόσωπο

 

Οι άντρες έχετε 20% πιο ανθεκτικό, πιο ελαστικό και πιο σφριγηλό δέρμα από το γυναικείο. Η αδικία της φύσης εξισορροπείται από το γεγονός πως οι περισσότεροι από εσάς πετάτε αυτή την ευλογία από το παράθυρο. Τα καλοκαίρια κάθεστε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό ενώ τους χειμώνες αφυδατώνεστε ανενόχλητοι. Αποτέλεσμα, όσο πλησιάζετε τα δεύτερα -άντα, μοιάζετε ολοένα και περισσότερο στη θεια σας την Ευτέρπη. Σταμάτα την κατρακύλα προσθέτοντας στο ραφάκι του μπάνιου σου μια κρέμα με αντηλιακή προστασία, την οποία θα χρησιμοποιείς κάθε πρωί, όλο το χρόνο και θα τη θυμάσαι ευλαβικά, όπως θυμάσαι π.χ. να βουρτσίζεις τα δόντια σου. Η φύση έκανε το χρέος της απέναντι στο δέρμα σου. Κάνε και εσύ το δικό σου.

Χέρια

 

Από την στιβαρή επαγγελματική χειραψία που επισφραγίζει το deal, μέχρι το πιο απαλό χάδι που θα την κάνει να ανατριχιάσει, κάθε μέρα περνάνε πολλά (κυριολεκτικά) απ’ τα χέρια σου. Τα οποία χέρια θέλουμε να πιστεύουμε πως πλένεις τακτικά, τουλάχιστον μετά από κάθε επίσκεψη στο μπάνιο. Αυτό το απαραίτητο συχνό πλύσιμο όμως μαζί με τα μικρόβια απομακρύνει και την υγρασία τους. Μια κρέμα χεριών στο συρτάρι του γραφείου σου δεν είναι ντροπή – ή τουλάχιστον δεν είναι περισσότερο ντροπή από το να γδέρνεις τον κόσμο με τα ξηρά, απεριποίητα άκρα σου.

Χείλη

 

Ακόμη κι αν τα σκασμένα χείλη σου δεν ενοχλούν εσένα, σε διαβεβαιώνουμε πως ενοχλούν εμάς, τόσο όταν τα βλέπουμε όσο και όταν τα ακουμπάμε. Το να τα γλύφεις είναι μια μηχανική κίνηση που μπορεί να σε ανακουφίζει προσωρινά αλλά στην πραγματικότητα επιδεινώνει την κατάσταση. Δώσε λύση με ένα lip balm στην τσέπη του μπουφάν σου. Μη φρικάρεις, δεν είναι όλα ροζ με άρωμα κεράσι. Στα φαρμακεία θα βρεις masculine προϊόντα που απευθύνονται σε αθλητές του σκι, σε αντρικότατες, sleek συσκευασίες.

Σώμα

 

Στο τέλος  μιας παγωμένης μέρας όλοι ονειρευόμαστε το καυτό ντους, εκείνο που γεμίζει το μπάνιο ατμούς και θολώνει τους καθρέφτες. Αυτή η απολαυστική συνήθεια όμως, δεν ευνοεί την επιδερμίδα σου διότι από τους ανοιχτούς πόρους δραπετεύει η υγρασία του δέρματός σου. Κράτα το νερό χλιαρό ή τουλάχιστον πάγωσε το στο τέλος, ώστε να «κλειδώσουν» οι πόροι λίγο πριν βγεις από το ντους. Και αν το θυμηθείς, λίγη κρέμα σε αγκώνες, γόνατα και φτέρνες δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Μάτια

 

Δεν υπάρχει  τρόπος να γλυτώσεις τα κόκκινα μάτια  τον χειμώνα, ειδικά αν κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή και/ή  φοράς φακούς επαφής. Μπορείς όμως να ελαττώσεις το ζόμπι εφέ, χρησιμοποιώντας  που και που σταγόνες μέσα στη μέρα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο αισθητικό. Θα νιώσεις αυτομάτως τα μάτια σου πιο ξεκούραστα και επιπλέον θα βλέπεις καλύτερα.