PUBLI

Το φλερτ στο Facebook δεν βγαίνει σε καλό

Ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε το "πέσιμο" στο internet. Γιατί καμιά φορά μπορεί να οικοδομήσει κάτι ωραίο.

Αν γράφαμε αυτό το άρθρο πριν δώδεκα χρόνια, την εποχή του mirc και της αλόγιστης χρήσης avatar για να καλύψεις την πραγματική σου ταυτότητα, θα ήμασταν πιο διστακτικοί. Γιατί υπήρχε εποχή που ο κόσμος, ανακαλύπτοντας την ανωνυμία στο internet, δεν μπορούσε να θέσει τα όρια της κοινωνικής του συναναστροφής μέσα σε αυτό.

Το 2013 οφείλεις και οφείλουμε να ξεχάσουμε αυτή τη λογική. Όπως και τον φόβο για τις σχέσεις που αναπτύσσονται online.

Δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι η online επικοινωνία μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη επαφή, την δυνατότητα να δεις την άλλη από κοντά, να την ακούσεις να μιλάει, ακόμα και να την παρατηρήσεις να περπατά ατσούμπαλα ξύνοντας το κεφάλι της. Ναι, όλα αυτά είναι προτιμότερα από την υπέροχη εκδοχή του internet.

Προτιμότερα από αυτή την μαρκεταρισμένη εικόνα οποιασδήποτε γυναίκας η οποία επιλέγει πάρα πολύ προσεκτικά τι θα βάλει profile pic, τι θα σχολιάσει στο twitter και πόσα φίλτρα θα περάσει μία φωτογραφία των ποδιών της στο instagram για να φαίνονται ωραία.

Αλλά. Υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις στις οποίες πλέον το online σε βοηθάει να καλλιεργήσεις μία σχέση με μία κοπέλα. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές…

Η ντροπαλή περίπτωση Koothrappali

Τον ξέρεις αυτόν τον τύπο. Είναι φίλος σου. Μπορεί να είσαι κι εσύ ακόμα. Αυτός που δεν πλησιάζει εύκολα τις γυναίκες, που χρειάζεται τρία – τέσσερα ποτά για να ψελλίσει την πρώτη ατάκα, που μπορεί να είναι πάρα πολύ άνετος και κοινωνικός με γυναίκες που δεν τον ενδιαφέρουν αλλά σκαλώνει φοβερά με εκείνες που του αρέσουν.

Σε αυτόν τον άνδρα, το internet δίνει άλλον αέρα. Δεν ξέρω τι μπορεί να τον κάνει να πιστεύει ότι μπορεί να είναι πιο κουλ από την καρέκλα του γραφείου του αλλά είναι.

Δεν θα του λύσει ολικά το πρόβλημα το internet. Αλλά θα του επιτρέψει να πάρει το πρώτο θάρρος, να σπάσει το παγόβουνο, να αποκτήσει κάποια κοινά θέματα συζήτησης ώστε την επόμενη φορά που θα δει την κοπέλα, να έχει κάτι παραπάνω να πει από το να την κοιτάει όπως ο Homer τα donuts.

Ακόμα κι αυτό, για τον άνδρα Koothrappali (ο Ινδός από το Big Bang Theory γενικά) είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Η σεξουαλική υπέρβαση

Έχεις βρεθεί ποτέ σε φάση να θες να μιλήσεις λίγο πρόστυχα σε μία κοπέλα και να μην τολμάς να το κάνεις; Στο internet το ξέρεις ότι δεν υπάρχουν και πολλοί ενδοιασμοί. Όχι επειδή αλλάζει κάτι. Όχι επειδή είναι άλλη η κοπέλα που μιλάς από το προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού σου. Αλλά επειδή νιώθεις πιο τολμηρός. Το πληκτρολόγιο είναι το όπλο σου στο σεξουαλικό σας παιχνίδι και σου επιτρέπει να γράφεις χωρίς όρια.

Σε τι θα σε βοηθήσει αυτό; Με το σεξουαλικό παιχνίδι να έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο (έστω και μέσα από online υποσχέσεις), θα μπορέσεις να δοκιμάσεις διάφορα πράγματα με την κοπέλα και στο κρεβάτι σου. Η online τόλμη και σε αυτή την περίπτωση, απλά σου ανοίγει τον δρόμο.

Το multimedia χτίσιμο της σχέσης

Το έχεις ζήσει σίγουρα. Να έχεις γνωρίσει μια κοπέλα και να ζεις μαζί της την ατέλειωτη μάχη των social. Και την ονομάζω μάχη γιατί είναι συνεχής και έχει ένταση. Τι θα ποστάρεις για να την εντυπωσιάσεις, τι τραγούδι θα βάλεις για να πιάσει το νόημα, σε ποιες θα κάνεις like για να την κάνεις να τσιμπήσει.

Την χτίζεις την σχέση μέσα από τα social. Την χτίζεις και εκτός φυσικά αλλά γίνεται πολλή δουλειά και μέσα στα social. Σε μαθαίνει μέσα από τα social η άλλη.

Κι αυτό το φλερτ του Inbox, του chat, των αμένσιοτων είναι ένα πολύ γόνιμο και έντονο φλερτ που μόνο μέσα από τα social media μπορείς να το ζήσεις. Έξω από την ασφάλεια του internet θα φλερτάρεις αλλιώς. Με τον παραδοσιακό τρόπο, με τον τρόπο που ξέρεις.

Ξέχνα όσα ήξερες. Μην το σνομπάρεις το online φλερτ. Ίσως να είσαι καλός σε αυτό.

Το απαραίτητο παραμύθι

Ωραίος είσαι. Εντάξει. Αλλά παραδέξου ότι στα social media παρουσιάζεις μία φανταστική εικόνα του εαυτού σου. Όχι, το να κάνεις χαζόφατσα και να την ποστάρεις δεν σημαίνει ότι τσαλακώνεις την εικόνα σου. Είναι κι αυτό στα πλαίσια του πιμπαρίσματος της δημόσιας εικόνας σου. Και το θες λίγο αυτό το παραμύθι. Είτε πρόκειται για εσένα είτε πρόκειται για την κοπέλα.

Το θες το παραμύθι σου. Θα έχει ατέλειες η κοπέλα, όπως έχεις κι εσύ. Δεν αποτυπώνεται η χαζοκαθημερινότητά της στα check in της στο Foursquare ούτε τα ενδιαφέροντά της στα τραγούδια που προσέχει πολύ καλά πότε και πώς θα τα ανεβάσει.

Πάντα από μία γυναίκα κρατάς την καλή της εικόνα. Αυτή θες να έχεις στο μυαλό σου, αυτή θες να δείχνεις στους φίλους σου, αυτή θες να ερωτευτείς. Κι αυτή η καλή της εικόνα υπάρχει στα social media. Αυτή σε εξυπηρετεί.

Ξέχνα όσα ήξερες. Πού ξέρεις; Το online μπορεί να σου ανοίξει το δρόμο