AP Photo
GROOMING

Μερικά έξυπνα tips για όσους έχουν περίεργο σχήμα προσώπου

Πώς θα μετατρέψεις τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σου σε γοητεία.

Η σκέψη – κλειδί για να ‘χεις αρμονία σ’ αυτά που βλέπεις είναι να ξέρεις εξ αρχής ότι η καθημερινή σου περιποίηση πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Και το μικρό μυστικό για μια επιτυχημένη ρουτίνα περιποίησης είναι να επισημάνεις με κάποιο απλούστατο τρόπο το κάθε αλλιώτικο, αλλά εξίσου όμορφο στοιχείο πάνω σου (και σίγουρα έχεις ένα τέτοιο). Να, λοιπόν, γιατί για τους άντρες με στενόμακρα χαρακτηριστικά, πρέπει να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός στρογγυλού, πιο ισορροπημένου κρανίου, με ισχυρότερες γωνίες και πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά. Το ‘χεις;

Για να μη φλυαρώ άλλο, συγκέντρωσα εδώ μερικές συμβουλές περιποίησης για διάφορες περιπτώσεις εξεζητημένων χαρακτηριστικών προσώπου, που ίσως σε εμπνεύσουν για μια μικρή αλλά καθοριστική αλλαγή στην εμφάνισή σου.

Μικρό (ή πολύ μικρό) μέτωπο

A post shared by therock (@therock) on

Αν έχεις ελάχιστο χώρο πάνω από τα φρύδια, ο στόχος σου είναι να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση μιας υψηλότερης γραμμής μαλλιών. Εγκατάλειψε την ιδέα μιας βαριάς φράντζας που κρέμεται κάπως άδοξα στο μέτωπο και διάλεξε ένα κλασσικό κοντό κούρεμα, που θα δείξει αριστούργημα στην περίπτωσή σου. Όσο πιο κοντά είναι τα μαλλιά, τόσο μεγαλύτερο χώρο αφήνεις στο πρόσωπό σου. Αυτό προς διευκρίνιση, όχι όμως, πως δεν το ξέρεις. Στο μεταξύ, ζήτησε από τον ειδικό/hair stylist/μπαρμπέρη κλπ, που αφήνεσαι στα ψαλίδια του να σχεδιάσει μια νέα γραμμή μαλλιών για σένα ή αν είσαι πιο τολμηρός δοκίμασε να βάψεις τα μαλλιά σου σ’ έναν πιο ανοιχτό τόνο που να ξεχωρίζει λιγότερο από τον τόνο της επιδερμίδας σου. Και κάτι πιο εξτρίμ κι σούπερ αποτελεσματικό τρικ: Για την απόλυτη ψευδαίσθηση αύξησης του μετώπου, ξύρισε τα μαλλιά σου και απόλαυσε ένα γυμνό κεφάλι.

Στενόμακρο πρόσωπο

Καμία κακή διάθεση για θέματα που αντιμετωπίζονται. Οι άνδρες με ορθογώνιο ή επιμήκη σχήμα προσώπου χρειάζεται μόνο να εξισορροπήσουν το επίμηκες κρανίο τους με χτενίσματα που αντισταθμίζουν την εκτεταμένη απόσταση διαδρομής μαλλιών με σαγόνι. Σιγά το πράμα! Επίλεξε ένα κούρεμα που προσθέτει πλάτος στις πλευρές του κεφαλιού σου, ίσως με στρώματα για επιπλέον όγκο, διατηρώντας την κορυφή σε σχετικά χαμηλό ύψος. Μείνε μακριά από σούπερ κοντά κουρέματα ή σαγηνευτικά στυλ, καθώς και πλούσια γένια, καθώς όλα αυτά τονίζουν πολύ τη φυσική στενότητα και το μήκος του προσώπου σου. Έχε υπόψη σου ότι το γένι-τριών-ημερών είναι καλύτερο αν δε θέλεις ένα γυμνό πηγούνι, αλλά αν πρέπει να μεγαλώσεις γενειάδα, κράτησε τις πλευρές γεμάτες και το κάτω μέρος κοντό για να διατηρήσεις μια ισορροπία.

Αδύναμο σαγόνι

A post shared by Tom Hardy (@tomhardy) on

Αστεία τα πράγματα εδώ, καθώς αν το πηγούνι και το σαγόνι σου είναι λίγο πιο στενά, η γενειάδα είναι ο νέος καλύτερος φίλος σου! Η πλούσια γενειάδα προσθέτει όγκο αν το πρόσωπό σου το στερείται, ενώ επιπλέον όλο αυτό δίνει στην εμφάνισή σου γενικότερα μια πιο αρρενωπή χροιά. Στο σημείο αυτό ένας καλός μπαρμπέρης μπορεί να διαμορφώσει έτσι τις τρίχες σου, προκειμένου να δημιουργήσει περαιτέρω την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής γνάθου και ενός πιο έντονου σαγονιού.

Αυτιά (που λες…)

AP Photo

(Charles Sykes / Invision / AP)

Στο απόγειο της φάσης του ερημίτη, ο  Τζάρεντ Λέτο θα μπορούσε να κρύψει πολλά πράγματα κάτω από τις μακριές μπούκλες του. Θα μπορούσε να έχει όμορφα μικρά αυτιά, όπως και θα μπορούσε να έχει γιγαντιαία πτερύγια σαν τον Ντάμπο, το ελεφαντάκι. Κανείς δεν θα το έπαιρνε είδηση, χάρη στην υπέροχη χαίτη που, που πάντα κρατούσε τα αυτιά κρυμμένα. Οπότε… Αν υπάρχει θέμα με το μέγεθος των ηχητικών σου προσαρτημάτων, ένα μακρύτερο χτένισμα είναι ο καλυτερότερος τρόπος να τα κρατήσεις κάτω από περιτύλιγμα. Τόσο απλά και ανώδυνα.

Στενά χείλη

AP Photo

(Jordan Strauss / Invision / AP)

Ιδού, ο  Τομ Χίντλστον και τα χείλη του. Θα μπορούσε αυτό το μέτριο στόμα να είναι ο λόγος που δεν επιλέχθηκε για τον Τζέιμς Μποντ ή γιατί απορρίφθηκε κάποια στιγμή στη ζωή του από την Τέιλορ Σουίφτ; Σοβαρά τώρα, δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Τα καλοσχηματισμένα χείλη είναι στη μόδα, και παρόλο που οι περισσότεροι άντρες δεν θα χρησιμοποιήσουν κόλπα μακιγιάζ ή ενέσιμα (δόξασι), υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί ένα πιο πλούσιο κι ογκώδες αποτέλεσμα χωρίς τη χρήση βελόνας ή την επίσκεψη στο διάδρομο καλλυντικών. Καταρχήν διατήρησε τα χείλη σου ενυδατωμένα και απαλλαγμένο από σκασίματα, που αντανακλούν λιγότερο φως και τα κάνουν να φαίνονται ακόμη μικρότερα. Βούρτσισέ τα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να κάνεις απολέπιση και να ενισχύσεις τη ροή του αίματος που τα κάνει πιο γεμάτα. Και να χαμογελάς!

(Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello / Invision / AP)