GROOMING

Μύρισε φθινόπωρο

Μαζί με το μαγιό σου, ήρθε η ώρα να κρύψεις σιγά σιγά το ανάλαφρο καλοκαιρινό σου άρωμα, για να υποδεχθείς νέα, σοφιστικέ, φθινοπωρινά αρώματα στο ραφάκι του μπάνιου σου.

Ο τίτλος ίσως να είναι παραπλανητικός. Στην πραγματικότητα το φθινόπωρο μυρίζει λιμνάζοντα βροχόνερα σε χαντάκια και πατημένα σάπια φύλλα. Με τη μεταφορική της σημασία, όμως, η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι πάντοτε υγρή, ζεστή, γήινη και αισθησιακή. Όπως και τα παρακάτω νέα αρώματα στην αγορά, άλλοτε κλασικές αξίες σε μοντέρνες εκτελέσεις και άλλοτε μοντέρνες μυρωδιές που αναμένεται να γίνουν κλασικές. Αποχωρίσου, λοιπόν, τη μυρωδιά της θάλασσας, το αντηλιακό καρύδα και την ανάλαφρη κολόνια που ψέκαζες αφειδώς όλο το καλοκαίρι και προετοιμάσου οσφρητικά για μια νέα σεζόν σκέτη πρόκληση.

Maison Martin Margiela – At the Barber

 

Η σειρά αρωμάτων Replica του αρτιστίκ οίκου αναβιώνει γνώριμες μυρωδιές και ξυπνά αγαπημένες μνήμες από στιγμές του παρελθόντος. Μέσα σε ένα ρετρό μπουκάλι που θυμίζει εκείνα στα ράφια των παλιών αρωματοπωλείων, το νέο άρωμα του Maison Martin Margiela είναι ένα μεθυστικό μείγμα βασιλικού, λεβάντας, τόνκα και musk, που παραπέμπει στην ασυναγώνιστα αρρενωπή μυρωδιά που πλανάται στον αέρα ενός παραδοσιακού μπαρμπέρικου. Νοσταλγικό, φρέσκο και 100% αντρικό, το At The Barber θα κερδίσει όλους εκείνους που επιμένουν κλασικά.

Calvin Klein – Eternity Now

 

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, πρόκειται για την μεταφορά του διαχρονικού Eternity στο σήμερα. Πλούσια εξωτικά υλικά, όπως η καρύδα, η βανίλια μαδαγασκάρης και το τζίντζερ συνθέτουν ένα ολοκαίνουργιο άρωμα, πιο πικάντικο και ενδιαφέρον από ποτέ. Θα καταφέρει να ξεπεράσει το best seller αδερφάκι του; Δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσει.

Givenchy – Gentlemen Only Intense

 

Είναι η πιο έντονη, βαριά, “intense” εκδοχή του πολυαγαπημένου Gentlemen Only, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τους χειμερινούς μήνες. Από την ξυλώδη σύνθεση ξεπηδούν νότες πιπεριού και πατσουλί, δημιουργώντας ένα άρωμα αισθησιακό, ζεστό και ιδανικό για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Giorgio Armani – Acqua Di Gio Profumo

 

Άλλη μια dark, μυστηριώδης και σαγηνευτική version ενός λατρεμένου και εξαιρετικά επιτυχημένου εμπορικά αρώματος, το Profumo βασίζεται στα μπαχαρικά, στο κίτρο και στο περγαμόντο για να αποπλανήσει, ενώ μέσα του κρύβεται μια αγκαλιά από γεράνι, δενδρολίβανο και φασκόμηλο που αφήνει την πιο σοφιστικέ αρωματική υπογραφή.  Το μπουκάλι, μαύρη παραλλαγή του κλασικού μπουκαλιού της Acqua di Gio είναι ένα στολίδι για το μπάνιο σου.

Acqua di Parma – Colonia Ambra

 

Αν είσαι ήδη θαυμαστής του οίκου Acqua di Parma, ξέρεις πως αυτοί οι ιταλοί αρωματοποιοί δεν αστειεύονται. Και, κυρίως, δεν λανσάρουν αρώματα στην αγορά, αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την υπεροχή τους. Το Colonia Ambra, ίσως το πιο πολυτελές και αισθησιακό από όλες τις δημιουργίες τους, ξεδιπλώνει τις νότες του και τις αρωματικές του χάρες όσο προχωρά η ημέρα (ή η νύχτα), για να φτάσει να αποκαλύψει το μεγαλείου του κεχριμπαριού, που μπλέκεται με το κίτρο, την βανίλια και τις ξυλώδεις νότες, σε όλες τυχερές είναι αρκετά κοντά ώστε να το μυρίσουν.

John Varvatos – Oud

Τόσο τα εκπληκτικά μπουκάλια, που μοιάζουν με chic φλασκιά, όσο και οι μεθυστικές μυρωδιές κάνουν τα αρώματα του οίκου John Varvatos ιδιαίτερα αγαπητά στο αντρικό κοινό που τα φορά (και στο γυναικείο που τα απολαμβάνει). Το μυστηριώδες χαρμάνι του πιο πρόσφατου αρώματος μένει στη μύτη και στη μνήμη πολλή ώρα αργότερα αφού το φορέσεις, ποτίζοντας το δέρμα με νότες από γλυκό καπνό, περσικό σαφράν, κάρδαμο, κανέλα, τριαντάφυλλο, γιασεμί και μύρο. Γλυκό, αισθησιακό και ανατολίτικο, είναι το τέλειο ελιξίριο αποπλάνησης.

Tom Ford – Noir Extreme

 

Αν κάτι ξέρει να κάνει καλά ο Tom Ford είναι κοστούμια (θυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια είναι και ο επίσημος οίκος που ντύνει τον James Bond). Αν κάτι ακόμη όμως ξέρει να κάνει εξαιρετικά είναι αρώματα για να τα συνοδεύουν. Το Noir Extreme – που από το όνομά του και μόνο αντιλαμβάνεσαι πόσο σαγηνευτικό είναι – εκπέμπει, μέσα από μια σύνθεση με τριαντάφυλλο, πορτοκάλι και γιασεμί, όλη την αυτοπεποίθηση και τον δυναμισμό του άντρα που φορά Tom Ford. 

Dunhill – Icon

 

Η ήρεμη δύναμη Dunhill προσθέτει στην εκλεκτή συλλογή της το Icon, ένα άρωμα που αναδίδει αισθησιασμό και διαχρονικότητα μέσα από ένα mix λεβάντας, περγαμόντου, πιπεριού και άλλων μυστικών συστατικών. Όσο περνά η ώρα, το άρωμά του γίνεται ολοένα και πιο βαθύ, ουσιαστικό και σέξι. Ένα άρωμα σοβαρό και κλασικό, για άντρες με υπόσταση.