GROOMING

10 μουστάκια που αξίζουν το respect σου

Παχιά, λεπτά, πυκνά, αραιά, διστακτικά, αποφασιστικά, απίθανα, μοναδικά μουστάκια κοσμούν τα πρόσωπα παλιών και νέων icons.

Τόσο τζέρτζελο, τόσος χάμος, τόσα ντόρος και τόσο σπαταλημένο χαρτί και μελάνι σχετικά με τη φετινή μας συμμετοχή στη Eurovision και τελικά το μόνο που θα μείνει στην συλλογική μνήμη των Ελλήνων είναι ένα πράγμα: το μουστάκι. Ούτε τα κιλτ, ούτε τα μπαγλαμαδάκια, ούτε ο παραπλανητικός τίτλος Alcohol Is Free που αναμένεται να δημιουργήσει μπαράζ παρεξηγήσεων στο Φαληράκι. Το μουστάκι του Αγάθωνα θα θυμούνται όλοι όσοι χάζεψαν και το φετινό πλουμιστό μουσικό πανηγύρι και αυτό το “gia mas” που λέει στο τέλος, αμέσως πριν το χαϊδέψει με περισσό καμάρι. Γιατί το μουστάκι, κύριοι, δεν είναι ακόμη μια περιοχή με τρίχες. Δεν είναι σαν το μούσι, δεν είναι σαν τα γένια, δεν είναι σαν τις φαβορίτες. Το μουστάκι είναι statement. Τι να λέμε τώρα, εδώ έχει δικό του κίνημα, το Movember, για το οποίο θα τα ξαναπούμε όταν έρθει ο καιρός του (τον Νοέμβριο δηλαδή). Κι αν, εν πάση περιπτώσει, είναι εύκολο να υποστηρίξει μουστάκι κάποιους που επαγγέλεται ρεμπέτης, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο κομπλικέ αν η δουλειά σου είναι να είσαι χολιγουντιανός σταρ. Αυτοί είναι οι κύριοι που το τόλμησαν και όχι απλά δεν έχασαν – έκαναν τους άλλους να τρώνε τα μουστάκια τους από ζήλια.

Εσύ, πάντως, δεν χρειάζεται να είσαι σταρ του χόλιγουντ ή γόης μεγατόνων για να κερδίσεις. Τώρα η Philips δίνει αξία στο επίθετό σου, αρκεί αυτό να παραπέμπει σε τρίχες, μούσια, γένια ή μαλλιά και σε γεμίζει με δώρα. Ήρθε η ώρα να πάρεις το αίμα σου πίσω για όσο δούλεμα έφαγες στο δημοτικό και το γυμνάσιο…

 

All Time Classic Μουστάκια 

 

Clark Gable

Αν μια μέρα τα μουστάκια αποκτήσουν ονομασίες, το συγκεκριμένο λεπτό, καλοσχηματισμένο, αραιό και ίσιο μουστάκι, που μοιάζει ζωγραφιστό, θα πάρει δικαίως το όνομα Gable. Και αν δεν το πάρει, σκοτίστηκε. Frankly, dear, Clark doesn’t give a damn.

 

Burt Reynolds

Στην εποχή του όχι μόνο μεσουρανούσε κινηματογραφικά αλλά θεωρούνταν και ίσως ο πιο γοητευτικός ηθοποιός της γενιάς του. Και αυτό πιθανόν να μην το είχε καταφέρει δίχως το στιβαρό, βαρύ αντρικό μουστάκι του που φώναζε “είμαι εδώ” σε κάθε ταινία, κάθε δημόσια εμφάνιση, σε κάθε φωτογράφιση. Τόσο αρρενωπό, σαν να κουβαλάς την τεστοστερόνη σου στο άνω χείλος σου.

 

Tom Selleck

Τι θα ήταν ο Selleck χωρίς το μουστάκι του και τι θα ήταν σήμερα τα μουστάκια χωρίς τον Selleck; Τεράστιο, πυκνό, παχύ και αποφασιστικό, είναι το είδος του μουστακιού που αν δεν έχεις τη φάτσα αλλά και την προσωπικότητα που να το “σηκώνει”, θα μοιάζει με prop από τα αποκριάτικα είδη. Επάνω στον αγαπημένο ηθοποιών των 80s και των 90s, μοιάζει απλά αναπόσπαστο κομμάτι της περσόνας του.

 

Eddie Murphy

Υπάρχει τίποτα πιο σέξι από έναν άντρα με μουστάκι; Υπάρχει, ένας άντρας με χιούμορ και μουστάκι, η χρυσή ισορροπία μεταξύ γελωτοποιού και γόη, η επιτομή του διασκεδαστικού τύπου που όταν όμως του τελειώνουν οι γκριμάτσες, γίνεται αφάνταστα γοητευτικός. Το μουστάκι του Eddie Murphy προασπίζει την ιδιαιτερότητα του, γίνεται το σήμα κατατεθέν του και τον βοηθά να δείχνει αξιοσέβαστος και hot ακόμη και την ώρα που εκτελεί το μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι.

 

 

Νέας Κοπής Μουστάκια

Brad Pitt

Κατά καιρούς, έχει παίξει με ό,τι πιθανό τριχωτό σχέδιο μπορεί να τριμάρει άνθρωπος επάνω στο πρόσωπό του. Και γιατί να μην το κάνει; Όταν έχεις αυτή τη φάτσα και το όνομά σου έχει γίνει συνώνυμο του ωραίου (πόσες φορές έχεις πει τη φράση “σιγά ρε, δεν είσαι και ο Μπραντ Πιτ”;), όλα μπορείς να τα τολμήσεις – και πιθανότατα όλα να σου ταιριάζουν. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως χωρίς δημιουργικές τρίχες στο πρόσωπό του αισθάνεται ελλιπής. Το συγκεκριμένο μουστάκι, πάντως, συνόδευε το image του για την ταινία Άδωξοι Μπάσταρδη και έληξε άδοξα μετά το πέρας του promotion της ταινίας.

 

Bradley Cooper

Έκανε αίσθηση όταν εμφανίστηκε στα περσινά Όσκαρ με το συγκεκριμένο look – βαθύ μπλε tuxedo (αντί για μαύρο που παραδοσιακά φορούν οι ζεν πρεμιέ στα κόκκινα χαλιά) και ένα μικρό, αλλά γεμάτο θράσος μουστακάκι με country καταβολές. Λίγο καιρό αργότερα το μουστάκι εξαφανίστηκε, αλλά είχε πετύχει τον σκοπό του: έδειξε στην υφήλιο πως ο ιδιοκτήτης του είναι ένας cool τύπος που ακόμη και στο πιο formal event γουστάρει να κάνει την πλάκα του.

 

Johnny Depp

Δεν το λες και ακριβώς μουστάκι, καθώς στις περισσότερες φάσεις του συνοδεύεται και από το γνωστό Τζονιντέπειο μουσάκι. Όπως και να ‘χει το μουστάκι του Depp είναι πανταχού παρόν, σοφιστικέ και αινιγματικό, επικυρώνοντας, κατά κάποιο τρόπο, το καλλιτεχνικό προφίλ που το πρώην teen idol του 21 Jump Street και νυν σκοτεινός μούσος του Tim Burton έχει υιοθετήσει.

 

Clive Οwen

Σοφή απόφαση αν έχεις σκληρά χαρακτηριστικά προσώπου, όπως ο Owen, να τα υπερτονίσεις με ενα αντροπρεπές μουστάκι. Απόφαση που μάλλον πάρθηκε από την παραγωγή της ταινίας The Killer Elite, αλλά που επικροτήθηκε από γυναίκες και άντρες παγκοσμίως. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια του βοηθάνε να δημιουργήσουν οπτική αντίθεση και να χτίσουν το προφίλ “ο badass τύπος με την ευγενική ψυχή”.

 

James Franco

Δεν μπορούμε ακριβώς να αποφασίσουμε αν του πάει το μουστάκι ή αν απλά στον συγκεκριμένο τύπο πάνε τα πάντα. Το πιο cool αγόρι της παγκόσμιας σόουμπιζ, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ποιητής, ζωγράφος, καθηγητής πανεπιστημίου Franco μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τις τρίχες του. Από εμάς έχει το ελεύθερο.

Jude Law

Όλα ξεκίνησαν από τον Sherlock. Ο Jude, πάντως, αποφάσισε πως το συγκεκριμένο μουστάκι, που παραπέμπει σε αριστοκράτη του προηγούμενου αιώνια, μπορεί να βρει μια χαρά θέση και στον τωρινό και έτσι το καθιέρωσε για λίγο καιρό στις δημόσιες εμφανίσεις του. Άσε που, όταν κανείς χάνει σταδιακά τις τρίχες του, τείνει να τις εκτιμάει περισσότερο και να τις βάζει με εναλλακτικές μεθόδους στη ζωή του. Elementary, dear Watson.