GROOMING

Πώς θα αποτοξινώσεις το δέρμα σου από την κραιπάλη των γιορτών

Μικρές συμβουλές περιποίησης μετά τα μεγάλα ξενύχτια.

Σύμφωνα με θεωρίες, ιστορίες και πραγματικά βιώματα φίλων και γνωστών, τα ξενύχτια σε συνδυασμό με το αλκοόλ αφήνουν σημάδια στο δέρμα. Κάποιοι σωστά θα πουν ότι αυτή η ταλαιπωρία είναι φυσικό επακόλουθο μιας κραιπάλης που δεν έχει τελειωμό τις μέρες των γιορτών.

Οι ίδιοι που παραπονιούνται για το θαμπό δέρμα, τους μαύρους κύκλους και την κούραση που ξεχωρίζει πάνω τους ίσως έβρισκαν χρήσιμες μερικές απλές συμβουλές περιποίησης γι’ αυτήν την επόμενη μέρα (μην πω εβδομάδα) που τους βρίσκει στα μαύρα χάλια.

Χωρίς πολλά – πολλά φίλε μου, ξεκίνα να αποστηθίζεις μυστικά αντιμετώπισης και επανόρθωσης για την επόμενη μέρα που δείχνεις κάπως ταλαιπωρημένος.

Αρχικά, μην ξεχνάς ότι – σύμφωνα με έρευνες – το 8ωρο ύπνου είναι απαραίτητο για να βρεις ξανά κι εύκολα την έλλειψη ενέργειάς σου. Στη συνέχεια χρειάζεσαι ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Αφού κάνεις ένα χαλαρωτικό ντους, άναψε κεριά, βάλε να παίζει χαμηλά μουσική και άπλωσε μια πλούσια στρώση ενυδατικής στο πρόσωπό σου. Αυτό που έχεις ανάγκη είναι να βάλεις τον οργανισμό σου σε διαδικασία χαλάρωσης και παράλληλα να επαναφέρεις το αφυδατωμένο δέρμα σου στα φυσιολογικά του επίπεδα.

Αν πάλι είσαι αξύριστος κι έχεις γένια που σε ενοχλούν, ξυρίσου. Αυτή σου η κίνηση θα σε κάνει να νιώσεις ακόμη πιο φρέσκος.

Στο μεταξύ, προς γνώση σου, αφήνω εδώ μερικά από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης, που βοηθούν αρκετά στην αναζωογόνηση της επόμενης μέρας ενός hangover.

Lierac Gel Douche 3 in 1

Όσοι φίλοι έχουν δοκιμάσει αυτό το διάφανο αφρίζον ζελ 3 σε 1, που καθαρίζει, τονώνει και φρεσκάρει, με μία μόνο κίνηση, το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, δεν το αλλάζουν. Η σύνθεσή του περιέχει εκχυλίσματα τζίνσενγκ και γκουαράνα με διεγερτικές και τονωτικές ιδιότητες που χαρίζουν ενέργεια. Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα μέντας και έλαιο λεμονιού για μοναδική αίσθηση δροσιάς.

Biotherm Total Recharge Cleanser

Ίσως και να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα gel καθαρισμού στις παρέες σου. Είναι εμπλουτισμένο με νερό μέντας που ξυπνά την επιδερμίδα ακόμα και τα πιο δύσκολα πρωινά. Δίνει στο δέρμα σου αυτό το boost effect ακριβώς τη στιγμή που το έχεις ανάγκη.

Molton Brown African Whitewood Razor-glide Shaving Gel

 

Αυτό το gel ξυρίσματος διακρίνεται για τις υπέροχες νότες μανταρινιού του, ενώ είναι γνωστό ότι καταπολεμά άμεσα τη θαμπάδα και τονώνει στο λεπτό κάθε τύπο επιδερμίδας.

Nivea Men Active Energy Fresh Look After Shave Splash

Αυτή η λοσιόν, εμπλουτισμένη με Vitamin Complex, είναι ιδανική για σένα που θα ξυριστείς. Την απλώνεις στο ταλαιπωρημένο κι ευαίσθητο δέρμα σου αμέσως μετά για να απαλύνει και αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου.

Clinique For Men™ Maximum Hydrator Activated Water-Gel Concentrate

Για άμεση ενίσχυση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, σε ποσοστό 179%, δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν! Η υπερελαφριά water-gel σύνθεση του, ενυδατώνει αλλά και ενισχύει ταυτόχρονα την ενυδάτωση για έως 24 ώρες. Η πρωτοποριακή τεχνολογία Liquid-Sphere συνδυάζει συστατικά που συγκρατούν την υγρασία με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη διάσπαση του κύκλου αφυδάτωσης. Απορροφάται άμεσα και καταπραΰνει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την πιο φρέσκια και λαμπερή.

Kiehl’s Eye Alert

Καμία άλλη κρέμα ματιών δεν είναι τόσο ιδανική για την περίσταση. Καταπολεμά την κούραση, τους μαύρους κύκλους και το οίδημα. Το εκχύλισμα από αγγούρι που περιέχει σε συνδυασμό με την καφεϊνη δίνουν ενέργεια και ενυδατώνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα των ματιών σου σε χρόνο dt. Ιδανικά τη διατηρείς στο ψυγείο για τέτοιες δύσκολες μέρες.

Tom Ford Concealer For Men

Για σένα που είσαι πιο τολμηρός και θες να καλύψεις οποιαδήποτε ατέλεια, ερυθρότητα, κηλίδα και τους κύκλους κάτω από τα μάτια με φυσικό αποτέλεσμα, αυτό είναι ένα μοναδικό προϊόν.