GROOMING

Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο

Καταπολέμησε την ξηρή επιδερμίδα σου γενναία, δυναμικά και αποτελεσματικά.

Ο καιρός σου έχει δείξει τα δόντια του και σε έβαλε αντιμέτωπο με θερμοκρασίες χαμηλές. Κι ενώ έχεις συνηθίσει στο πιο θερμό κλίμα, εσύ και η επιδερμίδα σου, τα πρώτα σημάδια του κρύου αέρα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Επιπλέον, η εναλλαγή της θερμοκρασίας με μεγάλη διαφορά -ζέστη μέσα, κρύο έξω- δεν είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σου και κυρίως γι’ αυτή του προσώπου σου που είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και στην ατμόσφαιρα.

Με τον καιρό να τα βάλεις δεν μπορείς, να τον αντιμετωπίσεις όμως υπάρχουν τρόποι και θα τους μάθεις εδώ. Λίγο να αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες για την περιποίηση του προσώπου σου ή να κάνεις νέες προσθήκες για να φέρεις και πάλι την ξηρή επιδερμίδα σου στα επιθυμητά επίπεδα.

Το πρώτο βήμα

Η ενυδάτωση είναι βασικό στοιχείο για όλες τις εποχές και όλες τις θερμοκρασίες. Σε κρύο και σε ζέστη, το δέρμα χρειάζεται την κατάλληλη υγρασία για να παραμένει απαλό, λαμπερό και υγιές. Αυτή την εποχή λοιπόν που οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο κρύος αέρας είναι συνηθισμένα, το πρόσωπό σου χρειάζεται προστασία και λίγο παραπάνω φροντίδα.

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείς ήδη μία ενυδατική κρέμα προσώπου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την αλλάξεις με μία πιο δραστική που θα αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία της επιδερμίδας σου, η οποία ευθύνεται και για την ξηρότητά της. Αν δεν μπορείς να την αντέξεις το πρωί, λόγω της πιο λιπαρής υφής της, τότε σίγουρα προσπάθησε να την ανεχθείς το βράδυ.

Kiehl’s Facial Fuel Moisturizer

 

Ένα super ενυδατικό προϊόν γεμάτο βιταμίνες που κάνει θαύματα στη επιδερμίδα σου. Συνυπολόγισε το SPF15 και την υπέροχη μυρωδιά και μάλλον θα μπει στο ντουλαπάκι του μπάνιου.

Για πολύ ξηρές επιδερμίδες

Biotherm Homme Aquapower Oligo-Thermal Comfort Care Moisturizing Anti-Dryness

 

Το Aquapower Dry Skin της BIOTHERM είναι αυτό που χρειάζεται η διψασμένη σου επιδερμίδα για να επανέλθει. Αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας σου για να την αφήσει απαλή, ενώ η αίσθηση που αφήνει είναι δροσερή και άνετη. Θα ξεχάσεις το τράβηγμα που νιώθεις στο πρόσωπο όταν πλένεσαι το πρωί ή μετά το ντους.

Για τα γένια σου

Clinique For Men™ 2 in 1 Skin Hydrator + Beard Conditioner

 

Είναι αυτό που θέλουν τα γένια σου αλλά και η επιδερμίδα κάτω από αυτά. Αυτό το έξυπνο προϊόν λειτουργεί διπλά: μαλακώνει τα ατίθασα και σκληρά γένια ενώ κρατά ενυδατωμένο και μαλακό το δέρμα κάτω από αυτά, καταπραύνοντάς το από τυχόν κοκκινίλες ή ερεθισμούς.

Χείλη για φίλημα

Τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης που προέρχονται από το κρύο εμφανίζονται στα χείλη. Και ποιος θέλει χείλη σκασμένα, που τσούζουν; Κανείς γι’ αυτό ένα ενυδατικό balm για τα χείλη σου με ενυδατικά στοιχεία δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Μπορείς να το βάζεις πριν κοιμηθείς να σε ενοχλεί η αίσθηση που αφήνει στα χείλη.

Tom Ford Hydrating Lip Balm

 

Ο Tom Ford έχει στη συλλογή του ένα ενυδατικό balm χειλών, πλούσιο σε φυσικά έλαια και βιταμίνες που ενυδατώνουν, μαλακώνουν και προστατεύουν τα χείλη σου.

Extras

Vichy Homme Gel Καθαρισμού Προσώπου Code Purete

Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη, τότε το gel καθαρισμού της Vichy είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αφήνει το πρόσωπο καθαρό και αψεγάδιαστο, ενώ λειτουργεί και σαν ρυθμιστής σμήγματος.

Molton Brown Moisture-Rich Aloe & Karite σαπούνι

Αντικατάστησε το αφρόλουτρο στο μπάνιο με το σαπούνι της Molton Brown. Είναι ενυδατικό, γεμάτο ενυδατικά συστατικά, με shea butter και βούτυρο καριτέ. Θα αφήσει το σώμα σου ενυδατωμένο και μία υπέροχη μυρωδιά από σανταλόξυλο.

Για δυνατούς παίκτες

Clarisonic, Alpha Fit Men

 

Μία επαναστατική μέθοδος καθαρισμού της επιδερμίδας, είτε ξυρίζεσαι, είτε έχεις γένια. Την αφήνει καθαρή και βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας από τις πρώτες κιόλας χρήσεις. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, ακόμα και περιττό αλλά μία χρήση θα σε πείσει για το αντίθετο.